icon

8 mesačný synček stále nesedí

lubjatqo
5. okt 2012

Môj malý mal 2.10 8-mesiacov. Je to šikovné dieťa - vie štvornožkovať, postaví sa, po postieľke chodí a drží sa postieľky (to isté v ohrádke) akurát, že stále nesedí. Pri štvornožkovaní si už dáva nožičku pod seba, akoby sa išiel sám posadiť ale keď už už je skoro v sede, tak sa dá naspäť na štyri. Keď ho dám ja do sedu, pozrie na mňa a padá do strán. Doktorka na minulotýždňovej poradni povedala, že je to normálne, že ešte nesedí, že príde jeho čas. Neporovnávam, že kamarátkyne dieťa už sedí a je o mesiac mladšia a pod. Každé dieťa je iné. Iba mi povedali na poradni na Antolskej (je o 6-týždňov skôr narodený, tak chodíme aj tam na poradňu), že on by nemal ešte vedieť štvornožkovať a stáť ale mal by už vedieť sedieť. Tak teraz nechápem. Vie niečo, čo by nemal vedieť a nevie niečo čo by mal vedieť. Kedy sedeli Vaše detičky? Osobne si celá moja rodina a najmä babky myslia, že on sedieť nebude ak sa naučil stáť. A podotýkam, že keď ho rehabilitačná sestra chytila za ruky, tak normálne chodil. Chodila s ním po ordinácii a povedala, že ANI TOTO BY EŠTE NEMAL VEDIEŤ :D Tak som teraz v pomykove, čo robiť. Jeden lekár povie, dávajte ho do sedu, aby zistil, že aj táto poloha existuje, druhý mi povie nedávať do sedu, lebo ešte nemá silný chrbátik a má ho okrúhly (dnes už ho mal napr. krásne rovný). ? Ďakujem za každý príspevok 🙂

Strana
z2
susanerose
6. okt 2012

@lubjatqo švagrinin malý má dnes 10 mesiacov a bol presne ako tvoj. Mal 8 mesiacov, ešte nesedel, ale štvornožkoval jak ďábel 🙂, v 9tich začal sedieť iba s oporou a hneď nato sa postavil a chodí už za ruky, pritom stále nevie poriadne sedieť. Tiež sme sa báli, keď nesedel, no keď sa začal sám stavať, tak sme sa upokojili, že je to ok. Neboj, určite je to aj u vás ok 🙂

zuzuj
6. okt 2012

@lubjatqo počuj to by ma zaujímalo že kto ti to na tej Antolskej povedal...jemine však tam boli celkom dobre doktorky...a sa takto pokazili.??? nechápem však tam chodia nedonosené detičky z celého Slovenska....bud ste sa nepochopili alebo ti to povedala nejaká doktorka? sestra? asi len týžden po škole...alebo čo....
Presne ako píše @vierka0 máte korigovených 6,5m....tak čo...ved vie loziť a sa postaví...ved ste popredu....určite sa nestresuj a len ho nechaj pekne čo najdlhšie loziť...vobec ho nesadaj...on velmi pekne ide...najskor dieťa začne tak nožičku dávať jednu pokrčí za seba jedla vystretá...také akoby nožničky...a tak zase pokračuje do lezenie a ked sa zastaví tak sa tak podopiera...a potom sa pokúsi aj tú druhú nohu a bude sedieť...môže to byť však aj o 2 mesiace...tak aby si nečakala že o týžden.....
práve ked ho budeš podopierať v sede...len mu brániš v posilovaní svalov chrbtových....
My sami sme cvičili museli sme...od narodenia a presne takto to bolo a presne mi to fyzioterapeutka povedala a mala tiež 6,5m lozila a takto jednou nožičkou sa neskor podopierala...a napokon v 8 m. tuším už sedela...ale vy máte o 1,5 mesiaca menej....a nič by sa nestalo keby sedela neskor.....nie je to až tak potrebné...to sedenie...nič v tom sede dieťa netrénuje....ked sa hýbe a cvičí hrubú motoriku rozvíja aj mozog celkovo....

Strana
z2