Ako dosiahnuť, aby 5 týždňové bábätko spalo v noci dlhšie ?
Ahojte,je tu niekto na Tom ako my? Naša 5tyzdnova dcéra sa v noci budí po 2h,niekedy hodina päťdesiat. Keď sme prišli z pôrodnice nemali sme ju nechavat spat dlhšie ako 3,4 hodiny kvôli žltačke aby hodne píla,tak sme ju po 3h budili a teraz sa budí po dvoch. Je plne kojena.. upraví sa to samo?? Či ako zlepšiť spánok.
Každé dieťa je iné, nič s tým nespravis. Mne kojene dieťa spalo do 4,5 mesiaca, kedy ju operovali, celu noc, tam sa to pokazilo a začala sa budit po 3 hodinách. Celu noc mi prespí od 14 mesiacov, kedy som odstavila. Jediný recept je len pre teba, spi vzdy, kedy dieťa, nech ten spanok dobehneš a nie si rozbita. Pripadne si pospi, keď sa muž vráti z prace a nech ti ju nosi len na kojenie.. každé obdobie raz prejde, neboj, aj toto
@1simuska01 tie intervaly budu casom dlhsie, zial nic s tym teraz nenarobis, mozno len keby si presla na UM, kedze je sytejsia ako tvoje mliecko a ona sa tak nezobudi na hlad, to je ale vzhladom k tomu, ze kojis (a zrejme sj chces kojit) kontraproduktivne, 2 hodky su uplne bezne, casom z nich budu 3-4, mozno aj viac ako bude rast, predstav si, ze ma maly zaludocek - ceresnicku-male vajicko, tam sa toho mliecka az tak nezmesti a tym padom jej vytravi rychlejsie a zobudi ju hlad, nasa ma teraz 10 tyzdnov a kojim uz len 3x v noci (19:00 - 5:00) co je vcelku znesitelne....
@nickpick ďakujem za rady. Takže treba len vydržať. Bude to ťažké keďže ani cez deň toho nepospi veľa,jedine vonku v kocari. Doma to je bieda.
@nickpick ďakujem
@1simuska01 vitaj v klube matiek. Babetka nespia. Teda možno niektoré áno ale väčšina je hodinku, dve, tri, štyri hore potom sa naje, potom zaspí na hodinku, dve a takto dokola. Nepozná deň ani noc.
Ak sa ti dá presťahuj babetko k sebe do postele a nauč sa kojiť v polospanku. Je to praktickejšie.
to tak býva, jednoducho deti niekedy spia dlhšie, niekedy zase kratšie. to je údel nás matiek, že to musíme zvládať. skús cez deň poprosiť niekoho blízkeho, aby ti ju zobral von a ty aby si si aspoň trochu oddýchla. jedine tak sa to dá robiť.
Treba to len vydrzat, u nas bol najhorsi prvy polrok, moj sa budil v noci aj 3-5krat, cez den spal 30minut, hodina hore, zase 30-40minut, zas hodina hore....upravilo a to okolo roka, budik sa uz len raz v noci a cez den mal presny spankovy rezim..
Musis si oddýchnuť vtedy, ked spi babatko, alebo ako píšu vyssie, dat niekomu pokočíkovať 🙂
@1simuska01 prajem pevné nervy. A nech sa to čo najskôr upraví.
Ja len k tej hlúpej rade z pôrodnice:
Keď mne toto povedali, budiť každé 3hodiny na dojčenie.......som si kusla do jazyka.....a z vysoka som sa vykaslala budiť v noci spiace dieťa! Pýtala som sa prečo by som ho vlastne mala budiť aký to má prínos a význam? Dostala dom ,,fundovanu,, odpoveď: lebo sa to odporúča 😁😁🤔🙃🙃🤔
Výsledok: žltačka ustúpila po pár dňoch dieťa spalo 5hodin najedlo sa a spalo dalej....v kuse s tou prestávkou v podstate už od narodenia prespali takto 2 z 3 deti 8....9... hodín v noci a cez deň sme fungovali na dennom režime.
To tretie fungovalo rovnako 😁 len cca 3 mesiace trvalo obrátiť deň a noc.
Fakt prosím zo zvedavosti ak mi niekto vie povedať reálny prínos núteného budenia detí v noci budem rada.
@jankapepe nám to len doporucili ale keďže tak dlho nevydržala späť tak sa len raz dvakrát stalo že sme ju jemne zobudili ale aj to bolo cez deň. V noci sa po troch krásne budila sama. Túto noc každú hodku a pol hore,na porazenie
@jankapepe vysvetluje sa to tym, ze ked ma novorodenec zltacku, je viac spavy a nezobudi sa sam na dojcenie. cim viac sa dojci, tym viac cika a tym sa zevraj ta zltacka rychlejsie "vyplavuje". kedze sa nebudi sam, treba ho budit, aby priberalo... tak to vysvetlovala dr.
ale - ja som bola s mesacnym hospitalizovana a na mna vtedy rano vyletela sestricka, ze preco som ho v noci nekrmila, vravim, ze spal, a ona, ze som ho mala budit po 3 hodinach. nemal zltacku, vtedy som fakt nechapala, preco mam budit spiace dieta 😀 to su tie starodavne odporucania. zdrave babo fakt netreba budit, nadojci sa, ked sa samo zobudi...
dieťa sa mi každé 2 hod. budilo niekoľko týždňov... a to som ráno vstala a išla do školy....Takže ak nemáš takéto povinnosti tak oddychuj keď bábo spí aj cez deň...
ako písali baby vyššie len vydržať 🙂 náš prvý syn kojený 2 roky prespal 1x celú noc v 14 mesiacoch, mladší tiež kojený 2 roky 1x prespal noc v 10 mes....je to individuálne
Má len 5 týždňov, je úplne normálne, že sa budí v noci po 2hod. Chce cítiť mamičku, 9mes.bolo v brušku a teraz mu to chyba, veď má len 5 týždňov, potrebuje cítiť blízkosť mami, jej vôňu, počuť jej srdce, potrebuje cítiť istotu a bezpečie, je veľmi možné, ze sa budí kvôli tomu. Alebo je hladné, smadné,... Atď.,
Určite sa to zmení, spánok dieťaťa sa mení veľmi často.
@1simuska01 môj ma 17 mesiacov, ale celú noc prespal len jeden krát. A to je na um. Budí sa stále min. 2x za noc, ale sú noci, keď aj 6x.Potrebuje pohľadať, niečo sa mu sníva, idu zúbky.. Asi treba len vydrzat.
@1simuska01 ale to je normalne u takych malych deti! Skor bolo divne, ze ta nasa bola schopna spat celu noc..musela.som ju apson raz za noc zobudit. Potom sa budila uz aj sama..ale.len raz.
Prosto u docjenych deti je to tak, ze väčšina sa casto budi..(ale aj nedojcene to mnohe tak maju).
Hlavne nerozsvecuj velmi svetlo, mas výhodu, ze dojcis, cize staci tlmene osvetlenie a nerozpravat velmi, skor byt potichu..to bu ju malo postupne naucit, ze teraz je tma a nie sme.hore, je cas na spanok.
Este je otazka, ci len mrnka alebo sa vyslovene zobudi , ze place??
@siska53 ona tak menia po vZdychava..
Každé dieťa je individuálne a tiež sa každú chvíľu mení .Ak si si istá že nie je hladná tak ju počas dňa viac zábavy nech je dlhšie hore aspoň sa unaví a bude dlhšie spať v noci
Ja som tp.robila tak,ze ked som isla ja spat , dala som najest aj malej, v spanku sa napapala a ja som si potom mohla suvislejsie pospat..keby nie, zobudila by sa mozno zrovna hodinu po tom,co zaspim....
Inak este je to male babo, meni sa to...mne sa prva budila kazde 3h,nepomahalo nic..
. Druha som robila tak ako pisem a naucila sa pospat cca.od 11 do 03, a od 3m celu noc do 5.kym nesli zubky...poto. tak striedavo...
A dieta sa,veko.meni,kazde 3 mes urobi velky pokrok a zaroven zmenu..
@1simuska01 ked povzdychava,to si nevsimaj. Deticky sa casto aj zo sna rozplacu a pptom same ukludnia.. tuto radu nam dali na jiske ,ze neskakat na prve zamrnkanie, pockat minutu,lebo deti casto len zo spanku zaplacu a my ich preberieme... fajt to fungovalo... a svetlo len na chodbe som zazala,privrela dvere a tak prebalila,nakrmila,nerozpravat..

Ahoj ja mam dvojrocnu kojenu. Je to uplne normalne. Budu noci ked sa ti zobudi az po 3-4 hod, ale to az ked bude starsia. A dovtedy mas cas si zvyknut na to, ze kojene deti takto proste spia. Moja sa dnes budi kazdu hodinu. Ja upratujem medzi tym ako ju chodim opat uspavat. A kedy sa to zlepsi? Uz su noci kedy sa budi len 1-2 x ale je to tak pol na pol s tymi horsimi. Budes si musiet zvyknut.