2,5-ročnému synovi som dala prvýkrát po ruke
Ach... Som zo seba sklamana, ale uz mi pretiekli nervy. Syn ma iba 2,5. Venujem sa mu naplno, ale vie sa aj pekne pohrat. S cim si neviem dat rady je to, ze stipe, bije nas. Millionkrat som vysvetlovala, ze sa to nerobi, boli to, uz som bola aj smutna, a vcera ma tak stuhol do oka, ze som musela ist na pohotovost, dostala som atb kvapky. Dne ma zas buchol po hlave, ja som ho upozornila, ze este raz, a dostanes na ruku. Po 10 minut, kym sme citali ma buchol po hlave. Dala som mu na ruku. Plakal. Mne tiez bolo trosku zle z toho, ale uz nevidim inu moznost. Manzel ma poskrabanu tvar velakrat, on to iste, vysvetluje a vysvetluje. Nic.
Ja uz neviem....
Inak je zlaty, mily, priatelsky chlapcek, ale toto ho nevieme odnaucit...... :( som zufala uz....
normlane ako doma.. chytila som malej ruku, nebijeme sa, razne prisne... Nesmies to a bodka. Neprestane ide sa domov. a doma rovnako, ale ide sa hrat sama s niecim, nesmie sa bit a vybavene. Samozjreme, ze to co opisujeme nie je tak, ze budes sa s nim bit denno denne :D cielom nie je bitka,a le ukazat ze sa to nerobi a nie naopak :D
ako ja beriem, ze rodicia su pokakani reagovat pred ludmi, ze "co povedia", ale potom ked nevychovane dieta vacsie robi zle, vyvhadza, nebodaj nejaky vagabund velky je z neho uz, nepozdravi sa atd, pripadne aj mensie deti vyvadzajuce niekde, kolko ludi to riesi ako ze "nevychovane dieta" - to ludia tiez potom komentuju stylom : rodicia ho nevychovali.... Taky dvojity meter. Ked si prisna = zle je, ked nie si prisna = tiez je zle.
Treba mysliet na dobro rodiny :D
JA som doslova bola ucastnik par takychto akcii, jedec chlapec doskriabal mojej dcere tvar a mamicke to bolo vtipne, v detskom kutiku jedno dieta zbilo doslova zbilo druhe, dalo mu facku... tam to riesila mama toho ublizeneho dietata, rodic nic. Nechapem. Moja robila zle, ani nie inym, ale mne, k tomu cirkus, prevratila kocik, stastie ze si nic neurobila ona, vytiahla som ju, dala jej na rit a zrazu ticho a klud a islo sa domov... kamoske chlapec vyletel na cestu, ta bola na infarkt, nahanala ho fakt dlhe tyzdne, vysvetlovala, aj nakricala na neho, auta tam chodia, a toto sme boli cele rodiny von. Chytil ho otec, natrieskal mu na rit a vybavene.. bolo po vysvetlovani, to bol klud ist s nim von odvtedy.
Ja poznam naozaj minimum dospelych ktori nikdy nedostai bitku od rodicov, moj chlap raz od mami jednu p zadku a ta sa aj teraz rozreve nad tym, keby boli psychoterapeuti vtedy sedi tam desatrocia... syn je typicky narcista, vsetko po jeho, arogantny, rozmaznany.. ale jasne, mamicka je najlepsia na svete, aj keby bol najomny vrah tak je to najlepsi muz pod slnkom :D
Ale zase moje dieta dostalo na zadok par krat.. ako je v skole raz dostala odo mna facku... raz. POcas kovidu som nie raz mama chut jej jednu struhnut, aj teraz ked s nou puberta trieska ale to si uvedomujem, ze je len moja zlost :D a co by som tym dosiahla, ze ano? Cize to nie je, ze deti su bit hlava nehlava, capat a vrieskat, proste upozornujes, nemoze sa toto robit. Male dieta chytis ruku, vratis.. a nezvykne si na to ze sa bude bit. Prilisna agresivita zase moze vyvolat agresivtu aj dietata podla mna. Ak by som mala dieta take ze doslova ublizuje, bije kazdeho, ma amoky, skor ako by som nieco urobila asi by som isla k psychologovi. Mozno k viacerym, lebo s kadecim, co sa teraz propaguje,nesuhlasim. nemyslim, ze deti su polobohovia na zemi, myslim, ze rodina cela ma zit v klude, svojim tempom a dieta sa ma pridat, ucit, vychovavat pri beznom fungovani tej domacnosti. Prisposobit sa aj rodine primerane veku. A moze mat samozrejme aj svoje prejavy, ale nie take ze bude ublizovat inym.

Ale pojde do skolky a zle navyky si tam predsa nemusi nosit.Alebo mu da ine dieta po rukach a mozno aj horsie.