icon

Ako často zvyšujete hlas na deti?

zuzkaz91
6. júl 2020

Musim sa spýtať tak blbu otázku,či ja som zlá či je to v norme.Podla mňa v norme ale....no samozrejme poviem detom x krát sadnite si a najedzte sa,nič ignorácia...po napomenutiach zvýšim hlas nech už idú jest,trvá to asi 5sekund,nevykrikujem zas do bludu.Poviem nech si popracu izbu....nič ....zvysim hlas na pár sekúnd,a už ma suseda vytrepava dvermi akoby som vrieskala od rána.Pritom má deti na ktoré sama kričí,sami sú hlučný,ale toto nechcem riešiť.Tak ako to je u vás?ste furt hlasov v jednej rovine?

Strana
z2
cervenaruza123
6. júl 2020

@zuzkaz91 Aj matka je len clovek. U nas suseda cele dni krici po dcerach, myslim, ze nie uplne tak, ako by mala vychovne, trochu to prehana, je nervozna. Ale necudujem sa jej, na deti je sama, dievcata su v puberte, do skoly sa ucit nechcu, matka tiez nie je stroj dokonaly, tiez jej rupnu nervy a hlavne ked sa ani v noci nevyspi, lebo deti vystrajaju. Trochu zvyseny hlas zase vo vychove asi aj musi byt.
Na druhej strane je pravda, ze ked su deti vacsie a su zvyknute na krik, na rozkazy krikom, casom zacnu kricat aj oni po rodicoch. Beru to za normalne a ako male nemaju na to odvahu, ako velke uz ano. Ale to uz musis ty posudit, staci niekedy si povedat, ci to, kedy po nich kricis, bude v pohode, ak oni budu po tebe kricat neskor. Nie je vynimkou, ani ze dospele deti kricia po starych rodicoch, ktori su opat nesikovni a netrpezlivi ako boli ako deti. Preto je potrebne to zvysovanie hlasu v takych rozumnych hraniciach, aby sa nam to nevypomstilo. Ale kto to dokaze... Nervy mame len jedny zial.

zuzkaz91
autor
7. júl 2020

@cervenaruza123 no ja im jasne poviem nechcem zbytočne kričať,koľko krát ich musím napomínať,oni sú si myslím vedome že to preháňajú a neberú má za ukricanu onú...ale pozerám z pohľadu susedov ako má asi vnímajú...a áno už trepla som si aj ja dvermi anie raz som počula susedu že svojim deťom vyčíta ako sa správajú že potom ona mne nemôže nič povedať 😒

miriam11
Odpoveď bola odstránená
cervenaruza123
7. júl 2020

@zuzkaz91 Susedov tak neries, keby si nekricala, by ta podozrievali, ze nevychovavas ked ani hlas nezvysis 😀 . Ked je nieko taky, ze sa stara do druhych, vzdy si cosi najde. My sme boli zive deti, ked mamka nekricala, ani sme ju nepoculi 😀 . Nemala na vyber 😀

ivangeline
7. júl 2020

Občas. Tiež závisí od mojej celkovej pohody, trpezlivosti a času. XD Krik občas pomôže ale nie vždy a hnev nie je dobrý pán..

viestta
Odpoveď bola odstránená
weggie
27. sep 2020

Deti su satani. Kto povie opak ma bud jedno z miliona a brutalne stastie alebo klame aj v zrkadle. Nastastie satani su len par hodin denne. A aj ked to pisem pri decku ktore je prave teraz velky satan (odmieta spat dlhodobo a ma z toho nervovy kolaps umocneny nepricetnym spravanim) tak tie decka za to stoja. Vychova bez kriku neexistuje. Je to mytus.

weggie
27. sep 2020

Blbe je ze cely svet ide do kybla. Ludom hraju na nervy mnoho okolnosti. Ucty peniaze praca terminy zdravie nocny pokoj bezpravie a tisic inych veci. Samotna DNA cloveka je sebecka. Deti to nedokazu rozoznat a ovladat. A kym su dospelakmi uz nervy stratili. Kolobeh mizerie. Kto nema nervy nie je clovek ale zombik. Neexistuje clovek co by sa nedal znervoznit. Odoprite mu tri noci spanok a charakter to vykresli viac ako vyhra milionov. Blba nechapava doba

janulik2008
27. sep 2020

Ja deti nemám. Mam neter a hlavne po nočných nie že kričím ale nervná som ... nekričím ale to je Barbi choď Barbi nie Barbi ono ... a pritom stači ak na mňa spraví ten jej kukuč a ja mám zahmlené pred očami 😀😀😀
@sunny8 a ty ideš do extrému 😀 to že dospelý občas zakričí neznamená že dieťa nemiluje. Alebo že z neho bude psychopat prepána. Malá má 5 vidím ju rásť a na ňu Rúčky si poď umyť nefunguje ... u nej funguje napr Barbi pomaly pyžamko ok? Pohrá sa chvíľu a ptm už len No pyžamo a do postele a poprace ... ale NIEKEDY to vyzerá tak že berieme vrece lebo nechce upratať a čuduj sa svetu behom 5 minút upratané 😀😀😀

janulik2008
27. sep 2020

@weggie mne stačí tak 2x nočná a hryziem 🤣🤣🤣

niky1812
13. feb 2021

@zuzkaz91 ja som hulákala od rana do večera a vid,moje dieťa začalo poslúchať.Stačí mu teraz len môj pohľad a už vie.

Strana
z2