Ako naučiť trojmesačné dieťa dvíhať hlavičku?

zelenydudlik
18. apr 2015

je normalne,ze moj trojmesacny syncek este nedviha hlavicku? ako casto ho davat na brusko? ja ho davam kazdy den cca na 10min. 3x. Dlhsie nevydrzi,zacne mi strasne plakat. Co mam robit? prosim poradte..,

bonaqa2013
18. apr 2015

my sme s tým mali obrovské problémy. Treba to oznámiť lekárovi na poradni - isto za nejaký tam čas pôjdete. My sme nakoniec skončili na neurológii, a cvičili sme vojtovku...... Poriadne dlho.

melania1
18. apr 2015

aj my sme s tym mali problem, zdvihaj ho z podlozky tak ze si ho prelozis nabok na svoju ruku. aby tu hlavicku musel drzat. nezdvihat ho z podlozky ze mu tu hlavicku drzis..
uz som aj zabudla ako sme cvicili, popytam sa mamicky...
ale samozrejme nech to zhodnoti pediatricka a popripade nech vas posle a rehabilitaciu.

syssu
18. apr 2015

Ja by som to zase nevidela až tak tragicky.. moje baby na bruchu nikdy nechceli byť, dr. sa ma na poradni vždy pýtala, či si už držia hlávku a ony nič.. a potom bác, bez akéhokoľvek trénovania som ich dala na brucho a zrazu hlava hore.. a myslím, že to už mali obe viac ako 3 mesiace.. a inak potom boli dosť zrýchlené - pár týždňov na to sa prevracali z chrbta aj na chrbát, v pol roku už štvornožkovali obe, hneď na to sa posadili, asi po mesiaci začali stavať.. čiže mali pomalý rozbeh, ale potom frčali poriadne rýchlo.. verím, že aj u vás bude všetko OK.. je ale pravda, že za opýtanie sa u dr. nič nedáš a budeš pokojná.. a nezabúdaj, že každé dieťa je iné a má vlastné načasovanie na všetko a tie múdre tabuľky má v paži.. takže keep calm a teš sa zo svojho drobca ;)

sharlotta
18. apr 2015

Otazka je, ci hlavicku nedviha, alebo nechce byt na brusku. To, ze nechce byt na brusku problem nie je. No ak nedokaze dvihnut hlavicku do vysky aspon 10cm a chvilu ju tak udrzat, je to problem. Mala by to riesit vasa pediatricka.

siska53
18. apr 2015

Ani nasa nechcela a na brusku plakavala...pomohlo cvicenie na fitlopte... No nakoniec v roku nam povedali,ze ma slabsi svalovy tonus.. Skoda,ze nam nepovedali skor,mohli sme chodit plavat uz od 4.mesiaca,nie az od roka.

tranquillo
18. apr 2015

Skús si ľahnúť na chrbát a malinkého si polož na bruško (bruško na bruško), myslím že keď sa bude pozerať na tvoju tvár, nebude plakať. Inak keď vydrží 10 minút, tak to podľa mňa nie je zlé. Možno by som ho dávala viackrát na menej minút, nech mu to neznechutis. Držím palce 🙂

dana_l
18. apr 2015

ani jedno z mojich styroch deti nechcelo lezat na brusku a dvihat hlavu. a vyrastli normalne bez nejakych zdravotnych "nedostatkov"
place, nechaj tak.

seahorse27
18. apr 2015

Ani moje deti nechceli byt na brusku dlho. Ked vydrzi 10 minut, tak to je super na 3 mesiace....Ja som s malym cvicila na fitlopte - polozila som na nu latkovu plienku, na nu malého na brusko tak, aby mu precnievala hlavicka a jemne som po par cm loptu kotulala dopredu, dozadu, doprava, dolava...pokroky bolo vidiet uz po par dnoch 🙂

nanka3
18. apr 2015

Ahoj, neboj, pojde to, ale 10 minut je vela, radsej na 2 minuty, ale co najcastejsie, 3x denne je malo. Ja som to robila tak, ze som dieta nakojila a asi po 30 minutach pretocila na brusko na 2-4 minuty, alebo tak dlho, kym bola spokojna, potom na chrbatik, ukazovala som hracky, mojkali sme sa, potom opat na brusko, a tak viackrat pocas tej 1,5-2 hodin, kedy bola hore. Predpokladam, ze v poradni ju davaju na brusko, tak musia vidiet, ako to je... Ak sa ti to nezda, spytaj sa v najblizsej poradni.

maslenka47
18. apr 2015

Dieta nenaucis, musi sa naucit samo. Ked nechce na bruchu lezat, tak mu sprav exkurziu po dome, ale nie v satke a podobnych sprostostiach, ale v polohe na bruchu (4 obrazok: http://www.babyweb.cz/prendavani-z-klubicka-do-...). Musi sam prejavit zaujem o okolie a zacat sa obzerat po veciach okolo seba.

sense
18. apr 2015

Moja mala nevydrzala na bruchu ani minutu nieto 10 minut, hlavicku drzala ale pekne, na bruchu nechcela byt zrejme kvoli kolikam a refluxu (to si len myslime ze kvoli tomu)...

balkica
18. apr 2015

aj u nas to bolo na dlho, vobec nechcel, ale potom zrazu zacal, to je dost individi, raz to pride 🙂

ivet1371
19. apr 2015

Moj posledny nechcel byt n'a bruchu do 6 mesiacov.a potom odrazu sa pretoćil Sam n'a brusko à spal len tak