icon

Ako naučiť 6 mesačné dieťa hrať sa samé?

suz2
5. apr 2013

Ahojte mamičky, mám 6 mesačného chlapčeka a ten sa nechce ani za svet čo i len chvíľku prehrať sám. Prosím neodsudzujte ma - nechcem od neho, aby sa hral sám polhodinu, ale on mi nevydrží sám ani 5 minút s hrkálkou, dokonca ani ako napr. dnes, že ho mám pri sebe, ležká na deke a ja som pri ňom v miestnosti, vešiam bielizeň na sušiak...a malý mi kvičí, dožaduje sa mojej pozornosti.... dokonca nepomohlo, ani keď mu pri tom spievam, alebo sa s ním rozprávam....asi som urobila chybu hneď na začiatku, že som sa mu stále venovala, lebo som mala pocit, že ho "zanedbám", keď sa mu nebudem aktívne venovať...☹ ale teraz neviem, ako ďalej....Je to moje prvé dieťatko, učím sa čo a ako a teraz už vidím svoje chyby....už je čas na prvé príkrmy a ja mu nestíham ich ani pripravovať, lebo stále kvičí.... a to nehovorím o domácich prácach, alebo o tom, že sem-tam mi treba ísť aj na WC. Skúšam ho brať všade so sebou buď ho dám na deku alebo do kresielka a robím si svoje , ale on proste len mrnčí.... :o( Prosím, poraďte, ako ho môžem naučiť byť chvíľku samého.... Baby mi radili "3dni" - čiže 3 dni ho nechať vyrevať a že potom si zvykne... myslíte, že to zaberie? ďakujem za každú radu.

Strana
z2
miku1
5. apr 2013

Nepovedala by som, že si niekde urobila chybu. Proste teraz má obdobie, kedy ťa potrebuje na 100%, no o mesiac už to môže byť iné. Detičky sa menia a moja malá má už skoro 2 rôčky a neprestávam pri nej žasnúť...🙂 Taktiež bolo obdobie, kedy si vyžadovala 100% pozornosť...teraz sa dokáže sama zahrať aj hodinu, aj viac...a ja len sem tam idem skontrolovať čo vystrája ak náhodou stíchne. Uvidíme, či taká bude aj o 2 mesiace, keď sa nám narodí druhá dcérka. Tak len do ďalších dní pevné nervy želám a ostáva len vydržať 🙂 Určite sa to zlepší 🙂

Strana
z2