Ako naučiť 6 mesačné dieťa hrať sa samé?
Ahojte mamičky, mám 6 mesačného chlapčeka a ten sa nechce ani za svet čo i len chvíľku prehrať sám. Prosím neodsudzujte ma - nechcem od neho, aby sa hral sám polhodinu, ale on mi nevydrží sám ani 5 minút s hrkálkou, dokonca ani ako napr. dnes, že ho mám pri sebe, ležká na deke a ja som pri ňom v miestnosti, vešiam bielizeň na sušiak...a malý mi kvičí, dožaduje sa mojej pozornosti.... dokonca nepomohlo, ani keď mu pri tom spievam, alebo sa s ním rozprávam....asi som urobila chybu hneď na začiatku, že som sa mu stále venovala, lebo som mala pocit, že ho "zanedbám", keď sa mu nebudem aktívne venovať...☹ ale teraz neviem, ako ďalej....Je to moje prvé dieťatko, učím sa čo a ako a teraz už vidím svoje chyby....už je čas na prvé príkrmy a ja mu nestíham ich ani pripravovať, lebo stále kvičí.... a to nehovorím o domácich prácach, alebo o tom, že sem-tam mi treba ísť aj na WC. Skúšam ho brať všade so sebou buď ho dám na deku alebo do kresielka a robím si svoje , ale on proste len mrnčí.... :o( Prosím, poraďte, ako ho môžem naučiť byť chvíľku samého.... Baby mi radili "3dni" - čiže 3 dni ho nechať vyrevať a že potom si zvykne... myslíte, že to zaberie? ďakujem za každú radu.

Nepovedala by som, že si niekde urobila chybu. Proste teraz má obdobie, kedy ťa potrebuje na 100%, no o mesiac už to môže byť iné. Detičky sa menia a moja malá má už skoro 2 rôčky a neprestávam pri nej žasnúť...🙂 Taktiež bolo obdobie, kedy si vyžadovala 100% pozornosť...teraz sa dokáže sama zahrať aj hodinu, aj viac...a ja len sem tam idem skontrolovať čo vystrája ak náhodou stíchne. Uvidíme, či taká bude aj o 2 mesiace, keď sa nám narodí druhá dcérka. Tak len do ďalších dní pevné nervy želám a ostáva len vydržať 🙂 Určite sa to zlepší 🙂