Ako 7 mesačnú odučiť od zaspávania na rukách?
Ahojte mamicky....mam dcerku,bude mat 7 mesiacov.Bohuzial som si ju naucila zaspavat iba na rukach.Tak si nato zvykla ze uz inak ani nezaspi.Myslite si ze by som ju mohla nejako odnaucit.? Musim ju tak uspavat nielen vecer ale aj cez den ked chodi 2krat denne spavat.Ak ju necham v postielke place uz aj od unavi ale nezaspi,ale ako ju zoberiem na ruky tak uz zatvara ocka.A potom ju 20 minut musim uspavat na rukach.Nechcem ju tam nechat plakat citim sa potom ako zla mama.Mala ste niektora takyto problem?dakujem
moju dceru som uspavala na rukach do 8 mesiaca potom som ju naucila zaspavat so mnou na posteli 😉 a to bola dost tazke babatko 🙂 hlavu hore a uzivaj si to
@tea333 Ahoj, ako si odnaucila syna od nocneho dojcenia? Prekopova radi odstavit postupne uz od 6 mesiacov, mne sa to zda skoro, nemyslis? Tiez radi stat si za svojim, nepovolit, presny rezim, rytmus, suhlasim, ale co ak dieta place a place a place???? Uryvok z knihy: " Nenechajte sa zmanipulovať plačom k ďalšiemu dojčeniu, fľaši, noseniu po izbe, zažatiu svetla a pod, dieťa vycíti neistotu a tiež zneistie, výsledkom bude horšie zaspávanie ". Pripomina mi to znamu Metodou kontrolovaneho placu, ktorej by som sa rada vyhla, porad ak vies, dik.
@kiaora ono to samozrejme nie je tak, zeby to dieta nemohlo plakat, niektore deticky to znasaju horsie a ine lepsie, moj maly sa minimalne raz za noc rozplace, ked ho polozim spat do postielky.mame vsak ritualy, cize pesnicku, rytmicke hladkanie po chrbatiku alebo nozke, drzanie za rucicku..to vsetko mu pomoze rychlo sa upokojit a bez placu zaspavat vo svojej postielke.samozrejme, su dni, kedy ho hodinu nosim, polozim do postielky a on proste vstane a zacne sa pytat von. vtedy samozrejme nepovolim.vie, ze chvilka nosenia uz bola. ponukam mu hladkanie, rucicku, spievanie. nakoniec vzdy prijme.ale som cely cas tam, citi ma, vidi ma, pocuje,nos mam medzi mrezami postielky.ak aj chvilku place, je to uplne iny plac ako ked ho niekedy necham sameho v miestnosti a on zacne zufalo plakat, ze ostal sam. chce to cas a pomalicke kroky.
ja by som zacala tym, ze som ho ukladala, ked uz takmer spal, mal len ledva rozlepene oci.ak zacal plakat, znova som ponosila a polozila, ponukla rucku, hladkanie..atd..je to na par noci, a potom sa nauci spokojne zaspat, lebo vie, ze mama je tam prenho.az potom som si dovolila ho z postielky uz nevyberat, ked nevie zaspat. to vtedy, ked sme mali zabehane ritualy.
ja by som to tiez neskusala s polrocnym babatkom.mozno tak od 8.-9, mesiaca, kedy dieta chape pritomnost matky aj ked lezi oddelene.je to aj o individualite dietata.
co sa tyka nocneho dojcenia.u nas bol zvyk ze ked sa v noci zobudil, dostal prsnik..ja som to vymenila za cumlik a nosenie na rukach.teraz sa uz stava ze polka budeni je uz bez nosenia, uz len hladkanie, hmkanie melodie.samozrejme dojcenia treba odoberat postupne.najprv nahradim prve nocne dojcenie, ostatne necham...atd atd..
co sa tyka prekopovej odporucani, tych 6 mesiacov sa mi zda malo..6 mesacne deticky su este taky nocny cickosi, ja by som to nechala na neskor, len by som zmensovala pocet dojceni.
Aj moj syn zaspával na rukách,a chcela som ho odnaučiť..Vtedy som čitala o náhlom umrti babetiek.A už hned som ho nechcela odnaučiť..Radšej ho citim pri sebe,objimam ho..Teraz už bude mať tri ročky.Zaspával snami,ked zaspal manžel ho preložil do postielky..Teraz stále zaspáva snami,a ked zaspi preložime ho do svojej izby do velkej postielky..Svieti mu tam mala lampa-aj na chodbe,dvere su otvorené,ked sa zobudi,pride k nám..Detičky tak rychlo vyrastu..
@tea333 nas problem je celkovo zle spanie, denne aj nocne...vyskusala som aj metodu kontrl.placu, ale vobec nezabrala, skor nas to obidve s dcerou vydeptalo, cize hladam ine riesenia, ako pomoct jej aj sebe, aby sme sa vyspali...prestat kojit v noci ju este nechcem (7,5 mes), ale budenie kazdu hodinu, hodinu a pol je dost narocne, stal sa z nej cickos 🙂 jasne, ze necakam, aby prespala celu noc, ale zas 7-8 nocnych kojeni je privela...no a plus velmi zle zaspavanie, riesim to podobne ako ty, len aj ked som pri nej, hladkam, upokojujem je vytrvala v placi, co ma ubija...v noci pri prvom prebudeni si ju vezmem ku sebe do postele, aby citila moju pritomnost...verim, ze casom sa to zlepsi, ze cim bude starsia, tym lepsie sa jej bude spinkat, dakujem za rady, pekny vecer zelam!
@kiaora ked citam co pises, akoby som videla seba.maly od narodenia nespaval dobre, boli obdobia kedy som sa budila kazdu hodinu, a len velmi malo noci bolo pokojnych.ked to hodnotim retrospektivne, trosku pomoze ked sa mala zacne sama viac hybat.okrem toho ti viem poradit len pockat.ver mi, skusala som akekolvek finty, dojcenie aj nedojcenie, hranie sa do noci aj skore uspavanie, ale nic nezmeni fakt, ze dieta jednoducho stale zle spinka.mozem ti ale povedat, ze sa to urcite zlepsi! my mame uz asi 1,5 mesiaca stav, ze maly zacina mat hlbsi spanok, najma prvych par hodin noci.takze ulozim 18:30, a on sa mi casto prvykrat zobudi az po polnoci.este nedavno vsataval 4:00, ale aj to sa uz zlepsuje a teraz sa nad ranom budi, ale pospi do 6:00.
to je pre nas ako zazrak.Hore hlavu, a len vydrzat, niektore deti spinkaju, ine horsie, tvoja dcerka je jednoducho taka, treba sa s tym zmierit a podla toho sa zariadit.nam najviac pomaha skore uspavanie, presny rezim, presny cas uspavania, samozrejme stereotypy ako uspavanka, hladkanie..
ak sa ti da, pospi si cez den, popros niekoho aby ti ju napriklad pokocikoval alebo zabavil.budes to brat lepsie..

@gumimaci ahoj vdaka za odpoved...ja len neviem co s nim cez den strasne malo spi a potom je mrzuty a strasne hystericky place tak neviem ci ho nieco trapi ale co sa s nim deje :(