Ako naučím dcérku na nočník?
Ahojte mamicky....mam malu dilemu.mame dvojicky a nemam potuchy ako zacat ucit deti na nocnicek.nema niekto cas napisat " polopatisticky" postup? Taktiez, rozmyslam ci ich ucit spolu (mame dva nocniky) alebo raz jednu a potom druhu? Nema niekto zazracnu formulku? Vopred Dakujem
@oladuna zázračná formulka neexistuje,keby hej,tak nikto s tým nemá problém 😀 😀 😀 😀 😀 😀 najlepšie bude,ak na to prídete sami doma,čo vám vyhovuje,niektoré deti potrebujú vedenie postupné,napr. od kedy sedia,dávať ich na nočník ráno,resp. vždy po zobudení.niektoré treba nechať a začnú sa zrazu pýtať samé,niektoré "chodia" na nočník s mamkou či ockom,treba skúsiť,čo vám bude vyhovovať viac.my sme začali tým,že cca v 1,5 roku na nočník,starší to nepochopil a začal mať k tomu odpor a tak sme nočník úplne skryli (nepomohli ani odmeny-nálepky za vycikanie,proste zbadal nočník a rev a krik).potom zrazu ked mal niečo cez dva roky sa začal pýtať,sám od seba,zo dňa na deň.doslova a dopísmena.pri mladšom sme postupovali rovnako a tam sme boli"úspešnejší".v podstate dieťa musí na to psychicky dozrieť,aby pochopilo,čo sa od neho chce.ale pri dvojičkách by som to skúšala najskôr naraz.držím päste
Moja dcera ma 13 mesiacov a kazde rano po zobudeni ju posadim na nocnik a zatial ( klop klop) tam vzdy poriesi cikanie skus aj ty rano ich dat a ked sa podari vychvalit az do nebies mam aj dvoch synov su uz dospeli a tiez som to takto riesila a ten starsi mal 17 mesiacov a uz nemal plienky ani v noci mladsi sa pocikaval v noci do takmer troch rokov ,ale vypil za noc aj tri flase caju
@sabina1975 a je to normalne tri flase caju moja tiezvela pije tak preto sa pytam ci je to ok
@kiki1718 neviem ci je to normalne bolo to pred 18 rokmi ale teraz by som uz taku chybu neurobila a cajik jej neponukam v noci radsej ju nakojim aj 10x za noc
Ja som moje deti na jprv zoznamila znocikom najprv sa snim hrali dakedy si sami sadli. To mali tak 8 mesiacov neskvor som ich posadila a snazila som sa ich zabavit sknizkov. Ale netreba ich nutit lebo to znenavidia. Tento postup som absolvovala pri mojich 3 detoch 🙂

@oladuna ja som sa snažila no nemala som úspech kým sa mladá dáma nerozhodla sama (obkukala od kamošov a asi ju to očarilo 😀 ), odvtedy chodí bez jedinej nehody. Nemá význam to urýchľovať ak na to deti nie sú pripravené je to zbytočný stres pre ne aj pre matku. Inak kamoška má dvojičky chlapcov a tí sa naučili každý inokedy - proste individuálne osobnosti 😉