2,5 ročný syn stále štuchá do druhých deti
Ahojte,som som zufala so spravania mojho syna ked je v spolocnosti inych deti.od narodenia sa stretavam smamickamy ,vyrasta medzi detmi da sa povedat.no co robi posledne 3 mesiace .ztoho som uz fakt na dne ,stale ich stucha drga a shlavou bura do ich noziciek ked stoja.vsetkz deti placu potom ,nijako mu neviem vysvetlit nech sa pekne hraje ze sa to nesmie dnes som mu uz nalozioa na zadok,zacal plakat som mu vysvetlovala a opar sekund znova robil to iste mpredtym nebol problem hral sa niesu to cudzie deti prenho.nevie este vela toho povedat takze mi nepovie co stym chce docielit,lebo nieje nervozny ale praveze sa pritom smeje.no ja a ostatne maminy su tiez ztoho nervozne.mate niekto skusenost stakymto chovanim ???dakujem
Verím, že v MŠ si učitelka poriadky rýchlo spraví, jednou z možnosti je že sa nebude hrat s deťmi ked im ubližuje a da ho napr. chvilu sedieť kym sa neupokoji a potom mu povie za akých podmienok, pravidiel može ist medzi deti a tak stale do kolečka - učenie podmienovaním, a chlapec sa poddá. Lebo stačí jeden ,,blbý,, uraz a rodičia poškodeného ta rozcupuju na kusy, obzlášť ak je to naschvál. Ostatné maminy su z toho nervozne...hm...robiť to mojmu decku tak riešienie číslo jedna je : tak sa s ním nehraj, drž sa od neho dalej....opakuje sa to zase a znova? vráť mu to naspäť ked na dobré slovo nerozumie. Žial je to tak ....niektoré deti nerozumeju na pekne slovo, objatia a anjelsky hlas im može vysvetlovaáááť, proste musia pocitiť, že aj druhý sa vie bránit a nenechá si všetko lubiť ako nejaký fackovací panák. Ale dosť možné že taký malý chlapček s týmito excesymi časom prestane, v kolektíve sa oťuká.
@lucia006 moj ine deti bil...len tak bez priciny. Napr.boli sme v parku, pekne sa hral, motkal, zrazu asi 20m od neho prisiel o hlavu vyssi chlapcek k preliezke, moj ho zbadal, rozbehol sa za nim, ja som utekala za synim vediac co bude nasledovat, , usmial sa na chlapca, vycapal ho a bez slova sa otocil a vratil sa k svojej hre. Hanbila som sa jak pes, chalan reval a Félix spokojny sa hral na opacnom konci ihriska. Robil to uplne vzdy, normalne som s nim prestala chodit nedzi deti, lebo mal 2 roky a nijak som mu bedokazala vysvetlit ze sa to nesmie...cyduj sa svete po par mesiacoch ho to sameho preslo a dnes mame svary pokoj zatial. Pekne sa s detmi hra, podeli sa o hracky, dokonca he skor submisivny, radsej ustupi jked ho ini stopu...neboj, vacsina deti to preziva, casom ich to prejde samych, uvidis. Chce to len trpezlivost, vysvetluj ze sa to nema, on to pochopi aj sam..."normalna" matka ta pochopi, ked uvidi ze ta to trapi, uzkostliva manina sa bude hnevat aj ba vietor, co fuka na hej dieta 😉 (bez urazky voci inym maminam)
@bonaqa2013 verim ze sa to zmeni v MS ake co dovtedy?
@sardinka333 nosievam ho aj do detskeho kutika stretava sa sdetmi stale nikdynto nerobil a nemal to kde ani vidiet .nieje ani taky ze neda namoje slova doma je snim super vonku v obch.centrach vpohode.rozumny je davno bez plienok papa sam uz davno zaspava sam nechapem co sa snim deje .preco to robi....jedine mi vychadza s toho ze nevie komunikovat ako oni tak im dava najavo vsetko takymto sposobom.
@cenculinka tak snad aj mojho to prejde on sa podeli o hracky vhbozka ich ked prideme kukamoske sa hrat vsetko dobre a ked raz zacne stuchat nepretane kym nejdeme s krikom domou ja snervami on splacom.aj ja uz rozmyslam nad tym ze radsen snim budem doma ale zase sa osalime lebo fakt kazducky den sme medzj ludmi vonku.ach jaj
@lucia006 mam susedu a ta ma o 3 mesiace mladšieho syna. Ked sa ti nasi dvaja stretnu, tak sa vystiskaju, tesia sa na seba, no do pol hodiny reve raz jeden raz druhy, co sa len biju a robia si zle. Ale neboj, to he ich obdobim zivota, prejde to, uvidis. Tiez som sa doma naplakala preco moje dieta bije ine deti, bolo mi ľúto ho stale napominat alebo mu dat zakazdym po zadku, ved preboha ho nemozem vzdy brzdit v jeho temperamente a vidis, fakt to preslo same, teraz ma ine fazy vyvinu a ja s laskou spominam, ake to bolo super, ked "len" bil ine deti. Teraz cele dni reve a knuci, na vsetko ma odpoved NIE a nedajboh ist niekam, vzdy ideme domov s brutalnym revom a soplom po kolena, on zasadne 10 m za mnou, ked zastanem ze ho pockam tak aj on zastane a rici jak blazonko, no jak z osady, co ti poviem, keby si nas videla, krutis hlavou 😀 aj toto nas raz prejde, uz len vydrzat 😀 boze co pride potom? 😉
@cenculinka no vsak to ze on tiez vybozka najprv a potom to skonci zle...des sme boli u susedky ma rok a pol starsiu dcerku ziaden naznak stuchania a pod,veci nebolo za dva a polhodky co som unich bola pekne sa hral atd,neviem cim to je ze si vybera takto detii, 😒
@timea7 v detskom kutiku som to nikdy nezazila,zeby robil zle inym detom jeto len ukamosky na navsteve pri dievcatach priblizne vjeho veku,sktorymi sa pozna odmala.presne to urobim ,ze miesto nervov jednoduchomodideme domou a poviem mu preco ideme,dnes bolo ale super bola wom u susedi a sjej malou 4r,sa hral dva a polhodky ,aninsme onich nevedeli,nechapem 😖

@lucia006 Kolegyňa mala ten istý problém. Kým malý v MŠ nenatrafil na vačšieho, silnejšieho a veľmi rýchlo prestal. Zatiaľ sa mu nič nestalo, lebo si s ním ty. Ale v MŠ to bude iné.