23 rokov a stále bez partnera
Ahojte,mam 23r, študujem medicínu a môj problém spočíva v tom, že za sebou nemám žiadny vzťah. Jediný môj "vzťah" som mala keď som mala asi 13-14rokov a trval pár mesiacov. Odvtedy nič. V 16 som sa veľmi zamilovala do jedného chalana, aj on domňa, bolo to fakt krásne, ale čiste platonické. Nikdy sme sa nedali do kopy aj keď sme do seba boli zaľúbení až po uši. Boli sme vkuse spolu, flirtovali sme, naozaj sme boli zamilovaní, ale to bolo všetko. Všetci naokolo si mysleli, že sme spolu, no neboli sme. Trvalo to 3 roky! Keď to po 3r postupne vyprchalo ja som ostala ako bloknutá. Cítila som sa sklamaná. A prestala som chalanov úplne riešiť.
Chvíľu mi to nevadilo. Ale v poslednej dobe mi to prekáža veľmi, každý v mojom veku už má seriózny vzťah a ja stále nič. A naozaj mi už vedľa mňa seriózny partner začína chýbať. Nevraviac o tom, že u mňa ešte nikdy nedošlo k sexu a som panna. A sex je vec po ktorej okrem seriózneho a vážneho vzťahu tiež túžim. Naozaj už by som ho aj ja konečne chcela zažiť Naozaj túžim po vážnom vzťahu, chcem sa začať osamostatňovať a premýšľať o budúcnosti, začínam túžiť po dieťati. Len môj partner je stále v nedohľadne.
Samozrejme sa nejakí okolo mňa motali, ale ani do jedného som sa nezamilovala a so žiadnym som si nevedela predstaviť svoju budúcnosť. Lepili sa na mňa vždy také "veľké deti", ktoré nemali žiadne ambície, všetci bolo odomňa starší o 5-10 rokov. Mali proste cca okolo 30 a stále žili s mamičkou, nemali poriadnu prácu, robili skôr brigádnicky a vôbec nechceli "vyletieť"z maminho hniezda. Toto ja vážne nepotrebujem. Nemyslím, že som náročná, nepotrebujem aby chlap vyzeral ako model, nepotrebujem aby mal titul alebo aby zarábal 3000 mesačne. To vážne nie. Chcem len aby bol úprimný, samostatný, aby túžil po rodine a osamostatnení, aby bol starostlivý a aby bol rodinný typ.
Neviem kde a ako konečne stretnúť normálneho chlapa. Som skôr introvert, na vysokoškolských akciách sa nezúčastňujem, som dochádzajúca, takže keď mi padne, som rada že idem domov a mám trochu pokoj. Stretávam sa viac menej s tými istými ľudmi, behanie po nočných baroch vážne nie je môj štýl. Keď chodím niekam zacvičiť, som skôr "sivá myška" a preto asi nikomu nepadnem do oka. S výnimkou tých 30r zamamičkovaných. Už z toho začínam byť vážne neštastná.
A keby aj si nájdem niekoho normálneho, ja by som sa mu asi až hanbila povedať, že som ešte nemala sex. Fakt si v tejto dobe pripadám ako z inej planéty.
Prosím poradte mi, kde sú normálni chlapi a ako sa s nimi dať do reči keď som introvert...
@epsondell no ale tieto typy čo popisuješ (brigáda za pásom, šetrenie na nejakú blbosť a túžba len po vyššom leveli v pc hrách) určite nie sú výpovedná vzorka všetkých mužov. Podľa toho, čo si písala, tebe by sedel starší, už vyzretejší muž. Skús sa orientovať na vekovú kategóriu 30+, tam by už otreštených pc-maniakov bez pracovných návykov malo byť pomenej, aj keď určite to nie je o veku, ale o vyzretosti jedinca.
Pozri tak snivaj.predstav si aky ma byt ake vlastnosti by mal mat a predstav si ze je uz na ceste k tebe.moj muz bol tiez aj vysnivany.ma presne tie vlastnosti ktore som chcela aby chlap mal.
@epsondell no ale to neznamená, že sa budú na teba lepiť vždy len takíto... tento typ ľahko identifikuješ a proste sa ním zaoberať nebudeš a počkáš si na niekoho normálnejšieho. Ja som tiež bola skôr introvertnejší typ ako ty a nebavilo ma chodiť na diskotéky. Ale vo veku cca 25 rokov ma to nejako oneskorene chytilo a predstav si, aj na diskotékach sa dali nájsť celkom normálni chlapi. Na jednej párty som našla aj svojho manžela, tiež tam sedel v kúte taký znudený a tichý ako ja 🙂Takže nezatracovala by som ani takéto akcie a občas na tvojom mieste niekam vypadla aj keď sa ti nechce. Ja som veľa krát išla aj keď sa mi nechcelo, vždy ma niekto vytiahol...
@epsondell mna by fakt zaujimalo, kade ty chodíš, lebo ja takého, čo ty “mamatyp” poznám fakt len jedného a to je človek, ktorý paradoxne u mamy už nebýva, ale inak na neho popis sedí. A ten aa ani nechce viazať.
Všetci ostatní mladi chalani čo poznám, sú ambiciózni, cestujú, užívajú si, nesedia doma za PC, pracujú.
Asi sa naozaj pohybuješ na úplne zlých miestach. Skús iný šport, nie karatistov a posilkarov, skôr turisticky krúžok, alebo niečo take.
Inak, dosť ľudí skatulkujes, ten je taký, hentaky, nerobí, býva u mamy.... pritom ty tiež ešte nerobíš a bývaš u mamy. Ani na intrak si nešla...
@epsondell No z toho, co si tu popisala, mam taky pocit, ze ty si vsade bola, vsetko vies, vsetko si skusila, vsetkych si prekukla - to nemyslim nijak v zlom, ale tak sa mi zda, ze ty tiez nebudes najjednoduchsia povaha, s ktorou by sa dalo vyjst. Nie si ty ten typ, co ma vzdy na vsetko odpoved a musi mat pravdu? Ono analyzovat a hodnotit tych chlapov, co sa na teba, ako hovoris, lepia, je lahka cesta. Co tak ale upriamit pozornost aj na seba? A nielen v tom, ze 'JA CHCEM od chlapa to a to, takeho a takeho', ale aj v tom, ze co vlastne ponukas. Ale najpodstatnejsie - zistit preco pritahujes chlapov, akych pritahujes. Vsetko ma svoje dovody, zameraj sa na to, co vyzarujes, ze maju o teba zaujem 'mamatypy'...
@epsondell Este jedna vec - x-krat si tu zmienila, ze si zila s otcom alkoholikom a ako ta to ovplyvnilo, atd.... Urcite ano, ale velka chyba je, ze to pouzivas ako 'omluvu'. Niekto ti povie, ze si taka, onaka, makova... Ale ja mam otca alkoholika! A co?
You are not what has happened to you. You are what you choose to become. Nejak si to preber.
@epsondell ahoj.. som presne toho istého názoru ako ty, čo sa týka chlapov,asi preto,že sme rovnakej povahy. dokonca mam len o rok viac ako ty a tiež som chcela študovať medicinu,len ma neprijali , chybalo mi na teste 100 bodov,ale to je jedno...nahodou kamošku si nehladas? :D tiež som introvert, disko, alko mi nič nehovorí,radšej gauč,telka alebo priroda. kludne napíš ak budeš chcieť...držím ti palce, aby si našla toho praveho, ja ho hladam už 24 rokov :D
@hettinka áno, ale študujem a ešte nepracujem. A hlavne ja sa osamostatniť chcem, len momentálne nato nemám možnosti. Tatko alkoholik alebo mama, ktorá celý život maká za 500e mi v tomto nepomôžu a študentke pôžičku niekoľko desiatok tisíc eur na byt tiež nedá, takže toto ja môžem riešiť keď začnem pracovať. V podnájme som bola dlhšiu dobu, ked som mala blbší rozvrh, tento rok som ale rozvrh mala super a do školy to mám cca 100km, tak dochádzam vlakom, aby som ušetrila.
@epsondell nezatracuj uplne internet zoznamky ;) pre mna to tiez nie je. A treba tam aj daku dobu vydrzat. Napr ja som sa tam motala 2 roky...o nicom, kvanta odpad ludi...ale nakoniec som tam nasla manzela 🙂 Drzim palce a hlavu hore ..23 je este nic. Za 5 rokov sa na tom zasmejes..tak ubehne zivot a zrazu sa tolko veci zomelie naraz..ze zivot vie prekvapit 🙂
Vieš prečo na teba idú mamatypy?
podľa mňa si príliš seriózna a asi im pripomínaš starostlivú matku.
ja mám z tvojich príspevkoch presne taký pocit.
dievča, si mladučká, rozpusť si vlasy, uprav obočie, daj si špirálu a lesk a hlavne sa veľa smej a usmievaj. toto majú muži radi. ak sa správaš tak seriózne, ako píšeš príspevky, vždy na teba pôjdu len také typy chlapov ako doteraz.
píšeš, že máš kamarátov a kamarátky. daj im o sebe vedieť, že niekoho hľadáš. isto majú v okolí aj nezadaných kamarátov a pozoznamujú vás. stretneš tak 10tich, 30tich a nakoniec iskra preletí.
len sa uvolni.
a čo sa týka zoznamiek na webe. nezatracuj ani to.
moja najlepsia kamoška si pred 15 rokmi našla na pokeci manžela. vysokovzdelaný muž, ale introvert, tak hľadal tam
môj bratranec bol do 28 panic, nesmelý, introvert, žijúci s mamičkou, večne pri počítači alebo v práci, nikam nechodil, lebo údajne všetky sú zlatokopky..... a už rok žije s medičkou, ktorú stretol na pokeci. od mamy sa odsťahoval a je z neho doslova iný človek. šťastný.
držím ti palce
držím ti palce.
Nečítala som všetky príspevky, ale ak chceš niekoho stretnúť tak bohužiaľ budeš musieť vyjsť zo svojej ulity a chodiť do spoločnosti, pretože doma a v triede/skupine, nikoho nového nestretneš.... Si presne ako môj muž a keby nevyšiel zo svojej komfortnej zóny a neodvážil sa napr. osloviť ma cez net (vtedy fungovalo niečo ako unister), pretože sme študovali na rovnakej univerzite v rovnakom meste, ale iné odbory, tak dodnes nikoho nemá....
Neviem ako Ti radili ostatní, ale je to naozaj len o tom, že ak chceš niečo vo svojom živote zmeniť, tak ty musíš byť tá, čo niečo zmení, pretože inak budeš stále na tom rovnako a s rovnakými ľuďmi v okolí... A to máš ešte veľa príležitostí - veď si mladá, tak ešte o nič neprichádzaš.... Sex nie je všetko a môžeš byť rada, že čakáš na niekoho kto bude za to stáť, takže to nerieš, v živote sú podstatné iné veci.... Ale nie nadarmo sa hovorí, že každá zmena začína od jeho rozhodnutia.... alebo sa na to počas vysokej vykašli a nikoho nehľadaj, sústreď sa na školu, viem aké je to ťažké.... Ale sama seba oberáš o zážitky na ktoré by si mohla spomínať do konca života... A pritom nie je ťažké sa niekedy počas semestra dohodnúť so spolužiakmi keď oni pôjdu na kávu, žúr, žeby si išla aj ty a u niekoho prespala.... ale všetko je to v tebe v tvojej hlave a jednoducho vyjsť zo zabehnutých koľají a niečo zmeniť...
A na margo tých starších, kt. asi priťahuješ...môže to byť práve preto, že nevedomky vysielaš signály, že si tiež taká ako oni a to typy, ktoré sú radšej doma u rodičov, nesebavedomých a nech sa stará niekto iný a len čakáš kedy príde zmena... Oni sú možno na tom úplne rovnako, introverti, kt. vyhovuje ako to je a nechcú v živote nič meniť okrem stavu "single".
Netreba to riešiť. Keď to má prísť, príde to. Ja som nemala ŽIADNY vzťah (ani pusa ani nič) do 30. Potom bum a všetko postupne prišlo, skvelý muž, aj svadba aj dieťa. Podotýkam, vyzerám dobre, muži o mňa záujem mali. Užívaj si slobodu a samostatnosť. Treba žiť a nie rozmýšľať prečo toto a prečo takto. My nemusíme vedieť prečo, dôležité je, že to vie Boh.
@epsondell ja som napr. nikdy nebola pojasena pubertacka, blbnut a podobne neviem ani medzi svojimi nemam to v povahe, blaznim sa len s detmi.. ale to nevylucuje, ze sa rada a casto usmievam, myslim ze prave preto som nikdy nemala nudzu o napadnikov a mala som aj stastie na kopu normalnych chlapov a to nie som ziadna kraska a nosim len rifle, som introverna a kedysi som bola aj dost ticha (vekom som sa troska zlepsila) .. svoj nick som si aj pre tu "nepeknost" zvolila.. ani s otcom som to nemala lahke, nebol sice alkoholik, ale zase je aj psychicky chory.. a nemala som starosti lens nim, problemov ma. postretlo habakuk..
pisem to preto, aby som len dala vediet, ze na jednej strane chapem ze je to tazke zacat, no na strane druhej si myslim, ze tvarit sa veselo a pritahovat ludi je to najjednoduchsie.. a ked pride niekto kto za to bude stat, tak aj lady tichosti sa prelomia.. len sa netreba tvarit zbytocne vazne..
Ahoj.
Zrejme by si mala začať od seba . To, že sa nazyvass a že si introvert neznamená, že s tým nemôžeš pracovať , zmeniť svoje myšlienky. Ako čítam, pomaly všade , " ja som introvert a nemôzem nechcem preto a preto " samé výhovorky. Teraz to nepíšem v zlom ale naozaj by si mala chodiť medzi ľudí . Do divadla, do kina , na výstavy ... To čo ťa baví v tých kruhoch sa pohybovať . Keď nechceš byť na zoznamke tak nebuď ale potom musíš zasa ty vytvoriť tú cestu aby sa k tebe aj niekto dostal . Niekedy to osud zariadi ale na to treba aj trošku systematicky ísť .
A to , že chlap býva u mamky nieje nič zlé aj ja musím svojho odnaucit od veľa veci lebo jeho mama povedala a takto to urobila a to isté má aj moja mama s mojím otcom , proste synovia vždy budú maminkini synčekovia . Len je rozdiel ak skutočne taký 30 ročný len brigaduje a nepracuje alebo má serióznu prácu ktorá ho aj baví . A každý človek má aj nejakú zábavku popri živote, niekto cvičí / s toho môjho má ide poraziť toľko veci čo si kupuje na cvičenie /, niekto zasa hra Pc hry alebo PS alebo sa venuje autám . Chlapi vždy budú v niečom ako malé deti . Aj ja si občas zahrám Sims na PC aj keď mám 23 a ročné dieťa .. 😁 proste viac komunikuj, skús rozšíriť svoj osobný okruh a daj priestor nech do tvojho teritória vstúpi čo najviac ľudí . Držím ti palce a ver mi ,s osobnosťou človeka sa dá pracovať len treba chcieť . Ak chceš ty už niekoho vedľa seba ale nie na margo toho lebo všetci kamaráti uz niekoho majú a chceš mať dieťa lebo to je normálne ja som už v 19 chcela ale porodila som v 21 😉 . Treba chcieť a ten chtíč ťa bude ťahať dopredu 😊 . To,že si panna nieje nič zlé , skôr si myslím , že chlap sa poteší , že má práve on takú vzácnu ženu pri sebe 😉
Držím palce 🙂
@epsondell ahoj-)..nemyslim, ze je to az take hrozne🙂, ze si panna a chlap ideal v nedohladne. ja som panna nebola uz v 16tich, aj to len preto, lebo som nechcela zaostavat za kamoskami v skole. ale nic moc to teda nebolo🙂. potom som mala dost partnerov, s jednym zijem doteraz, ale je pravda, ze sa asi musis trosku prekonat a sem tam si aj s deckami zo skoly vyrazit, alebo skus dajaku dobrovolnicku cinnost, napr.utulok, tam byva dost typkov od veci, ale aj vela skvelych ludi. urcite podla mna dakoho najdes a ak si nesadnete, aspon budes vediet co nechces🙂 a budes skusat dalej. lebo teraz je ovela menej prilezitosti dakoho stretnut, vela ludi je na socialnych sietach viac ako vonku. a mozno pockat na pracu a najdes dajakeho sexy lekara🙂. drzim palce
a este ma jedna vec napadla.. kym neprislo platenie diskusii, tak som vela a casto. diskutovala na smecku.. bolo tam kopa ludi, vela som ich spoznala a aj muzov, sice len cez pismena, ale ja som bola uz vtedy zadana.. cez pismena nie je problem.sa otvorit, vidis to sama tu na MK.. takze cez internet nie je jedina moznost niekoho spoznat na pokeci v sexzoznamke, ale aj takto v inteligentnejsich diskusiach.. a na druhej strane pc vzdy sedi clovek..
Tu su rady zbytocne 🙂 Len plytvanie slovami. Tazko radit niekomu, kto ma na vsetko odpoved a odmieta sa na veci pozriet inak a popremyslat, co by mohla robit odlisne, alebo ze by mohla byt nejaka chyba aj u nej. Co je zase ale len znamkou istej nevyzretosti, a tym padom je vlastne tam, kde je a tam, kde aj ma byt vzhladom k svojmu pristupu/spravaniu. Malo by to byt to najlahsie, ale pritom pre niektorych je to to najtazsie - zacat sam od seba, nie od druhych 😉
@epsondell když jsem si precetla uvodní príspevek, tak je to jako muj život pred 10 lety 🙂
já jsem si nakonec našla partnera pres ten internet, i když ne pres seznamku, protože to bylo poprvé a zatím naposledy co jsem šla s nekým z internetu na rande a ješte za ním cestovala z čr 200 km. na sk 🙂 ale byla to láska, která nám vydržela, po dvou letech jsem se za ním prestehovala, po 5 letech jsme mely svatbu a ted máme dve deti a prožívám ty nejkrásnejší chvíle v živote 🙂 tehdy pred lety jsem už neverila, že najdu nekoho kdo se ke mne bude hodit a s kým budu štastná a stalo se, tak verím, že i pro tebe se nekdo najde 🙂

@epsondell furt sa tocis len okolo mamickarov, to fakt si ziadneho ineho chlapa nepoznala? Len tento typ? A komunikaciu s cudzimi by si mala trenovat, ako aj chodenie do neznamych miest, pri tvojom povolani to budes potrebovat