Ach tá škôlka. Ako prestať plakať?
Ahojte maminky, ako ste dohovorili svojim deťom aby v škôlke neplakali? Naš drobček má 2,5 roka, chodíme do škôlky na 4 hodinky a stále ešte plačeme... čo mu povedať? Ako ste to riešili??? Dajte nejaké inšpirácie.... 😉
@kristinka86 a aky bol teda dovod ho tam nechat tak dlho plakat? ja to chapem ked matka musi ist do prace. ale dat tam dieta ked ono tuzi byt doma s mamou a sestrickou... neviem ake dovody ta k tomu viedli samozrejme, ale zda sa mi to teda drsne
Ahojte neviem ci mi poradite ale skusim,mam skoro 4 rovnu dcerku chodi do skolky uz druhy rok,v septembri nastupila pekne bez placu kazdy den sa tesila,hrala sa potom ochorela a bola 2 tyzdne doma ale stale sa tesila do skolky,prve 2 dni po chorobe bolo vsetko ok a potom zacala plakat,cvrkne si do gatiek,nechce chodit do skolky ze jej sa tam nepaci,drzi sa len pri ucitelke,s nikym sa nehra ani ked su na dvore ja neviem co sa stalo,stale sa jej pytam ci sa nieco nestalo ale nic mi nepovie uplne ke zmenena ☹
kamoskina mala tiez plakava ale proste podla mna to tie mamicky prilis riesia nas dali rodicia do skoly a vsetci sme to prezili aj napriek tomu ze sme plakali povacsine aspon na zaciatku vsetci. len dnes sa riesia psychicke ujmy a podobne takze mama je z toho cela pokakana ze ako mu ublizuje ale to je vsetko o zvyku ak neni nejaky problem ze by im nekto robil nejako zle alebo co
@mirkava no v prvom rade prestan plakat ty....maly place, lebo vidi teba....ked placete..... ☹
@mirkava Tiež som toto riešila pred dvomi rokmi. Plač dieťaťa je normálna reakcia. Mne bolo povedané od odborníkov, že dieťa ktoré neplače nemá vybudovaný pevný vzťah z rodičom, majú "povrchný" vzťah. Takže môžeš byť spokojná. Časom sa to o niečo zlepší, nám to trvalo dva roky 😅 Možno by to trvalo aj dlhšie ale tento rok sa zamiloval do spolužiačky 😀 Láska robí divy 😎 🙂
@saska.j porozpravaj sa s ucitelkou,ci si nevsimla,ze by jej niekto robil zle ci sa posmieval.
Nas maly plakal 1. tri mesiace. A to fakt,ze dost. Nasledne si zvykol,do skolky sa tesil. Ale v druhom roku po par mesiacoch tiez zacal toto robit,vymyslat (a to uz mal 5,5r.prec). Tiez nechcel hovorit,ale po nejakom case vysvitlo,ze mu robi jeden spoluziak zle. Maly si to nakoniec vyriedil sam,s chlapcom sa skamaratil a bolo po probleme. Ucitelky sme samozrejme informovali o tom.
A mala si doteraz nezvykla,rano vzdy place,raz viac,raz menej,ale potom je uz dobre. Tiez chodi 2.rok. Akurat tam stale vymysla s jedenim,nechce jest alebo len trochu.
Keby bolo na mne,ze sa mozem uplne slobodne rozhodnut,skor ako v 5.r.dieta do kolektivu nedam (vychadzajuc z povahy mojich deti).
@veronika_e myslim,ze aj nase mamy to trapilo (sudiac podla mojej), len neboli fora,kde by o tom debatili.
A mne osobne dost pomaha to,ze ked vidim,ze moje dieta ide do skolky bez placu,problemov,som pokojna a spokojna aj ja. Rano v tzj hektike ale nemam moznost ja vyfnukavat,vzdy to na mna pride az neskor,cestou do prace.
@siska53 kazdy den sa vypytujem uciteliek, jedna mi povedala ze to bolo po chorobe ale byvala chora aj predtym a toto nerobila, potom som si spomenula ze predtym ako ochorela sa pocikala vonku na dvore a nikomu nic nepovedala az ucitelka si to vsimla ked isli spat a asi na nu zvysila hlas neviem a mozno preto je taka, vcera mi mala vravela ze ju ucitelka nepustila cikat ked bola na lehatku, ono je to tazke z tak malych deti zistit ze co sa stalo :( teraz je rano ta ucitelka co na nu asi zvysila hlas tak mozno preto place lebo ona chce tu svoju oblubenu.
no vydrzt, nas to trapilo rok, uz som myslela, ze budem musiet ostat doma, plakala rano, na prechadzke, pri obede, ked sa hrala, stale :( domov chodila s cervenymi ocami, bolo to hrozne, trvalo to rok, teraz je o rok starsia, a je to uplne super, tesi sa tam 🙂
len vydrzat, vsetok cas po skolke som stravila potom s nou, dala som spravit malej privesok nasou fotkou, uz ju ani nenosi 🙂
skús sa opýtať učiteľky, čo ti povie a vysvetli jej, že malá za to nemôže, aj moja malá, teraz akurát chodí na veľkú počas spania, ale to nejako nejde ovplyvniť:(
@mimulik8 ja som jej to povedala, jej odpoved bola ze ci nie je prechladena tak som jej davala Urinal sirup, ale nic ju neboli ani nestipe, len ked vyjde z wc tak niekedy ma kvapku na gatkach ale to je bezne, mozno sa jej deti smiali alebo ucitelka nieco povedala,a mozno preto sa stale rozplace aj mi hovori ze ked ma mokre gatky ze mamka to nevadi ze? a hovori to dost bojazlivo, tak tam niekde bude problem.
@mirkava moja zacala presne tak isto ako 2.5 rocna...na 4 hodiny chodilka prvy tyzden, potom na cely den, lebo ucitelky povedali, ze cim viac bude v skolke tym si lahsie zvykne...a stale som dookola jak papagaj hovorila jak je v skolke super, co vsetko sa naucim, ake hracky tam maju...a ze ked spapa obed mama po nu pride...
Teraz ked pride nejake uplakane dievcatko ona jemu dohovara- neplac skolka je super, a mama po teba pride ked spapas obedik... cize aj ked revala jak pavian, predsa ma pocuvala 🙂
aj moja malá si občas zle utrie a má kvapku na gaťkách, ale asi jej učiteľky niečo povedali a malú to trápi, tak ju uisti,že nevadí a že keď bude chcieť ísť cikať počas spania, nech sa kľudne potichučky vypýta🙂
Ahoj.moja mala tiez place.ale az ked odchadzam prec a ona prekroci prah triedy.ucitelky si ju vezmu,trochu popestuju.place len chvilu.byva tam az do poobedia.vsetko si vysvetlujeme.je jej tam dobre.paci sa jej tam.ale povedala mi,ze plakat bude...takze uz to nejak neriesim.viem,ze jej je smutno.ved je so mnou v kuse 3 roky.budem cakat,kym ju to prejde.beriem to tak,ze nie je jedina.uz ked to vyzera dobre,tak pride choroba a je to na zaciatku..nam byva tiez smutno,mame rozne nalady,len deti to ukazuju placom
@maykaaa1122 na moje deti take nieco nezaberalo. Najma na malu nie,tu deti absolutne nezaujimaju,ani vonku sa s nimi nehrala..
@mirkava uz je lepsie? Nam pomohol len cas,nic ine,akurat mala rano este plakava a to chodi uz 2.rok. Potom je uz dobre,len vzdy to rano. A to ma 4,5roka. Su deti,ktore prosto budu plakat stale.. Ich sesterka preplakala kazde rano. Az v skole uz neplakala.

@laurika1517 Bola som doma s dcérkou.