Ako riešiť skúmanie tela malým dieťaťom?
Mamicky, deje s nam taka vec. Maly si od minuleho tyzdna pri predspankovom citani knih chyta ,,tam dole,,. Lenze podla mna je este malicky, ma rok aj 8m. Citala som, ze deticky to robia ked s nudia a rodicia sa im nevenuju, ale my sa mu venujeme 100%. Nuz ale vcera to uz robil velmi dlho a vyzeralo to uz tak vselijako. Nechcem konkretizovat pre uchylakov. Prosim mamicky ktore ste si tym presli, ako to riesit? Nevsimat si to? Viem ze pisu aj ze sa ma upriamit pozornost dietata na nieco ine ale on to robi iba vecer a pozera do knizky a takto to zacina. Prosim len odpovede od tych co to realne zazili a nie ze poculi alebo citali. Dakujem
Fuha.. môj si to tam dole objavil asi od 6m, odkedy ho dávam na nočník, a tiež sa s ním vie toľko hrať, až ztvrdne že to musím tak povedať 🥹 neriešim, akoby som to mala riešiť? Zakázať mu to neviem, aj tak sa bude hrať. Aktuálne má 15 mesiacov a v momente ako dám dole plienku, hneď tam má ruku. Neriešim, snáď ho to raz prestane baviť. Naozaj to podľa mňa zakazovať nemá význam. Ale som prvorodicka, nemám inú skúsenosť 🙂
@monikabotosova jasne, ze mu to nechcem zakazovat. Len som tajne dufala, ze to budeme riesit az ked bude vacsi. Pre mna je to este stale male babo 😅 chapete
Aj moji 3 a 2r to robili, vobec som sa nad tym ani nezamyslala, neviem😀 pride mi to uplne prirodzene ako ked si objavili prsty alebo sa vytesuju ze bager bagruje.
teraz je este maly, on to nevnima sexualne, je to, ako keby sa hral so svojimi vlasmi alebo co. neskor, ked bude vacsi, tak ho nauc, ze len v sukromi a nie pred ludmi. napr. moj ked to obcas bezmyslienkovite robi, tak ho jemne upozornim, ze tam som 🙂 pripadne ked vecer citame, tak mu poviem, ze teraz citame a ze ci vnima 🙂 ale nie v zlom, vie, ze je to normalne a v pohode, v podstate mame z toho srandu.
Kde si vzala to, že to robia deti, ktorým sa rodicia nevenujú? Venujeme sa mu a furt ma ruku v gatoch...neriešim, je to normalne
@lasona tiež ma to prekvapilo😁
veď to bude robiť celý život...neber to tak tragický 😀
Od cca 3r som obom synom začala vysvetľovať, nech sa hrajú keď sú sami, nie pred celou rodinou kričať, že mu stojí 😂🤷🏼♀️ to bolo všetko, čo som k tomu “riešila”
Nemoze ho to svrbiet?
@terezkaarthuramax nie
@irusa ved ja viem. Ale mohol pockat este aspon rok 😅
To je fakt úplne prirodzené ,objavuje svoje telo. Moj keď už bol väčší, cca 4 roky mi ešte povedal, že mu to je príjemné 🐵teraz ma 15 a keď sa zavrie v izbe , radšej tam ani nejdem
Ja úplne chápem, čo myslíte, veď aj ten môj ma len rok a 3 mesiace 🤣 ja som to riešila keď to začal robiť, čo mal tých 6 mesiacov, ale bolo mi len povedané že objavuje svoje telo 😃 asi ho bude objavovať zvyšok života 🤣 určite je im to príjemné, inak by to nerobili 😃 musíme si zvyknúť 😃❤️
No čo ti poviem, chlapi 😁
Môj ešte ruku zalozi za hlavu, nohy prelozi a druhu ruky vypcha do gatí a leží na posteli pohoda leharo... som mu povedala minule že nenatahuj toho čvira už, nechaj ho spat a on ze maminka to je môj čviro😆😆takže tak

Robia to aj babatka, je to uplne ok. Pre nich je to obycajna cast tele rovnako ako ruka..
Mne príde, že chlapci sa proste narodia už s hračkou ☺ a budú sa s ňou hrať do konca života....ja to beriem prirodzene, oni to nevnímajú sexuálne, tak ako my....
povedz mu, ze ked sa s nim bude stale hrat, ze mu ho zoberies a vybavene :D
Ja som to tiež neriešila. Keď bol starší, tak som mu vysvetľovala, že to nemá robiť na verejnosti. Len keď je sám

Kazda matka ci ma syna denne pouziva vetu- vyber tu ruku. Je to uplne normalne ze si prehadzuje "gulky".