15 mesačný syn začína byť agresívny
Ahojte. viem že každá druhá píše podobné témy, ale konkrétne na náš vek som nenašla. Malý sa v poslednej dobe správa divne. Neviem či je to obdobie vzdoru nato sa mi zdá ešte malý. Keď niečo chce a nedostane to, sadne si na zem a spustí taký rev, až ma uši bolia. Ked papá vydrží v stoličke len 5 minút, hend nato musí von, všetkoprebehnúť a potom si chodí po lyžičkách pýtať a doje celý obed. Ale len za behu, v stoličke nie.. A škriabe, v poslednej dobe normálne po mne hrabe aby m,a mohol poškriabať, vôbec sa nechce mojkať ako doteraz, ťahá sa preč. Učím ho hladkať moja mojaa. ale vydrží iba chvílu potom ma začne bacať. jednom kuse sa snaží vyškriabať na posteľ, je vytrvalý, niekedy aj hodinu mu v tom bránim. Potom sa samozrejme jeduje. Nakoniec sa na cvhílu ukludní, ide sa s niečím hrať ale pochvíli to skúša znovu. Stále ide tma kam nemá a všetko zhadzuije na zem, neni vec, ktorej by sa dotkol a nezhodil ju. Poličky máme už prádzne, všetko je natlačené v najvyšších. Inak je zlatý, keď sme na návšteve je to anjelik, len tieto agresívne prejavy mi trochu vadia. Samozrejme mňa ptoom vytáča a 100x mu vysvetlím že nemôže ale nakoneic už na neho skríknem keď už ide tú istú vec 10ty krát zhodiť .. Moja otázka znie, ako sa mám k tomu stavať. keď začne od jedu revať, nechávam ho tak, ignorujem ho, po chvílke prestane. Dnes bol taký zlý, normálne vrčal ťahal ma, jedoval sa, tak som ho nahenvaná chytila a dala dopostielky za trest tam začal revať jak o dušu ale potom sa skludnil a začal si vykecávať, tak som ho odtiaľ vybrala a teaz je dobrý. nechcem niečo robiť zle, ale porpavde niekedy neviem ako s amám zachovať, narp. keď po mne tak zahrabne., Už viackrát ma škrabol tak že som mala chrastu, ale u neho sa niekedy ani nedá predvídať. Ako reagujete na tieto prejavy agresie a truc? a plač od hnevu?
http://www.pronaladu.cz/jak-ublizujeme-svym-detem/ to je najme pre tie ktore radia ignorovat... bod 7.
Ja mam takmer 16-mesacnu dcerku a robi to iste.Ked ma pohryzne alebo poskriabe, tak jej to vratim-samozrejme nie silno, aby som jej neublizila, ale citelne, aby si uvedomila, ze to boli, ze to nie je prijemne a nerobi sa to.A co sa tyka zhadzovania veci a lezenia vselikam, tak pri tom treba len trpezllivost.Nasa zapina pracku, sporak-nastastie je elektricky, tuka po klavesnici od pocitaca, berie mobily a ovladace, vsetko vybera zo suflikov a rozhadzuje, pluje jedlo naschval po zemi a ked sa jej nieco nepaci, tak tiez nervaci.Ked je to uz nenunosne, dostane bac po plienke, zoberieme ju na ruky a odnesieme od nas prec.Ked to zopakuje, zas zoberieme na ruky, odnesieme od nas prec - ale tak, aby sme ju mali pod kontrolou.Nevsimame si ju, pride a zobre o pomojkanie alebo o pusinku, nevsimam si ju a dam jej najavo, ze som urazena a nahnevana.Tak to vydrzim cca 5-10 min., ona si pomrnci, potom pridem za nou, opytam sa jej: "Uz budes dobra?" A potom je dobra ako med.Inak to u nas nefunguje, stale "nono" a "nesmies" je u nej ako "len to rob dalej, mozes kludne."
@seemani Tie, co Ti pisu, "ze venuj sa mu viac", si nevsimaj.Urcite mu venujes maximum svojho casu.A ako pises, aj o domacnost sa treba starat a clovek ma kopu starosti a povinnosti.Je dobre, ked ho nechas hrat sa sameho.My sme prveho syna stale obskakovali, venovali mu vsetok cas a teraz sa jednoducho nedokaze hrat sam, je uplne nesamostatny, nic sam nedokaze.Druheho syna sme nechavali tak, nebolo nanho tolko casu a vie vsetko sam, hra sa pekne sam a nie je na nas taky zavisly.Takze vsetko ma aj svoje vyhody.
A co sa tyka toho kricania na deti, ja na malu velakrat zvysim hlas, nech vie, ze robi zle.Neziapem po nej, len zvysim hlas a nevidim na tom nic zle.Niektore mamicky rady poucuju a potom im doma vyrastu grazli, ktori im skacu po hlavach.
@seemani ja mam 15 mesacneho syna, ktory je podobne zlaticko (samozrejme okrem skrabania, bytia - to mu stale vysvetlujeme, ze sa nema a vyzera, ze chape). Tiez mame jeden gauc, kde nie sme radi, ze lezie, lebo tam dosiahne na bonsaje a pre tie sme uz nevedeli najst vhodne miesto. Tak dookola vysvetlujeme, ze na gauc moze, ale kvietky si moze pozriet, len netrhat a nebrat zem. Niekedy je to fajn, ale vsimla som si, ze tam vylezie a ide po kvetoch hlavne vtedy, ked chce, aby som sa mu venovala. A vie, ze tym si moju pozornost 100% ziska. Mozno to je tak aj s tvojim dietatkom. Oni len chcu pozornost. Ja sa s nim nemusim hrat, zahra sa aj sam, aj nanho obcas pokricim, ked mam nervy, ale inak ho necham, nech preskumava byt (snazili sme sa ho v co najvacsej miere prisposobit, aby si neublizil). Ale dohliadat musim stale. Kedze sa boji vysvaca, nehrozi s nim upratovanie. To robim, ked poobede spi. Niektore veci sa mi snazi aj pomoct (triedit veci do pracky, postielat...🙂), ale vacsinou si musim veci naplanovat tak, aby som to robila, ked spi. Takze upratovanie len pocas poobedneho spanku a varim vecer, ked ho ulozime. To je na margo toho, ci mam aj domacnost. S nim teda nehrozi nic. Takze, aksa ti nepaci, co robi a nenecha ta popracovat, neuvazovala si dat ho do skolky/jasiel na par hodin do dna pripadne len niekolko dni v tyzdni? Ty budes kludna, ze si stihnes porobit a dietatku bude fajn, lebo bude mat pozornost a bude sa moct hrat. Potom si aj spolocny cas uzijete viac. Ja nad tym uvazujem tiez, ze to tak casom poriesim. Zatial to, co mam, stihnem, ked ide maly k svokre tak raz do tyzdna.
A ver tomu, ze mas uplne zlate, zive dieta, ktore len objavuje svet a chce pozornost 🙂
@seemani my to mame podobne, len vidim ze ste to pisali v r.2014, rada by som vedela ako z toho nakoniec vyrastol,dakujem
@seemani ako ho môžeš zabaviť ? Veď pozerať knižky spolu, recitovať, hrať sa lego, staviať z neho domčeky, brmkať autičkami, variť spolu, pre macika. milion milion veci. Ja neviem, či by sa také malé dieťa same hralo. Hrala som sa s nim. Ukladali sme tie tvary do kocky, čo ešte ? neviem, fakt kvantum veci. Utieral so mnou dlážku, umýval riad, akože samozrjeme, hlavne sa bavil vo vode 🙂
@something bože, normálne neverim, že tu niekto normálne uvažuje, presne. Trošku naštudovať čo dieťa potrebuje v tomto veku, aké hračky, podnety. Noooo lenže upratovanie je asik dôležitejšie ako dieťa ...
Na truc nereagujem. Keď bolo moje prvé dieťa takéto, tak som mala nervy v čudu, ale ono to tak pozvoľna prešlo a teraz pri malom to neriešim. Na truc a vrieskania nereagujem nijako, keď sa oháňa rukami, odídem preč..
@marionmarion my sme mali takúto učiteľky v škôlke, nebolo to tým, že by bola zlá učiteľka, proste to robila aj so svojimi deťmi doma, mala to v povahe. Ja byť tými deťmi v triede, tak by som ju uhryzla. Mohli robiť len čo mohli, všetko bolo zakázané ... no hrôza. Ziadna voľnosť pohybu, žiadny pokoj...
@seemani ak pracuješ , hoď dieťa do jasli, tak ako on hádze tvoju myšku, lebo vie, že tá je prednejšia ako on. V jasliach sa mu budú môžno viac venovať. A ty môžeš variť, prať a upratovať ...strašné, vidim to na tých deťoch aj v práci.

za normálne odpovede vám ďakujem, niečo som si z toho vzala, takže sa budem menej stresovať kvôli tomu.. inak je zlatý, prespí mi celú noc, vydrží hocikde hocikoľko, dá sa sním ísť na nákupy, stačí mu rožok do ruky a je spokojný. Len ma to trochu trápilo že prečo je taký, veď my ho celé dni len mojkáme a hráme sa a kecáme s ním, ani doma sa nehádame, málokedy takže nemal to kde vidieť, Ale ako vidím je to normálne, tak som kludnejšia..