Ako naučiť 2,5 ročné dieťa na nočník?
Caute môj syn ma 2,5 roka a odvykam ho od plienok cely den ma len trenky. Keď miu treba kakať povie kaka a vyzlečie si trenky a ja ho dám na šerbel a on nič takto pobehuje nahý asi hodinu/ a pri kazdom kaka ho dam na serbel a on nic/ po celom dome potom si idem konečne sadnúť a dám si raňajky v dome ticho a keď kuknem na koberec tak hovinko rozlicene a aby nestacilo aj na peci na omietke a po parketách. Skoro ma švihlo ukázala som mu šrbele, že tam musí. Raz som ho pristihla ako ciká na koberec tak som rýchlo zobrala a vycikala sa do šerbla - všetko som mu vysvetlila.Nechápem prečo niekde na šerbel ukáže mi naň prstom a povie kaka, ale keď mu treba urobí to inde.Vcera sa vykakal na moju deku ktoru mam na spanie.Plienku nechce vyzlieka si ju iba na noc ju má. Od bud. tyzna bude v jasliach a neviem ci budu ochotný s ním robit to co ja doma. Mate nejake typy ako ho naučiť ísť tam. Nechce sa mi veriť, že by tomu nerozumel alebo to nestihne?Ako ste učili vy vaše deti na šerbel? diky
Aj môj mal skoro 2,8 keď konečne sa začal pytať počkaj,kym bude vonku teplejšie a tam mu nedavaj plienky on sam pride na to ja som sa ho vždy pytala či nejde cikať a keď si cikol tak som mu povedala žiadna sladkosť, a keď chcel niečo tak som mu povedala kym sa nevicikaš nedostaneš nič a to mi pomohlo neboj určite sa to nauči 🙂
plienky uz praveze vobec nedavam na spanok len...
@beznadejna ja tak isto. A na spanok len pre istotu. Ale ked ju nutim na zachod lebo viem ze uz musi, tak sa jeduje ako cert...
Mne rady skoro ziadne nepomohli,ani som to velmi neriesila ani netlacila na ciel-nocnik,az kym samo si neuvedomi pracu s mechurom a zadrziavanim mocu,prislo to vtedy kedy malo,jedneho dna a uz bolo bez plienky a ukazovali sme nocnik a zachodik.Takze tolko k tomu.Vsetko ma cas mamka hlavne nech nestresuje lebo dieta vyciti a este sa to oddiali a efekt ziadny ani uspech.Tak prajem vela pohody a trpezlivosti 🙂 🙂
@sylwi toto robi aj moja...a ukazuje tam kaka lebo si mu to ty povedala, ale nechape, ze on tam ma kaka 😀 zasadny problem u nas vidim vo voli a pochopeni. Lebo si nevie uvedomit, ze na serbel sa ide vtedy ked potrebuje, pre moju je serbel strasiak na ktorom musi sedet pol hodinu a nemoze sa hrat. Tak som sa na to prozatim vykaslala, uvidim v lete.
@monise suhlasim 🙂. Nasej malej som posledne dva tyzdne ukazovala serblik a vysvetlovala, ze co sa tam robi a tak, moc som to neriesila, ale výsledok je taky, ze dieta si da samo dole pancusky a cika a este si aj serblik ide po sebe sama umyt :D...takze trpezlivost radim aj ja a hlavne klud 🙂
nám pomohli tréningové nohavičky. malicka sa odnaucila v decembri vdaka tym nohavickam. Zcala si uvdomovat rozdiel medzi pocitom mokra a suchla. Lebo v plienke je stale polosucho 🙂 Ked sa pocikala do treningvych nohaviciek, tak jej to strasne vadilo. Ak cikala do plienky, tak jej to nevadilo vobec.
ja som si myslela, ze pri druhom to ucenie na nocnik bude pohodicka 🙂 a teda je to uplne ine, tak ako kazde babo je ine...neboji sa sadnut si, vie si dat dole pancuchy, posedi chvilu a potom povie hotovooo a nocnik prazdny🙂 viem, ze to zvladne len to chce cas 🙂
Ahoj moj malinky ma 2,5roka a tiez sa skusam ho ucit na nocnicek lenze place pritom a vzpiera sa ale nasilu nechcem aby potom nebol problem snim ze vobec nepojde poradte co robit ☹za kazdu radu budem velmi vdacna 🙂
@nikolas2006 buď skúsiť ten nocnik čo hra alebo sedatko na WC možno tam sa mu bude ľúbiť viac..
@mattkapd dakujem skusim a uvidime ci to pojde lepsie takto
... Drobec ma 2 r. 1 mesiac, odplienkovany, ucili sme ho to velmi pozvolne, pomaly, ziadna 1tyzdnova methoda, ani nic podobne, zacali sme zoznamovanim s nocnikom, ktory sme mali stale tam, kde sme boli, myslim byt 🙂 , ked chcel sadnut sadol, ked nie, nesadol, mali sme detske knizky s touto tematikou, tak sme o tom aj citali, ci pozreli nejake videjko. Nakupila som slipky, trenky, casom mu zacali popiskane prekazat, nepacila sa mu mlacka na podlahe, a chvalili sme ho za uspesnu trefu, za neuspech sme ho nekarhali. Teraz uz nechce ani nocnik, iba velky zachod 🙂. Vonku to uz bral automaticky. Treba trpezlivost a pohodu, ked chce plienku, tak nechat. Pride na to urcite 😉

@beznadejna tak toto uplne presne mame aj my s dcerou 2r5m. Pred 2 mesiacmi uspesne odpkienkovana velmi rychlo. Adi mesiac super bez nehod a odvtedy si bud cvrkne akebo sa nwpyta a ked sa ja pytam, tak ze nie netreba a v zapati nwhoda... Tak som zvedava, co poradia ostatne