icon

Ako odučiť od uspávania na rukách?

mirka969
26. jan 2020

Ahojte mamicky mate niektora skusenost s oducenim uspavania na rukach??? Moj syn zaspi vecer vylucne hojdanim na rukach a chcem to zmenit kvoli spankovej asociacii kedze sa mi vnoci zacal velmi caato budit ale nie na hlad ( na hlad sa budi az medzi 4-5) on sa zobudi lebo nevie prejst sam spankovym cyklom a tak musim zakazdym sediet pri posteli a tapkat ho po riti aby zaspal no niekedy sa to uz opakuje kazdu hodinu. Chcem ho kvoli tomu naucit zaspavat sameho aby vedel bez mojej pomoci prejst cyklom . Zatial sa vsak snazim marne...metodu vyplakania nechce kedze bude mat len 5 mesiacov. Skusam ho dat do postielky hladkat ho spievat mu ale on je ajtak nervozny a zacne kopat nohami a vzdy skonci na rukach. Mam byt trpezkiva a skusat dalej alebo mate nejake osvedcene rady??? Dakujem 😊😊

nickpick
26. jan 2020

@mirka969 tiez som uspavala prve 3 mesiace na rukach na fitlopte, na prelome 3.-4. mesiaca to akoby prestalo fungovat, mala sa hmyrila, bolo jej nepohodlne, dost narastla a zacala mi byt tazka, neviem ci kojis, lebo ak ano mozes skusit zacat uspavat v lahu pri kojeni, hladkat po rucke, nasa tak plynule presla z ruk do tejto polohy, teoreticky by to tak mohlo ist aj s flaskou, pred 2 tyzdnami som napriklad zistila, ze ten pohyb noh, to neustale suchanie nohy o nohu ktore ju budili zrazu prestalo ked som dala dole ponozky a zacala spavat naboso, ked jej dam napr. pyzamko s nohami, tak v nom nevie zaspat, zase nohy v pohybe a je nervozna, tento tyzden som k uspavaniu pridala aj tiche klavirne uspavanky, mam taku predstavu, ze hudba by jej mohla asociovat spanok, zatial to testujem par dni a funguje to, niektore zeny nedaju dopustit na biely sum, my sme od zaciatku pustali digestor, ale ten akosi uz stratil efekt....

jeliz59
26. jan 2020

Hmmm takntieto rady ma zaujímajú...máme 2 r a 5 mesiacov o chvíľu a stále tak zaspáva...😂😂😂

mirka969
autor
26. jan 2020

@nickpick no nekojim ale vyskusam to tak s flaskou len on mi pri flaske nikdy nezaspi a ked sa nahodou aj podarilo tak pri odgrgnuti sa vzdy prebudil. Biely sum pouzivame od narodenia ale stratil efekt 🙈 skusim este tie uspavanky klavirne kde ich prosim ta najdem..stiahla som si dneska tu apku spotify ale este sa v nej tazko orientujem 😅

mirka969
autor
26. jan 2020

@jeliz59 preboha nestraas ze ma to caka este roky 🙈😅

nickpick
26. jan 2020

@mirka969 skus si zadat do hladacika lullaby baby, pozri obrazok, ja nasej pustam tieto...

mirka969
autor
26. jan 2020

@nickpick dakujem dnes to vyskusam 🙏😊😊

radkako
26. jan 2020

My mame sice iba 26 dni, ale dcera rychlo zistila, co je dobre, tiez sa naucila uz na ruky, bojujeme s tym, casom to uz nezmenime. Ja jej skysam pustat sum oceanu, vacsinou to zaberie.

https://www.youtube.com/watch?v=nqVMXnjKPys