10 mesačné dieťa nekolenkuje
Mame 10esiacov.Mala nekolenkuje.Mam pocit ze ma mekucky chrbatik a neudrzi sa aj ked sa snazi.Su dni kedy vidim ze sa jej dari ze je silna a udrzi sa na kolenach ale nepohne sa a su dni kedy jej pada hlavicka rozcapi sa ako zaba.Pediatricka poradila len davat na kolena a rucickami prekladat cvicim snou takto stale tak ako aj na fit lopce bo je to take lenivejsie dieta.Bojim sa ze ma cosi z chrbticov.Uz mam z toho depky
kedze nekolenkuje tym padom nesedi ked ju dam do sedu neudrzi sa ale boli dni ked vedela sediet aj pekne rovno.Uz si neviem rady.
Ja ta potesim, moja krpata vobec ani nelozila po 4 ani sa neplazila,len sedela a valala sa,lz x ale sa mi len postavila a isla, chodit zacala v 8,5 m.
@evittam ano, katastrofa to nie je. Ale ani nieco co treba podcenit a zamiest pod koberec.
Nemusis sa hned urazat a byt vztahovacna ;) ja to nemyslim v zlom. Len som sa napocuvala od rodiny tolko skuseneho mudra, ze mam chut im oplieskat dcerinu kartu o hlavu...lebo ved to je v poho, ze nelezie a tvoja mam uz sedela na nocniku...a bla bla...a ja blba som verila "skusenostiam"
ja odporucam riesit, ci uz u neurologa alebo fyzioterapeuta, do roka sa najlepsie odtranuju rozne problemy, potom to uz moze byt tazsie. radsej ist zbytocne s tym, ze sa dieta samo na druhy ten "rozbehne" ako to podcenit a pracne neskor riesit nasledky
Ahojte. Mam dve deti a obe sa uplne ine. Moja dcera zacala chodit sama bez pomoci v 13.mesiacoch. Na nohy sa sama postavila v 9.mesiavoch. Stvornozkovat zacala az potom ako zacala sama chodit-presne naopak. Syn zacal lozit po 8.mesiacoch a teraz ma 9 aj 2 tyzdne a snazi sa na kolienka-stvornozkovat. Ale zase sam sa neposadi. Je to velmi individualne
To vobec nemusi byt problem.moja sa postavila v 11 mesiaci a az potom zacala stvornozkovat.nejako to mala naopak.dala si nacas ale potom to slo vsetko zrazu rychlo.

@jatva Vieš čo, nechajme to tak, lebo ako vidím ty máš svoju pravdu a neakceptuješ názor a skúsenosť iných. Naša pediatrička nikdy nebola tá čo niečo zanedbáva-bola to osoba fundovaná a perfektná odborníčka, keby si nebola istá, že môj syn je v poriadku tak nás tiež určite pošle na odborné vyšetrenia. Takže si vyprosím aby niekto cudzí obviňoval niekoho iného z nedbanlivosti a že nie je "dobrý".... Naozaj už trošku odbočuješ od témy - ak má mamička alebo pediater podozrenie na to čo opisuješ a má na to dôvody - tak áno treba vyšetrenie. A ešte raz môj syn nebol ani lenivý ani chorý ani nič podobné - proste bol to silný veľký chlapec, ktorý sa rovno postavil na nohy a potom časom keď bol starší tak aj po 4 pobehal - sme sa mu smiali, že keď bolo na to obdobie tak to nerobil a keď už je veľký tak behá po 4..... 😉
A ja a ani nikto iný sme žiadnu chybu pri vývoji mojich detí nespravili....