3-ročný chlapec nerozpráva. Len kričí a plače

19. sep 2022

Ahojte potrebujem poradiť. Syn má doraz 3 roky, nerozpráva, a v škôlke len kričí plače. Neviem ako ho mam od naučiť nekričať.. Lebo plač je v poriadku veď je to dieťa ale on doslova ze vkuse kričí.. Dnes som aj s riaditeľkou rozprávala a povedala mi aby som to riešila teraz doma a sa uvidí.. Teraz posledné dni len kričal, inak bolo doteraz všetko v poriadku nebolo to až tak strašne ako tie posledne dni. Musím pre neho chodiť o 10 do škôlky.. Viete mi nejak poradiť? Ja som už zúfalá.

Ďakujem

jarka_244
19. sep 2022

Odporúčala by som mu dat vyšetriť sluch, či počuje dobre. To je jeden z dôvodov prečo deti kričia, keď nemajú v poriadku sluch.

sissy27
19. sep 2022

no ak v 3 rokoch vôbec nerozpráva, tak určite by som riešila zdravotný problém - sluch má v poriadku? Ako komunikujete? Logopéd, možno psychológ... pediater by vás mal nasmerovať.

solange7
19. sep 2022

Takze on absolutne nerozprava a krici len zvuky a nie slova? Asi by som najskor dala vysetrit sluch a potom uvidis...

anonymnasnazilka
19. sep 2022

veru, ako pisu baby, prva cesta k ORL, drzim palce

autor
19. sep 2022

@sissy27
@solange7 sluch ma v poriadku lw o keď poviem ze ideme pišať alebo papať alebo dačo iné tak rozumie a ide.. Volala som aj Dr tak budeme 5o potom riešiť s nou.. Poradila mi ešte jedne homeopatiká tak uvidíme co to spraví.

1mina
19. sep 2022

Moj rok a pol stary chlapec nerozprava iba slova ako mama, nam, brm a nene a to je vsetko. A dr sa ma pytala ci myslim ze pocuje - ja som hovorila ze ano lebo staci ze ho oslovim alebo normalnym hlasom poviem a pocuje - ale to ju vobec neodradilo a poslala.na ORL, moze slabsie pocut aj ked reaguje na to co mu hovoeite. A ze aby sme mali spravene ORL a na 2 rocnej preventivke sa uvidi co dalej keby nehovori stale . Takze podla mna dievcata pisu dobre, u 3 rocneho je to treba urcite riesit.

zuzuliennka1
19. sep 2022

sluch ma v poriadku podla teba? alebo ma sluch naozaj vysetreny?

dorothee
19. sep 2022

To ORL odporucam aj ja..moja dcera pocula,ale slabsie a kym nam to doslo,mala zameskanu rec a teraz vo svojich 8rokoch este stale nevie pekne rozpravat aj napriek tomu,ze sme sluch uz poriesili..Za to nic nedas..je to bezbolestne rychle vysetrenie,a aspon budes mat istotu a hladat problem inde..

katkine_terapie
19. sep 2022

Autorka: co znamena, ze vobec nerozprava? Ani zvuky zvieratiek nenapodobnuje? Ani mama, baba atd.?

moninah
19. sep 2022

Mali sme podobny problem. Rec slaba, v skolke horor. Nasa doktorka mi hned dala vymenne listky na ORL, neurologiu, logopediu, psycholog, pedopsychiater. Cakat, kym zaberu homeopatika je velmi zly napad a strata casu. Budete prekvapena, ake su k specialistom cakacie doby. Cim skor sa to zacne riesit, tym lepsie pre dieta.

vahcaac
19. sep 2022

ako sa vyvyja ? Ukazuje, mava, rozumie co mu hovoris? Je odplienkovany? Pozera casto TV/tablet?

maggiba
19. sep 2022

To, ze ti rozumie, este neznamena, ze sluch ma na 100% v poriadku. Pozor na to, to su mylne domnienky. Pytaj vymenny listok k specialistovi. ORL najprv, prednostne. A potom, ak sa tam ukaze, ze je naozaj 100% zdravy, chod po inych.

sionell
19. sep 2022

Určite by som dala vyšetriť sluch. Môj syn rozpráva, ale tiež mal obdobie, kedy sa zasekol a kričal, ale u nás to šlo do záchvatu hnevu a plaču. Keď mal 2r a 4m tak som nastúpila do práce na pol. úväzok a o neho sa starala babka a občas manžel. Po necelých 2 mesiacoch si pýtal moju prítomnosť, a keď som bola doma, všetko som s ním musela robiť iba ja, ináč sa dostal do vývrtky a veľmi plakal. Tak som dala výpoveď. Bola som s ním neustále takmer mesiac a zlepšilo sa to, manžela už opäť akceptuje pri kúpaní či uspávaní a ak idem od neho na pol dňa preč, tak po návrate sa správa kľudne. Možno u vás je separácia v škôlke problém, a ak má syn sluch úplne v poriadku, na mesiac by mohol ostať doma a uvidíte, či to pomôže.

sissy27
19. sep 2022

no dr. ktorá 3r nerozprávajúcemu dieťaťu odporučí homeopatiká, by mala vrátiť diplom a odísť z medicíny.
Tvoje dieťa má problém, to si snáď uvedomuješ, a ten homeopatiká nevyriešia. Krik a nervy vychádzajú pravdepodobne z toho, že jemu nikto nerozumie a ani on nikomu, takže takto dáva najavo svoju nespokojnosť. Tvoje dieťa nevie rozprávať, je možné, že zle počuje (môže mu zväčšená nosová mandla tlačiť na ušká), tak to prosím ťa rieš s odborníkmi, nie s nejakou šarlatánkou.

solange7
19. sep 2022

Homeopatika? Tie by mu mali pomoct s cim? To mu moze rovno predpisat neurol. Nebude kricat a problem zazehnany. To ze nebude rozpravat je len maly detail.

andrea169
19. sep 2022

Tiež si myslím že to môže byt tým že nevie komunikovať , nikto mu nerozumie tak kričí . Môj syn bude mat o týždeň 3roky a tiež začal až nedávno hovoriť .. navštevovali sme logopeda ,ktorý nám veľmi pomohol . Predtým tiež často kričal lebo tak dával najavo frustráciu že nevie povedať čo chce. Ako povedala logopedička ,, veľa ľudí hovorí že veď ,, len nehovorí , ale všetko rozumie. Len nehovorí? Veď si to predstavme na sebe že nevieme sa dohovoriť ..