icon

6,5 mesačná dcéra sa nepretáča

1257
21. nov 2015

Ahojte mamičky chcem sa opýtať moja dcera sa 6,5 mesiaci ešte nepretáča a ani netahá na nožičky povedala by som že je to také velmi kludné dieťa mate niekto s tým skúsenosť? Treba to riešiť,alebo ešte počkať.Dakujem za odpoved a rady

Strana
z2
margaretka
21. nov 2015

@vedorka srandujes 🙂

katrin21
21. nov 2015

@margaretka ona ma pravdu, ved si precitaj ten clanok, to nie je jedna baba povedala....
moze sa nieco z toho u dietata objavit.. v lahsej, alebo tazsej forme. tie lahsie si rodit mozno ani nevsimne.. ale su..

vedorka
21. nov 2015

@margaretka moja mama uci 1-4 na ZS, vzdy vedela, ktore dieta nestvorkovalo. neznamena to, ze nemalo same jednotky. fakt nemam chut ti dalej argumentovat. moj nazor je taky, ze ked nieco nie je v poriadku a dieta nerobi to, co ma, ma sa ist k odbornikovi a hlavne mu pomoct a cvicit s nim.
na kecy typy, ze deti nie su tabulkove, alebo su velke, cize lenive a treba ich nechat tak, ved priroda vie, uz doplatila nejedna mamina okolo mna a velmi to lutovali.
si predstav, ze iba lezis, nikdy si iny pohyb neurobila a mas sa naraz postavit a KRACAT. co tvoj chrbat a nohy, ktore na to nie su pripravene? vies kolko dospelakov bolieva stale chrbat prave preto, lebo preskocili stvornozkovania, ktore posiluje svaly a pripravuje chrbat a nohy na chodzu?
ja sama ked maly nemal otvorene pasticky v 3 mesiacoch som sa vypytala k neurologicke, aj ked obvodna by ma neposlala. a samozrejme neurologicka hned videla, ze to neni ok a cvicili sme asi dva mesiace. za tie dva mesiace maly predbehol motoricky vyvoj v tabulkach o dva mesiace. nevidim dovod preco by som mala cakat a neriesit to. keby sme necvicili, tak by sa neplazil, nestvorkoval, isiel rovno na nohy.
ja som napriklad stastna ze neviem co je bolest chrbta a to mi taha na 40, ziadne cvicenie, masaze, proste nic, neviem ze ho mam. a vies preco? velmi dlho som stvorkovala a velmi neskoro sedela. 🙂

smario5
21. nov 2015

@katrin21 Matejko mal 6 rokov (október), už ho chceli učitelky na odporúčanie psychologičky dávať do školy teraz od 2.9. Keď mal rok a pol vedel rozprávať (spajal 3 -4 slová do vety...) ako dvojročný vedel farby po anglicky, všetky zvieratká - čo nám dávajú.... posledné dva roky chodí na angličtinu.... vie pisať a číslice do 20, samozrejme už vie zrátať jednoduché príklady..... takže u nás nehrozi, že by to bola katastrofa ked pojde do skoly........ a malá ma 3,5 roka a nasleduje v šíkovnosti svojho brata..... 😉

katrin21
21. nov 2015

@smario5 to je vsetko pekne, ide skor , ci vydrzi dlhodobo pozornost aj... ale tak prajem vam, aby to bolo vsetko Ok, samozrejme... 🙂 nech je sikovny ako hovoris 🙂

daren1
21. nov 2015

urcite pre svoj pokoj navstiv ineho neurologa. Na s tiez poslala detska, mala sa neplazila a nestvornozkovala. Tiež som bola taka, sak ma cas, nemusí byt tybulkova. Ked mi lekarka povedala že to ma v hlave v poriadku, len svalstvo treba posilnit, velmi sa mi ulavilo a casto som si jej slova pripominala, ked mala nenapredovala tabulkovo.
Mala sa rozhybala aj bez cvicenia, vsetko dobehla a je o.k. Ja som ju viac motivovala k plazeniu, skusali sme valec pod brusko, cvicili sme hojdanie, skor take zabavne cviky, pre nu sa mi zdala vojtovka zbytocna. Neskor pekne stvornožkovala, aj sa postavila aj bezka. Držím palce, nestresuj, ale ked sa ti nezda urcite nech ju este pozrie rehabilitacna, ak nie neurolog. Tie vedia dobre odhadnut ked cvicia s detickami ci je problem v svalstve..Držím palce

margaretka
21. nov 2015

@katrin21 citala som,no nic ma nepresvedci o tom,ze som z dcery mala robit cvicenu opicu podla noriem a tabuliek.
To ze pani ucitelka na prvom stupni vie ze ktore dieta do roka nelozilo... len sa usmievam 😁😁

katrin21
21. nov 2015

nuz, cvicena opica... mala si len stastie, ze sa ti dieta rozpohybovalo.. inak by si hovorila, keby ti dozivotne chodilo nasledkom zanedbania po spickach,alebo by bolo stale ako handrova babika aj neskor, alebo by malo ine problemy..... Nie vsetky deti " len potrebuju dobehnut" a maju " svoj cas"... to sa snazime povedať, ale ty mas svoju pravdu.. jedno dieta nie je smerodatne.... vo vacsine pripadov za tym nieco moze byt vaznejsie... a clovek by sa tomu radsej mal snazit vyhnut, ved ide o dieta preboha....
aka cvicena opica? uf...

vedorka
21. nov 2015

@katrin21 myslim, ze jej uplne zbytocne argumentujes... ja uz tiez koncim..
to je ako ked tu maminy davaju bez mihnutia oka kapustnicu, tortu, slaninu a sunku stvormesacnym detom 🙂
a nevysvetlis im to, lebo oni neuznavaju nejake blbe tabulky a budu ti pisat ake su ich deti zdrave, stastne, chuti im to, su krasne a nic im neni. 🙂 a precoze by si mali nieco na intenete precitat a nedajboze sa niecim zatazovat. nejako bolo a bude, vsetko treba nechat na prirodu.
je mi smutno, ked kamaratova dcerka skoncila na vozicku kvoli tomu, ze rodicia s nou necvicili vojtovku.
a zase som stastna za rozumnych roodicov kamarata, s ktorym ju rodicia cvicili od dvoch mesiacov a uplne normalny. a nenechavali nic na prirodu s vyhovorkami, ale studovali a riesili co len dalo.
proste moj nazor je, riesit u odbornikov, sledovat vyvoj podla stupnov, nenahovarat si nezmysly a cvicit.
pripajam link iba kvoli jednemu inter.pribehu, od maminy, ktory si precitajte priblizne od toho ruzoveho: Ako cvicit? je tam krasne vysvetlene, preco radsej necakat a nenechavat vsetko na prirodu...
tu je link: http://www.mamaaja.sk/zdravie/zdravie-deti/vojt...

margaretka
21. nov 2015

@katrin21
@vedorka nedramatizujte, prajem aj vam zdrave deticky.

siska53
22. nov 2015

@1257 na fitloptu plienku,dieta na nu na brusko,drzat za nozicky a pomaly posuvat dopredu,dozadu dolava,doprava. Niekolkokrat za sebou a niekolkokrat denne. Plus masaz chrbatika-chrbticu medzi ukazovaz a prostrednik a odhora a z dole a spat aai aj 100x za sebou najlepsie po kupeli. Plus,kedze nechcela byt na brusku,davat ai ju na seba na moje brucho a ona na mne na brusku.
Ale urcite by som zvolila plavanie ci ine cvicenie s detmi. Skoda,ze mi to nepovedali. Zacali sme plavat az v roku a pritom mame plavanie nedaleko od domu...lutujem,ze mi to nenapadlo skor. Ale mala uz je v pohode. Zacala sice aj chodit neskoro,az tyzden po 18.m. Samostatne,ale ona bola taky dlhy starter. Nieco spravila,mesiac nic,zas to spravila,zas nejaky cas nic,az nasledne sa rozbehla.
No zas chodila bezpecnejsie,menej padala,takmer vobec oproti bracekovi ktory chodil (skor behal) uz od 11.m.

kuceravasue12
22. nov 2015

@1257 ahoj mojej malej sa prvý krát podarilo prevrátiť v 3,5mes urobila to 3x a potom do 7mes nič 😉 loziť nelozila a keď konečne začala už rovno chodila

johanka_de_arko
22. nov 2015

Ahoj.no,my sme boli podobny pripad.mala sa nijak neplasila pretacat.bola spokojna.ja som ale spokojna nebola.neurologicka povedala,ze je vsetko z neuro stranky ok,ale odporucala nam vojtovku na rehabilitacnom oddeleni.som speci pedagog a zo studii viem,ze ak dietatu nic nie je,vojtovka by mohla jeho nervovy system az priliz podporit.tak som si vyhladala rehabilitacne(ine ako mi odporucila neurologicka),kde nepouzivaju vojtovku nevyhnutne.a bolo to super.doktorka ju pozrela a povedala,ze je vsetko v poriadku,ze je to len taka povaha.ukazala mi cvicenia,ktore mame doma pravidelne opakovat a mala na nich reagovala hned za 1-3dni.pri dalsej navsteve lekarky ju skontrolovala a ukazala mi dalsie cviky.tak sme presli od pretacania na brusko,cez stvornozkovanie az po chodzu.amalka mala az 18mesiacov,ked zacala chodit.vsetko bolo zdlhave.akoby mala strach.ked sa uz ale osmelila,zacala chodit akoby nic.rehabky neskutocne pomohli.aj malej,aj mne.okrem toho,chodime na fitlopty,kurz kde cvicia aj deticky aj mamicky spolu.obe si to uzivame.len a len odporucam.

usmiateslniecko
23. nov 2015

Ahoj, nasa mala ma 7 mesiacov a pretacat z chrbatika na brusko sa zacala ako 6,5mesacna, pekne sama sedi bez opory, ked je na brusku maximalne dviha zadocek, podopiera sa o rucicky, ked je na chrbatiku tak dviha hlavicku a nozicky zaroven, sa smejeme ze robi brusaky 😉 no uvidime ake budu dalsie pokroky

rhiannon
23. nov 2015

@usmiateslniecko ked sa zacala tak neskoro pretacat,tak najhorsie co pre nu mozete urobit je davat ju samu sediet,ked sa este nevie sama posadit. Velmi jej mozete uskodit. V dobrom to hovorim.

8291
23. nov 2015

@vedorka naša malá začala sama behať v 9,5 mes.ako som už písala a vôbec sme neštvornozkovali pred tým,ona nam išla zo sedu do drepu,šup na nohy a popri stene,nábytku chodiť.tym ze sme chodili do jedného roka na neurolog.kontroly som sa o tom s neurologičkou rozpravala a vôbec ma nestrašila ze je to zlé a mala štvornožkovat,len povedala že sú detičky ktoré ttuto fazu preskočia a ze potom majú obdobie ze začnú stvornožkovat a rodičom je to divne lebo tuto fazu u dieťaťa nezažili.ale vôbec nemala katastrofické vízie do budúcnosti ze sa to odrzrkadlí v budúcnosti.a mala pravdu malá ma 17 mes.a teraz štvornožkuje o sto tristo.samozrejme aj chodí ale počas dna dost štvornožky.6,5 pol mesiac a sa postavila načo nam dr.povedala že dosť skoro ale tým ze mala vtedy len 6 kg jej pôjde vsetko ľahko a rýchlo.

Strana
z2