6-ročný syn neposlúcha
Ahojte maminky, možno tu nájdem nejakú radu čo robiť na základe vašich skúseností. Ide o to, že môj 6 ročný syn ma vôbec neposlúcha, keď mu kážem napr. ísť si umyť zuby, obliecť sa, najesť sa atď. On si ľahne a leží a nič, nepomáha ani keď idem naňho pekne, potom to väčšinou skončí tak, že naňho kričím a potom ma to mrzí. Ráno je to čistá katastrofa. Už som skúšala aj povedať mu, nech si sleduje hodiny a keď bude veľká ručička napr. na 3ke že sa má ísť obliecť, keď bude na 5ke tak najesť, ale nič on proste sedí a nič nerobí. Príde mi, že skúša čo môže, veľakrát sa pri tom uškŕňa. Nemôžem ho nechať tak,lebo ráno chodí do školy. Takže potrebujem aby sa obliekol a najedol. Keď príde zo školy chcem s ním hneď spraviť úlohy, nechce sa mu nič a často má nervy a naschvál škaredo čmára do zošita. Viem, že na toto je nejaký fígeľ ako naňho, len neviem aký 🤦 najhoršie je že mladší po ňom začína všetko opakovať. Čo by ste poradili?
@amiaja nedostanem ho z domu.. pokiaľ nebude najedený a oblečený.. už som to skúšala 😁
@dankabet
@bolarazjedna ďakujem za povzbudenie.. veď práve že na mojho to nefunguje nenajes sa pojdes hladný,len dúfam že to prejde
@elizabet173 áno skúšala som mu ukazovať čo robí on, dobre sa na tom zasmial, ale nič to nepomohlo, do školy v pyžame by som ho nedostala.. vrieskal by a radšej by ostal doma. Snažím sa mu venovať čo to ide, aj keď je pravda že nemáme možnosť byť sami dvaja, manžel prichádza večer z práce takže mladšieho mám stále pri sebe a strašne žiarli na staršieho a nenechá ma so starším samú
@weggie moj bol tiež od prvého dňa v porodnici veľmi náročný, stále si vyžadoval pozornosť
Dokáže urobiť takmer všetko,ale radšej čaká kým ho obslúžim, tým že mám aj mladšieho tak im dám vždy obed večeru a tak na stôl, inak som ho učila natrieť si rožok, zobrať si s chladničky jesť ale on radšej bude hladný, dobrý a milý býva tiež,hlavne keď sa na niečo teší,napr.ze sa môže ísť hrať ku kamarátovi, empatický je až veľmi, hlavne čo sa týka zvierat stačí keď vidi v telke že sa stratilo nejaké zviera a plače aj pol hodinu. Mne tiež pomôže keď potrebujem samozrejme
@tehotna40 to je dosť aj o povahe, vo veľa veciach iné deti aj predbehol, keď mal dva nemal už plienky ani cumlík, rozprával, mal obrázky čo sa kedy robí v kúpeľni,kedy sa oblieka, venovala som sa mu v tomto dosť si myslím, mladší ide hneď robiť čo treba,lebo ho to tiež učím, len začína opakovať po staršom,tak aby tiež nechytil jeho maniere

@sojorez áno takto som to riešila aj ja už od škôlky, (ze pojde v pyžame a nenajedeny)lenže ja ho takto nedostanem ani za dvere. pokiaľ nebude najedený a oblečený, začne revať a nikto s ním ani nepohne. Už som aj rozmýšľala že ho nechám jeden deň tak, aby prišiel tým jeho tempom do školy aj po zvoneni, a nech sa on hanbi..