icon

Ako komunikujete s 3 mesačným bábom?

lamina
25. máj 2012

ahojte, rada by som poznala vas pristup k babetkam. Moj ma dnes 3 mesiace, je velmi komunikativny - dost narocne dieta. Place len co sa mu nevenujeme, usmieva sa, opakuje po mne vyplazovanie jazyka, cmukanie,, snazi sa debatovat vydavanim zvukov. Je pre mna uplne prirodzene rozpravat sa s nim, vysvetlovat mu veci, venovat sa mu ako keby to bol velky chlapec 😉 ale pri niektorych mamickach mam pocit,akoby na mna divne zazerali, poznam aj take, ktore sa vobec nikdy neprihovorili k babu - len mu dali papat, prebalili a polozili na postel. Ono si tam mrncalo, potom zaspalo, jasne ze nevedelo reagovat ked som sa prihovorila apod. Dokonca na mna aj zvlastne zazerali, ze naco sa bavim, ked aj tak nerozumie 🙂 No ja viem, ze rozumie, resp.vnima ton hlasu, retoriku i ked vyznam slov este nepozna. Ake mate skusenosti vy? 😉

xenicka13
25. máj 2012

dobre robis ja som tiez stale malej rozpravala co robime kam ideme a teraz bude mat dva roky a rozprava ako stvorrocna vo vetach a nekonecnych otazkach 😀 niekedy ked som sama sa pristihnem ako trpim samomluvou to je asi profesionalna deformacia po troch detoch 😀

vianocnystromcek
25. máj 2012

@lamina podla mna ja je to super - zaroven je komunikativnejsie a vytvara to taky vztah dovery medzi babom a mamickou. moja svokra mi hovorila minule ze ona sa nerozpravala s jej detmi ked boli male, ale ani ked boli brusku. ja som za komunikaciu myslim ze to ma pozitivny vplyv na dieta.
inak svokrine deti su prave tie u kt mi hovorila ze a s nimi nebavila tichsie..tak neviem ci kvoli tomu ci nahoda.
ale urcite nerobis zle 🙂

lamina
autor
25. máj 2012

@vianocnystromcek ja viem ze nerobim zle, nie je nic lepsie ako venovat sa dietatu.len som ostala prekvapena z mamiciek, ktore to povazuju za zbytocnost a este na mna zazeraju 😕 viem ze nie kazdy ovlada vyvinovu psychologiu a pod. ale aspon dako emocne by som na to dieta reagovala...no zvlastne mi to prislo..

vianocnystromcek
25. máj 2012

@lamina kakaj na nich 🙂 sesternica sa tiez rozpravala od malicka s malym a on je taky zlaty ukecany, komunikativny, aj ked fakt mu hovorila blbosti ze: no a teraz sa ideme prebalit, vies kolko plienok existuje ale tieto ti najviac sedia lebo blablabla..proste mu hovorila totalne hovadiny :D ale praveze kvoli tomu je dnes taky aky je si myslim. ze mu to dost pomohlo a relativne skoro zacal blabocat, aj do telefonu aj s doktorom si pokeca a tak..ma inak 1,8 r 🙂

nam to zasa v nemocnici odporucaju, od zaciatku po tichucku hovorit s babom a rozpravat mu. ze je to velmi dobre pre jeho vyvoj, doveru, vnimanie atd a ze to prospieva aj mamicke, ak je mimo z toho ze co s takym malickym ma urobit vlastne. ze a jej to pomaha prekonat ten strach a tak.

nelinqua
25. máj 2012

@lamina my mame skoro 4 mesiace a keby som sa s tym kecadlom nerozpravala...no neviem neviem..Laura si vyzaduje nasu komunikaciu s nou...velmi sa tesi ked si spolu kvakame..pride mi skor divne ze by som sa s nou nerozpravala, inak aj ona place ked sa s nou nebavime. strasne sa jej paci ked je stredobod pozornosti..dnes sme napriklad spolu varili, tak som jej rozpravala co vsetko davam do polievky a ona sledovala a kecala mi do toho 🙂 kasli na ostatnych nech si mysli kto chce co chce 😉

lamina
autor
25. máj 2012

@nelinqua presne ako pisete baby, ma to velky psychologicky efekt na rozvoj reci a vnimania. ja malemu tiez rozpravam vkuse, napr. ze dnes ideme na vysetrenie a poobzerame si tam sestricky, ci sa mu daka zapaci 😀 , alebo mu o plienkach rozpravam,alebo pri hocakej cinnosti mu obkecavam ci s nim robim a preco.dnes tak rozpraval s doktorkou ze nechapala, usmevy hadzal, zlaty bol..moja svokra s nim tiez rozprava, ale minule mi zamrzol usmev, ked mu hovorila:no porozpravaj mi nieco z domu - oni ta biju?oni ti nedaju jest?to treba prist k nam, tu ti bude dobre 😠 to sme s manzelom hned stopli,mala som nervy na to.povedala som, ze si nezelam aby moje dieta, ked zacne rozumiet slovam dostalo informaciu, ze sa pri nas moze citit nielen uplne bezpecne ale aj v ohrozeni...takze nie kazdy pokec je asi OK 😒

mima77
25. máj 2012

@lamina nenechaj sa zmiasť že na teba pozerajú ako na divnú....! to oni sú tie divné vždy si to povedz a rob ako cítiš a považuješ za vhodné! 😀 😅 tvoje dieťa bude emočne vyzretejšie, komunikatívnejšie, nebude mať problém reagovať aj na iných ludí, nebude sa ich báť a naučí sa rýchlo pekne rozprávať a aj rozumieť významu slov bude ovela rýchlejšie a o emóciach medzi vami dvomi ani nehovorím! tiež som to tak robila s prvým synom! potom sme ale mali problém (a na to sa tiež ale priprav že môže nastať!) lebo v 2 a pol roku mal IQ 140 a to robilo neplechu... bol vzdorovitý, lebo všetko chcel objavovať, zisťovať ako funguje a stále aby sa mu človek venoval a menil činnosti každých 10-15 minút...! no a to človek nezvláda príliš dlho a potom náš začal chytať záchvaty zlosti a behali sme s ním po psychologoch... a každý nám povedal, že to kôli ničomu inému, ale iba preto, že je až príliš múdry! tak som potom cielene spomalovala... aby nemal zasa až príliš veľa podnetov... ale nemusí to byť u každého - to som spomenula iba náš prípad, že pozor, môže sa potom toto stať..! 🙂 ale lepšie a radšej nech má pod čapicou aj keď s trochou problémov, než aby bol pozadu...! 😅

lamina
autor
25. máj 2012

@mima77 plne suhlasim

kokorunecka
25. máj 2012

@lamina Ja tiež s malou rozprávam denno-denne.. A neviem si teda predstaviť, že by som jej ani slovo nepreriekla.. Veď to je tak prirodzené!!!

ajca123
25. máj 2012

@lamina aj ja tak rozprávam s detickama.. Prvy syn začal pekne rozprávať ked mal skoro tri roky,ale druhy syn nie a nie rozprávať :( a treti syn má 4mesiace... Uvidíme
Nechaj tak tie mamičky čo ťa ohovaraju,uvidia ked maly bude mat dva roky a bude krásne rozprávať a tie ich deti nebudu vedieť ako váš...
Je veľmi dôležité komunikovať s babetkom lebo si to aj vyžaduje.. Nas 4mesacny si to vyžaduje uz ked mal mesiac.. Ani spánok cez den nemal ako normálne novorodena... A noc prespi celu...
Len tak ďalej sa venuj svojmu babu ako len ty vies najlepšie