Aká je váha vášho dvojročného dieťaťa?
Kolko vazi Vas drobec ? moj ma 12 kg uz dlhsie a nechce sa mu pribrat 🙂 meria cca 92 cm
Viem, ze kazde babo je individulne, ale iba pre porovnanie a zo zvedavosti 😉
my máme 13mesiacov a vážime 10,1kg
16mesiacov, 86cm a 14,5kg
môj syn mal včera 6 mesiacov a váhu 8,2 kg (pri narodení 3320 g) Je to určite individuálne 🙂
26 mesiacov, 87 cm a 12,5 kg, ale to teraz zrazu pribrala 0,5 kg aj narástla 🙂
náš váži niečo málo cez 14 kg 🙂
11, 5 - 12 kg budeme mat teraz 2 roky.
dcérka ma 26 mesiacov a 12 kg
14kg+- 2 roky... cca 95-97cm
môj malý má 22 mesiacov a váži 11 kg
Moja ma 27mes a krasnych 15kg 🙂 ale je aj vyssia ako ine 2rocne deti, ktore mame v okoli. A To sa narodila 45cm a 2340g o 6 tyz.skor
sa mi strasne paci ako vsetcia porovnavaju vahu a vysku deti. pritom kazde je uplne ine a o nicom to porovnanie nesvedci 🙂 ale pre zabavu hodim miery aj ja. starsia v dvoch rokoch 12kg. mladsia v dvoch rokoch 9,6kg 😀 obe boli porodene v termine a mali porodnu vahu nad tri kg, mladsia vyzerala dokonca ako panacik michellin 🙂
Moj maly ma 27 mes a vazi 17 kg meria 93 cm,ked mal rok vazil 14 kg.
Aj ja si myslim ze kazde dieta je ine. Ked sa dietatku dari, prospieva, je sikovne, bystre, ale je chudsie mensie, nevidela by som v tom problem. Nas maly ma 22 mesiacov a vazi cca 14,5kg. Ked sa narodil tak mal 4290g takze uz vtedy bol velky 🙂 od narodenia bol vacsi a tazsi nez tabulkove miery 🙂
moja mala ma 2 roky a dva mesiace a vazi 12,5 kila....a pritom zje za troch asi ma dobre spalovanie a kamoskin maly je o dva dni starsi a vazi 16,5 kila......je to individualne 🙂
moja má 2 roky, 2 mesiace, váži cca 13,5 kg.tiež od minulého leta priberá pomenej,ale chudučká nie je,ale zas ani tučná,taká akurát
aj nas starsi mal podobne, v 2r. mal 12 kg a 95 cm (v roku mal 10,5 kg), je stihly, ale pevny a motoricky velmi zdatny. Aspon nema slaninu ako mama. 😀 mladsi, to je ina kapitola, on je uz v 22 mes. zarovno 3 rocnych deti (vyskovo a vahovo)
pozri si rastove tabulky a podla toho budes vediet ... ak mas zaznamy vahy z minulosti, zaznac si ich do grafu a ak si zhruba drzi svoj percentil, tak je to ok ... teda ak bol pri narodeni 40 percentil (=40 percent deti bolo lahsich ako on a 60 percent tazsi) a aj teraz je 40ty percentil, tak je v poriadku .. tak isto ak 20,25,60,75 percentil atd.
tabulky a grafy najdes tu
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
nas krpec ma 2roky a 2mesiace, vysku cca 97cm a vahu medzi 15,5 a 16kg. podla toho ako dobre sa naje. ale geny nepustia. manzel je vysoky a silny. Drobec nie je tucny ani chudy ale je dost vysoky.
tak náš má dva roky, výška 84 cm a váha tesne nad 10 kg, celkovo je taký menší, ale vraj sa nemáme čoho obávať podľa lekárky. Už pri pôrode mi ho lekár povedal s poznámkou, že valibuk z neho nebude (2620g, 48cm). 🙂 🙂
moja mala ma 2,7 roka..ale ona je vysoka po nas..takze meria vyse 1 metra a vazi 16 kil..a to ani nieje baculka..manzel je sportovec a ona mala uz od malinka pevnu kostru,a bola tazsia 😉
moja dcéra má 23 mesiacov a vazi 11,5 kg a výška cca 84 cm /tuto hmotnost ma uz asi pol roka, nejak sa to zastavilo/ a narodila sa predcasne v 36tt s vahou 2450g a 43 cm 🙂
my máme 27mesiacov, 16,5kg a 98cm..teraz sme sa dost vytiahli
27 mesiacov a 16 kg, výška neviem ale oblečenie kupujem č. 104, alebo 110 bundy, je skôr chudší, alebo tak akurát.
cca 23 mesiacov, 85 cm, 11 kg.
Nemali by sa porovnavat vahy deticiek kazde je ine niektore ma menej niektore viac moj 8 mesacny syn ma teraz 10kil a 9 rocny 26 takze je to ine u kazdeho 🙂
26 mesiacov a 16 kil
my mame 29mesiacov a 13,5kg
mi máme 26 mes a necelích 15 kg ale je to slabý jedák ten nas drobec....

mne mala vazila 12,5 v 2r a v 3r 13,5kg, je to ok.