icon

8 mesačné dieťa nesedí a neštvornožkuje

mata2014
21. máj 2014

Ahojte dievčence,mám dievčatko, ktoré má 8 mesiacov a 3 týždne a ešte nesedí a neštvornožkuje a začína tak trochu loziť...za necelé tri týždne ideme do poradne...a neviem sa rozhodnúť, že či mám isť k pediatričke teraz niekedy alebo počkať do poradne s tým, že malinká ešte nesedí...prosím Vás poradte mi..dakujem🙂

Strana
z2
havedka
9. jún 2014

presne tak prave sa jedna maina stresovala ze jej 9mesacne dvojicky este nesedia,zbytocne sa naozaj stresujete,myslim ze do 10mesiacoch je to v pohode,kazde dietatko je ine nemozte mu naordinovat budes v 8mesiacoch sediet a basta a ak nie si divny,nebojte kazdym dnom to bude ma cas

naja94
17. júl 2014

@mata2014
@marseillka
@zuzanaheczko
@olivka26
Ahojte, dievcata, mozem sa opytat, ako sa dari vasim detickam co sa pohybu tyka? Nastal ocakavany progres? Moj ma 7a pol mesiaca a tiez sa defacto iba pretacame... Teraz som ho prvykrat (a posledny) zo zvedavosti dala do sedu, ci by sa udrzal a veru ani nahodou... To ma trosku zaraza, lebo vela deticiek aj ked si nevedia sadnut, aspon usedia, ked ich maminy daju do sedu (aj ked ja nie som privrzenec tohto "sportu")... Tak reku ci nema nejaky slaby chrbatik...???

sybo5
17. júl 2014

mojaaa, nechaj to na nu, ked bude na to sama pripravena. Ja ta "poteším"...moja dcera začala štvornožkovať až okolo 11 mes. a chodiť sama začala v 18 mes.. A nič mne, ani jej neutieklo.

luciella
17. júl 2014

@naja94 Ahoj, nemusis sa bat. My sme sa zacali pretacat v osmom mesiaci, sedeli az v desiatich a chodili v strnastich. Nikdybsom nasilu neposadzala a ked vidim niektorych drobcov v kociku ako nasilu ich davaju sediet tak mi ich je luto ☹ Vsetko ma svoj cas 😉 Dnes mam doma skoro 2 rocne sidlo,ktore neobsedi ani pri jedle 😉 Chrbatik spevnie a uvidis,potom bude krasne sediet 😉

marseillka
17. júl 2014

@naja94 ahoj, u nas je progres a velky, mame 9,5 mesiaca, a asi pred 2 tyzdnami sme zacali plazit, co stale zdokonaluje a zrychluje sa. Izbu prebehne behom par sekund. asi par dni sa dava na styri, hupe sa, ale nestvornozkuje, myslim, ze este jej nedoslo ze sa da aj pohnut. 😀 a obcas ma tendenciu sa davat ako keby do takeho pololezosedu by som to nazvala..takze vidno za ten mesiac viditelne zmeny.

marseillka
17. júl 2014

@naja94 a este co sa tyka toho sedenia...ja som tiez malu skusala v ramci hry obcas dat do sedu a to vobec nevydrzala...to skor teraz pri tom lozeni sa zastavi a chce si akoby sadnut a pride mi to tak prirodzenejsie a skor proste na to este asi nebola pripravena. takze urcite ju nedavaj nasilu do sedu...ono to pride samo.

evulienkaslx
17. júl 2014

@monikaaa135 asi je jej lahsie a rychlejsie sa kotulat, ako plazit. Deti by sa nemali posadzat, k sedeniu by mali dospiet samy. Odporucam za seba cvicenie s detickami, chodili sme s mojou malou a vsetky deticky sa tam krasne porozvyjali, mali take problemy, ako tu pisu maminky. Super na spevnenie chrbtoveho svalstva je fitlopta - dieta sa polozi na brusko na vrch lopty a pomalicky drziac za bedra s nim idete dozadu k zemi a naspat na vrch, dalsi cvik je na bok- drzite dieta za pas na fitlopte. Na plazenie ho treba nalakat - ulozit hracku tesne mimo dosah, aby sa nacahovalo a doplazilo, treba sledovat a korigovat, aby sa negulalo. Bude sa mozno jedovat, ale treba vydrzat. Pri plazeni ma nacahovat striedavo jednu rucku a protistranne nohu krcit. Ak uz da nozky pod seba, mozete skusit nalakavat obdobne s hrackou ako pri lozeni. Dietatko treba sledovat, ktoru rucku da ako prvu a podsunut opacnu nozku- do kriza. Ak je dlazka tvrda, my sme mali penove puzzle. Snad som dako poradila. Vsetko +- 2-3 mesiace je v norme. Skuste pohladat dake cvicenie s detmi v okoli, pripadne sa poradit s lekarkou a rehabilitacnou.

naja94
17. júl 2014

@luciella
Vdaka za odpoved i povzbudenie... No moj sa zacal pretacat, ked mal 4m a 3t... Odvtedy pretacanie sice zdokonaluje, lebo vidim naznaky sikmeho sedu, aj obcasnu snahu podlozit nozky pod zadok... No pri tej obcasnej snahe to konci... Pr

naja94
17. júl 2014

@marseillka
Tak to sa dobre cita 🙂)) gratulujem a dufam, ze vas budeme nasledovat coskoro ;)

naja94
17. júl 2014

@evulienkaslx
S tou fitloptou to urcite skusim... Vdaka za tip ;)

zuzanaheczko
17. júl 2014

@naja94 ahojte,tak moj ma o tyzden rok,a len dva tyzdne je tomu,co sedi sam.lezie po styroch,plazi sa,ale nechodime.sem tam sa taha,a snazi sa postavit a to ma rok bud.vikend

babulka82
17. júl 2014

@naja94 nedavaj ho nasilu do sedu ,neni to dobre . Naš ma skoro 15 mesiacov a tiež sa stresujem lebo nechodi. Ale od 7 mesiaca štvornožkuje,sediet začal až v 9 bolo to smiešne lebo lozil ale nevedel si sadnut. 😀 Ale vraj ten postup ako sa vyvyja je spravny. Teraz furt čakam že začne chodit a stale nejak nič 😠 furt lozi,kolena ma zodrate ale asi mu to neprekaža.Chodi popri nabytku aj za ruky ale sam nie.

evulienkaslx
17. júl 2014

@naja94 velmi fajn su aj overbally (mini fitlopty), tiez sa da na nich robit to iste, plus dociahnu rukami na zem a tak sme deti posuvali dopredu a dozadu - ruckovali po zemi. Na chrbatik je dobre aj na rukach nosit ako lietadlo, nabok jeden, druhy, hojdacka do stran a dopredu - dozadu. Aj plavanie je fajn.

naja94
17. júl 2014

@zuzanaheczko
Ale ved aj toto je uzasny pokrok... Gratulujem... A s tym chodenim - mam pocit, ze kopa deti zacne chodit az po prvych narodeninach a je to v najlepsom poriadku ;)... Ked uz sedi a stvornozkuje, urcite sa casom aj rozchodi... Ale myslim si, ze dokonca by bolo lepsie, keby teraz istu dobu len stvornozkoval - vraj je to ohromne zdravy pohyb pre dietatko... Drzim palce ;)

asocial
17. júl 2014

dievcata, nestresujte..nas syn zacal sam sediet ako 12 mesacny..nikdy som ho do sedu nedavala, ani v kociku...chodit normalne zacal niekde v 15. mesiacoch, prvykrat sa postavil ako 9. mesacny, a stvornozkovat zacal v auguste (v oktobri mal potom rok).

Ale...co mu nebolo dane v motorike, to dostal inde..
ako 17. mesacny poznal kompletne vsetky znacky aut...od 19. mesiaca pozna kompletne celu abecedu (jasne, L, R, J zneju ronvako), vie doplnat slova z vyse 20 pesniciek a basniciek...je dvojajzycny, vie pekne "prepnut" medzi jazykmi..teraz ma 20 m.

a nezabudajte, ani ja nezabudam, ze budu mat tri roky, ci 4a budu vsetky rovnake🙂

zienkalenka
25. okt 2014

Nikam s nou nechod. Dedi su velmi individualne. Videla som dieta co nechodilo a malo rok a pol. A aj take co chodilo od 8 mesiaca. Nasa za zacala plazit od polky 8. VIac tu: http://montemother.wordpress.com/2014/05/17/na-...

mana201
25. okt 2017

Ahoj te prosim vas poradtemi mala ma neska tri mesiace nepasie koniki nema zajem o hracki ani do ruki ich nechiti ani nebrble neviem co mam robyt 😢 iba lezi a pozerasa ma hidrocefalus

petula0905
13. feb 2021

@mata2014 kedy ste začali sedieť a štvornozkovať?

lucinda310
22. mar 2021

@zuzanaheczko Dobry den, velmi by ma zaujimalo, ako ste neskor dopadli. Dakujem za odpoved🙏

Strana
z2