icon

Ako naučím dcérku na nočník?

oladuna
8. dec 2014

Ahojte mamicky....mam malu dilemu.mame dvojicky a nemam potuchy ako zacat ucit deti na nocnicek.nema niekto cas napisat " polopatisticky" postup? Taktiez, rozmyslam ci ich ucit spolu (mame dva nocniky) alebo raz jednu a potom druhu? Nema niekto zazracnu formulku? Vopred Dakujem

marcelatje
8. dec 2014

@oladuna ja som sa snažila no nemala som úspech kým sa mladá dáma nerozhodla sama (obkukala od kamošov a asi ju to očarilo 😀 ), odvtedy chodí bez jedinej nehody. Nemá význam to urýchľovať ak na to deti nie sú pripravené je to zbytočný stres pre ne aj pre matku. Inak kamoška má dvojičky chlapcov a tí sa naučili každý inokedy - proste individuálne osobnosti 😉

monicm
8. dec 2014

@oladuna zázračná formulka neexistuje,keby hej,tak nikto s tým nemá problém 😀 😀 😀 😀 😀 😀 najlepšie bude,ak na to prídete sami doma,čo vám vyhovuje,niektoré deti potrebujú vedenie postupné,napr. od kedy sedia,dávať ich na nočník ráno,resp. vždy po zobudení.niektoré treba nechať a začnú sa zrazu pýtať samé,niektoré "chodia" na nočník s mamkou či ockom,treba skúsiť,čo vám bude vyhovovať viac.my sme začali tým,že cca v 1,5 roku na nočník,starší to nepochopil a začal mať k tomu odpor a tak sme nočník úplne skryli (nepomohli ani odmeny-nálepky za vycikanie,proste zbadal nočník a rev a krik).potom zrazu ked mal niečo cez dva roky sa začal pýtať,sám od seba,zo dňa na deň.doslova a dopísmena.pri mladšom sme postupovali rovnako a tam sme boli"úspešnejší".v podstate dieťa musí na to psychicky dozrieť,aby pochopilo,čo sa od neho chce.ale pri dvojičkách by som to skúšala najskôr naraz.držím päste

sabina1975
8. dec 2014

Moja dcera ma 13 mesiacov a kazde rano po zobudeni ju posadim na nocnik a zatial ( klop klop) tam vzdy poriesi cikanie skus aj ty rano ich dat a ked sa podari vychvalit az do nebies mam aj dvoch synov su uz dospeli a tiez som to takto riesila a ten starsi mal 17 mesiacov a uz nemal plienky ani v noci mladsi sa pocikaval v noci do takmer troch rokov ,ale vypil za noc aj tri flase caju

kiki1718
20. jan 2015

@sabina1975 a je to normalne tri flase caju moja tiezvela pije tak preto sa pytam ci je to ok

sabina1975
20. jan 2015

@kiki1718 neviem ci je to normalne bolo to pred 18 rokmi ale teraz by som uz taku chybu neurobila a cajik jej neponukam v noci radsej ju nakojim aj 10x za noc

sviezost
20. jan 2015

Ja som moje deti na jprv zoznamila znocikom najprv sa snim hrali dakedy si sami sadli. To mali tak 8 mesiacov neskvor som ich posadila a snazila som sa ich zabavit sknizkov. Ale netreba ich nutit lebo to znenavidia. Tento postup som absolvovala pri mojich 3 detoch 🙂