Aké je podľa vás nevychované dvojročné dieťa?
Čo je podla vás v norme v tomto veku, čo určite by malo zvládať a čo sa ešte berie že je v takom veku
mne to príde všetko padnuté na hlavu niektorí rodičia a ludia co ani deti nemaju su najmudrejsi
ocakavaju ze dieta s rastucou stolickou krvavym dasienkom bude mat asi super naladu a posluchne vsetko a bude neviem ake
ved mna ked nieco velmi a dlhodobo boli tiez mam nervy a placem uz a nie este dieta...
ved su to deti maju mat hranice ale aj volnost
kedy budu dive a oplasene a neposlusne? ved preto su to deti ci?
nedovolila by som dietatu bit druhe deti, brat im veci, a pod. ale zas respektujem ze ked nieco velmi chce a za ziadnu cenu to nedostane tak chyti nervy ved to aj dospely chyta
nepovolim ale tie nervicky chapem...
skuste mi napisat nazory
Nemyslim si, ze existuje 2 rocne nevychovane dieta, to je blbost.
Necitala som nazory predchadzajucich zien, ako moze byt nevychovane 2r. dieta, niektore v ich veku este dobre nerozpravaju a uz maju byt nevychovane? Kazdy nech sa pozre sebe do hniezda.
Pokial ma neposle do ..... 4r. dieta, ako som ja zazila kamoskinu dceru, tak neriesim. 😎
@azbestica bude mat o par dni 25m. Aj ona este v zime deti objimala,ale dnes spravila toto.som nechapala. Dufam,ze to uz nezopakuje. Aj ona ma rada deti,vzdy vravi,ze "baba"=babo. Ona nic zle nerobila az takto,akurat cumle vytahovala z pusy(ona dudel nikdy nemala,tak asi preto-nechcela,vypluvala,obe deti nedudlovali,ale maly ani detom dudle nevytahoval).
@azbestica po prve nepisem, ze ak nie je zivsie, ale ak je utiahnute, tak skryva strach. a po druhe som pisala "zvacsa", cize beriem, ze nejake percento moze byt aj tichej povahy. ale co som sa stretla, aj vonku aj v miniskolke, tak to tak bolo. doma sa jasia a vonku ticho, ani slovko, pri maminke
Dvojrocne dieta by som sa prilis netrapila to je este vo vyvoji, omnoho znepokojujucejsie mi prijde ked sa osobne bezne stretavam nevychovanymi, resp. nespravne vychovanymi dospelymi, kotri maju zaroven patent na mudrost. Druheho nepocuvaju ani nahodou a snazia sa celemu okoliu vnucovat svoje minimalne komentare ak nie predstavy. A to je este len problem, lebo dostat decko do patricnych medzi sa este da, ale ked vidite nejakeho stareho capa/kozu, tak co uz tam?
Zvlastne pritom je, ze podla psychologickeho typickeho pricipu zrkadla, prave takito ludia vidia v detoch naoko samu nevychovanost, ak len nie su dokonale podla pravitka a najviac ich to drazdi. Co je teda pochopitelne, niekde vnutri musia citit ako to na nich naraza 😠
@sonicika
@katkalubkova
Nevychovane dieta je take, co sa v spolocnosti (napriklad v jasliach,skolke) sprava normalne a ostatnych respektuje a doma s rodicmi "mava" ako ono chce. A verte tomu, ze aj dvojrocne deti uz vedia byt take, dokonca aj mladsie. Otazka je, ci je to chyba dietata, alebo rodica...
@maslenka47 dieta sa vychovava dlhsi cas ako do veku 2 rokov, preto by som nehovorila o nevychovanom dietati
Mna velmi upokojilo, co som zazila minuly tyzden na ihrisku. Maminka s dvojickami asi 1,5 rocnymi. Jedno kludnejsie, co mama povedala, to spravilo, ani sa velmi nehralo, skor pozorovalo. Druhe hotove sidlo, nic nepocuvalo, co 100x povedala, aj tak sa pustil po smyklavke dolu hlavou a pod. No a povedzte - urcite maju doma rovnaku vychovu.
Ja som sa cely cas usmievala ako blbecek, ako som ich pozorovala, lebo ja mam jedno dieta, to sidlo a nejedenkrat, prave vdaka komentom rodiny, znamych a pod. som zapochybovala, kde robim chybu. Ta mamina si urcite musela mysliet, ze sa jej vysmievam, a pritom ja som bola iba stastna, ze som dobra matka a robim co sa da.
@sonicika Ludia castokrat nevedia, co je to vychova a myslia si, ze to je to, ze ta dieta pocuvne naslovo v akejkolvek zalezitosti, bez potreby vysvetlenia. Vlastne taki mali vojaci - robte co kazem.
@sisi1503 To hovoria mamičky preto, lebo deti vonku vyparádia do šatičiek vhodných niekam na návštevu, miesto toho aby im dali tepláčky a nechali ich sa poriadne vyšantiť. Minule som to vonku sledovala, a poviem ti rovno až mi bolo čudne, že moja staršia sa bicykluje v teplákoch a nie rifliach, a mladšia sedí v kočíku tiež v tepláčkoch a nie v sukničke 🙂
@miku1 ja ked som bola mala milovala som valat sa v lete po trave,hrat sa s blatom,zbierat kamienky,kvetinky,splhat sa po stromoch...Tak preto to teraz doprajem aj mojim detom,aj ked mala ma uz ale 3teplakov a triciek od pupavy... 😀 Ved kedy budu detmi ked sa odmalicka musia spravat ako dospele modne ikony.. 🙂 Ja tiez rada obliekam svoje deti ked niekam ideme,ale niekedy je mi to az smiesne ked vidim na obycajnom dedinskom futbale je dvojrocne dietatko vyobliekane ako z modneho casopidu a mamina ho len okrikuje nerob to ,nerob ono,nechod tam... 🙂
Tato diskusia ma nenormalne potesila a povzbudila, ze existuju este mamicky so zdravym rozumom a pristupom k zivotu. TIez mam doma sidlo, ale lasku rozdava na vsetky strany , dojima ju napr. clovek na voziku, je velmi vnimava a ziva, co niektori rodicia kludnych deti skratka nepochopia 😉
Ja mam taku pomôcku- nevychovane dieta spoznám podla nevychovaneho rodiča. Kazde dieta ako aj dospelak môže mat práve "svoj den" náladu , zdravotný problém alebo je to situácia ktorú este dieta nezažilo alebo ju este nema naucenu...to je normalne . Nieje normalne ked to tym rodičom pride normalne a nepracujú s tym alebo sa im to skratka riesit nechce . Ved ľahká cesta je lákavá a jednoduchšie je ustúpiť dieťaťu ako s ním pracovať. A najsmutnejšie je kategória ktorá je presvedcena ze práve to neslušné správanie je normalne
@miku1 my sme deti vyzbrojili gumakmi a maleho i nepremokavymi nohavicami a ked je mokro,pokojne mozu santit v mlakach. Ludia sa usmievali z ich radosti a my tiez. Ja ako dieta som to mohla,tiez. Aj teraz by som sa pridala,len,nemam gumaky..
samozrejme musia respektovat,ze ak gumaky nemaju,do barin,nesmu,resp.len cez malu prejst,ale bez skakania. Maly sa aj zvykne pytat,ci je to mala voda,mala este nehovori,ale ju chytim a mlacky obideme.
@siska53 ja si dodnes spominam na prechadzku s mojou maminou,bratom a sesternicou...to uz sme boli ale 10 rocny...a po polnej ceste pocas prechadzky sme sa vsetci ohadzovali s blatom...boli sme cely od blata aj vlasy vsetko a moja mama sa na nas rehotala,potom sme sa hambili ist cez dedinu domov a u babky sa hodinu drhli vo vani. 🙂 Preto keby este zila moja mama ,podakovala by som sa jej,ze nam ako detom dovolila robit taketo voloviny,lebo to su najkrajsie zazitky s mojho detstva... 🙂
ahojte moyeme bit kamoski 😅

@sonicika vela zavisi od temperamentu dietata,mozes byt aj najprisnejsi rodic, ale toto moc neovplyvnis..niektore deti su vzdorovitejsie, niektore flegmatickejsie, kazde prijima inak veci...a do urciteho veku deti nevedia este ovladat svoje emocie,je na rodicovi ,aby ho trpezlivo viedol v takychto situaciach spravnym smerom..len kazdy ma ten smer inak "spravny"😀..spravnym vysvetlenim nic nepokazis..ignoriaciou skor..co ma zmysel podla mna je,davat dietatu spravne,pozitivne priklady,ako reagovat v danych situaciach, kedze deti kopiruju nas dospelych..podla mna je vhodne popri inom aj dieta viest k zakladnym hodnotam, ako ucta, ochota pomoct,atd..ale bohuzial dnes uz sa taketo veci vytracaju, nenosi sa to? 😢 ale ,nechcem dramatizovat..