1,5 ročné dieťa a telka
Maminky kolko vam vydrzi pozerat vase 1,5 rocne dieta telku? Moj spievankovo cele, potom este masu a medveda,musim krotit, kolko povolujete v tychto necasoch? Rano pozerame spiecnkovo Hodinku, ideme niekam prec, alebi si kreslime,slebo zsmestnvam pri nejakych malickych cinnostiach.. Nechcem aby mi stale pozeral . A vecer okolo 18... Zase spievankovo napr.zas 3... Masu 2 casti max.a ideme do postele pozerat knizky a potom hajat.. Kolko prosim povolujete
ja takemuto malemu vobec klasicke taketo pohybujuce sa veci v telke nepustam maximalne nejake youtube video kde nieje pohyblivy obraz len staticke obrazky max. 5-15 kratkych videi,.. 10-20 minut spolu maximalne ... podla mna to dost skodi takymto malim detom ... a tiez nic hlupe alebo strasidelne alebo nejake fori ktore taketo deti este nepochopia.. ako vlk a zajac ze sa tam len mlatia stale no des... a nie kazdy den .. skorej z nudze cnost... nechce jest a treba rychlo nakrmit lebo je nejaka surna robota... treba nieco robit bez malebo asistencie chvilu, alebo ked zubky nechcel umyvat tak sme pustavali video o zubkoch .. uz si zvykol tak sme prestali uz si len pesnicku s tade spievame... a este niekedy teraz ma rad pozerat cez google len obrazky auta alebo zvieratka.. tak to niekedy pri obede si muz takto pomoze...
a aj tak je dost zavislak.. PC zapinam len krizovo - kuknut maily a pocasie alebo ked maly spi... inak nie
Ako by vam dobre bolo, keby ste telku nemali 😉 Decka sa na nu vydrzia pozerat aj niekolko hodin, ved je to magnet. Ty ako mamina si uvedom, ze drobca vystavujes roznemu ziareniu, ktore mu je na skodu. Takze ak sa uz musi pozerat, skrat to na uplne minimum.
moje 6rocne dieta nevydrzi pozerat telku viac ako 15-20minut......ked bol v tvojom veku, nepozeral telku vobec.....na jednej strane je to super, elbo je akcny, ma ine aktivity a telka uprimne neprospieva moc zdravot. zivotnemu stylu, ale na druhej strane, by som obcas potrebobala, keby trochu vypol a pozrel si nejaku dlhsiu rozpravku;)....takze u ans kino a 1,5-2hod rozpravka nehrozi...na vecernicek sme ho vlastne priam ukecavali....detto mladsi syn......proste nemam deti, kt. sedia a vydrzia pred telkou.... ale je to asi aj o tom ako sa detom venujeme.....prsote moji su nonstop v pohybe.....nesedia cele dni....
nas pozera rano asi 20 min ked chystam staršiu do školky a potom vecer o siedmej večernicek co chodi na stv2 to trva 45 min..ale on este od toho odbieha a hra sa popri tom, este on sa na to nevie sustredit, ale dcerka ma 4 roky predsa nebudem ju obmedzovat len kvoli tomu aby on nepozeral pohyblivy obraz 😀
nasho telka nebavi,nepozera nic, ani rozpravky ho nebavia zatial, ma takmer tri rocky
@sorciera24 tes sa to je super netreba ich to vobec ucit,... nas ked bol mensi a boli sme u svagrovcou tak nadsene kukal teraz uz nekukava asi ho to tiez preslo dufam ze tiez bude taky....
@glowix je mi jasne ze nie vsetko ide... ja dufam ze nebudeme kukat ani dalej nic a radsej si najdeme inu zabavu ale je mi jasne ze do nekonecna to nepojde ja ako pubertacka som si cosi odkukala... az teraz vnimam kolko zabiteho casu to bolo
@pamag1805 my mame telku pustenu nonstop ked sme doma (aby tam nebolo ticho) popritom sa hrame hry, citame, varime, staviame z lega atd.
Ja telku nepustam cez den, iba vecer pred spanim. Starsieho rozpravky moc nebavia a mladsi ma 1 rok a zda sa mi divne aby som mu pustala televizor, radsej ideme von, alebo sa hra. Viem si predstavit prijemnejsie straveny cas ako pred TV.
@blackcrystal uf asi uz starnem ale ja by som bola ohucana z toho a nepocula si vlastne myslienky.... pustala som dakedy radio na par hodin denne ku vareiu a tak ale nie na cely den...
😕 tiez moje deti nepozeravali v tomto veku telku vobec. mala si da obcas pustit rozpravku barbie alebo ladove kralovstvo alebo masu a emdveda, ale je uz velka baba. maly zacal s telkou az niekedy okolo 9-10 rokov, ale on hlavne dokumenty a simpsonovcov si pozrie. mala simpsnov s nim. ale v podstate nejak nepozeravaju. ja uz vobec nie. neviem vlastne naco mame telku. ved tychto par veci by si lludne mohli pozerat online. neviem. ale aby 1 a pol rocne dieta sedelo pri telke mi pride dost "ujeté"...
nas v tom veku telku tiez este nepoznal...pustali sme mu okolo 2r potom na dvd baby einstein - 20min..take pre deti robene v anglictine..ale aj to tazko pri tom obsedel..teraz ma skoro 6 a nehrozi u nas ze pozriet nejaku 1.5h rozpravku..vecernicek sme mu okolo 5r doslova nutili, aby sa trosku skludnil vecer, pretoze to bol neustaly pohyb...tak teraz si pozrie vecernicek -- ale uz chodi taky dlhy, teda tak vela rozpravok, ze vacsinou len pol hodiny vyberie nieco..nie vsetko.....v 1.5r veru o telke zdaleka nechyroval..
dieta v tomto veku moze byt aj bez telky , raz som citala ze nie je dobre dlhsie ako 20min. denne...moja ma 2,5 roka a ked jej telku zapnem tak vydrzi max. 10min...
@pamag1805 mala vobec. Tu to ani nebavilo nastastir. A synovi som pustala len poobede,ked som bola tehotna a priserne unavena a on nechcek spat. To tak 2)3x do tyzdna po asi polhodku. Inak len v restauracii,ked uz moc vymyslal a potrebovali sme,aby este zopar minut sedel.
Inak vobec sme telku ani ine typu telefon ci ipad nepustali.
Az od 3.r.,ked uz odmietal spavat tak aby asppn lezal a ja daco v klude porobila,si popozeral tak do hodky,aj to sa casto pridal ku mne. A pomahal,kym mladsie spalo.
tiez si hovorim ze niekedy by bolo lepsie keby v rodinach nebola telka, myslim ze pri nej straveny cas je len zabity cas
no aj poviem len tolko,co by som dala za to,keby sa moj 1a pol rocny co i len na 10min pozeral na telku 😀 absolutne ho to nebavi...
My telku nemame vobec, vlastne odkedy byvame samostatne a nie s mojou mamou (cize cca. 10r.) Velke baby si obcas vecer pozru nejaky film na youtube, stredna obcas nejake rozpravky, drobec zase pesnicky. Ale na pozeranie pustam max 3-4 pesnicky s obrazkami, to je tak 15 minut. Niekedy este kuka bager, ako bagruje, alebo smetiarske auta (na youtube je vsetko 😎 ) . Je to vzdy cielene a dopredu sa dohodneme, kolko a co budeme pozerat.
Najviac sa mi paci, ked sa ma ludia pytaju, co robia moje deti vo svojom volnom case, ked nemame telku 😀 vsak ledva sa stihaju povenovat vsetkemu za den, starsia nestiha citat a hrat na gitare, stredna vecer nechce ist spat, lebo sa chce este hrat. Ako keby sa bez telky nedalo. Takemu malemu dietatu to podla mna nic neda.
@pamag1805 no je to ujete. takemu malemu dietatu sa mas venovat alebo ho zabavit nejakou inou formou a nie ho psadit pred telku a nech kuka od nevidim do nevidim. ako co myslis, aky to bude mat pre neho prinos? a ako sa citis ty, ked ti staci zapnut telku a o dieta je postarane? uz teraz je zavislak od telky. co ti bude robit neskor? neodlepis ho stade.
presne som vedela, že sa sem zletia mamičky bez telky a budú dávať svoje rozumy a nechápačky, načo mi máme tv a nevieme sa zabaviť ináč
@pamag1805 ono vsetky tieto veci deti robia aj podla svojich rodicov..ak ste vy zvyknuti ze u vas stale bezi telka, tak maly to vnima...a ze ho to bavi..nasho to nebavilo, lebo to nepoznal...my sme si telku zapinali az vecer ked isiel spat...o 20:00 spinkat a my sme si pozreli nejaky ten film..prepli na TA3 na spravy, pretoze odkedy sa narodil tak spravy o 19:00 nehrozia...cely den u nas telka nesla..niekedy este cez obed tiez ked spal, ked sme mali potrebu mat zapnutu...dieta robi len to co vidi u rodicov, pripadne co mu rodicia podsuvaju..myslim take male dieta..vacsie deti uz vidia u kamaratov, na navsteve..to uz je niekedy tazsie ovlyvnit..a zas ja napriklad nie som za uplne zakazy vsetkeho..su to veci dnesnej doby, ci uz telka, ci tablety, ci pocitace...ale takto male deti to nepotrebuju, este sa telku napozeraju dost ked budu starsie.....my uz mame skoro 6 rocneho a uz ta telka ide aj u nas castejsie..ze si aj my zapneme pocas dna...a teraz zacina spoznavat reklamy obcas, vidim, ze si pospevuje momentalne - coze je to 50tka...ale to uz je skor aj z toho, ze taka Markiza skvela rano ked dava cez vikend rozpravky tak milion reklam...tak my sa snazime zapnut mu rano STV radsej..tam idu nejake rozpravky, kym my si este polenosime v posteli..ale on si pozrie jednu-dve a uz mamka, idem sa hrat...teraz uz ale aj v skolke im pustia dvd, aj inde vidi telku, takze nerobime z toho tabu..ale ked mal 1.5r...kdeze... a naco...
Ja napriklad nepochopim ani to, ked mamicky pozeraju tie nase serialy o 18:00, telka zapnuta, dieta sa tam hra..a tam kopec hlupych reci, depresie, nasilie...ale ved co, ma len 2 roky, ide to v pozadi...dieta vsetko vnima..potom ostane stat pred telkou ako obarene...otvorene oci...reklamy idu hlavne, tam sa to miha strihanymi obrazmi...ale ved jasne, ked ho to bavi.....
@moni244
@pamag1805
Tiez sa rehocem, ako sa tu zbehli opat dokonale matky, kt.deti nejedia ramu, nepiju sirupy, nepoznaju sladkosti, teda urcite iba nejake bio zvlastnosti,, nepiju v skole tie presladene mlieka atd. Ja som tiez obcas trochu nestasna, ze pozerame podobny repertoar ako vy, mame dva roky, ale zase som neuveritelne stastna, ze mozem v klude navarit a urobit co potrebujem a myslim si, ze pokial to je ako pises, je to normalne. Ja neviem, kde sa tu beru tie dokonale matky, lebo v mojom okoli su vsetky, co su stastne, ze maju chvilu kludu a dieta pozera tv, nehovorim, ze cumiet do bedne cely den je super, ale zase nebudme extremistky 😀 Ja som napr.dnes bola cela stastna, ked mi muz doniesol dvd boba a thomasa, maly je prechladnutu, vonku na prd, tak pozerame a spolu aj komentujeme a co?
televizor patri k nasim zivotom a pokial sa neprehana jeho pozeranie, nie je na tom nic zle - ani v mladsom veku.. /zas nerobme zo vsetkeho moderneho nieco, co detom IBA skodi/
mne cely tyzden nikto nepomaha a ked deti pozeraju rozpravku varim.. ak varit a zabavat deti niekto dokaze naraz - tak mu gratulujem, ja to ale nedokazem..
u nas sa rozpravka pozera doobeda tak hodinku - mladsia ju nepozera ale celu, iba zaciatok, potom uz varim s nou.. starsi ju pozrie vacsinou celu.. potom pozeraju chvilu bud poobede, alebo vecer asi pol hodinku /cize ak si pozru poobede, uz nepustim vecer a naopak/ pozeraju v mojej pritomnosti, ak im nie je nieco jasne, vysvetlim im, alebo im vysvetlujem aj sama od seba /"vidis toto sa nesmie robit, lebo"/
detom sa venujem cely den, pocas celeho tyzdna - ale nie som super matka, ktora zvlada vsetko.. televizia mi v urcitych casoch pomaha..
@maciatkolulu my sme doobeda pozerali spolu disneyho Kráska a zviera
@maciatkolulu 😀 😀 😀 😀 ja normalna matka urcite nie som, tiez moje decka nekukaju telku, nejedia ramu a nepiju sirupy lebo sak to je aka grcanica. zaroven ale nejeme raw, bio a vegan a neviem co. tu nejde o to, ci je matka dokonala alebo nie, ale proste ospevovcat aky je telka zazrak, akoze sorry. si neviete zvladnut a zabavit decka? prestante im davat ramu, sirupy a srackove keksiky a potom budu aj zvladnutelne.
kurnik, to komu chuti ta hnusna mydlova rama? jaj neni nad dobre cerstve maslo kvalitne.. a tie sirupy.. umelina nechutna dofarbena, ciste chemicke laboratorium co sa chhuti tyka. neni nad cistu vodu alebo caj. ach jooooo.
vies co je zaujimave? ze odkedy taketoo sracky nedavam deckam, hlavne malemu, tak sa akokeby zazrakom stratila adhd, to je zaujimave, co? ale sak ok, nakombinuj tieto shity s telkou a o par rokov uvidis.... 😉

@pamag1805 každá nech si dovolí koľko chce, prečo sa preboha potrebuješ riadiť tým, čo robia iné?? keď iné budú vyskakovať z okien, tak ty tiež??