Ako sa venujete deťom popri mladšom súrodencovi?
Ahojte, mám dvojročného a 5 mesačného chlapčeka, chcela som sa opýtať ako sa venujete starším deťom ak máte cca deti v podobnom veku ? Kým sme mali len toho staršieho chodili sme aj na pohybový krúžok. Teraz to neviem zladiť, mladší nemá s kým byť a ja som bez auta a bývame na dedine … ešte aj táto zima… už len čakám nech je aspoň jar a dlhšie dni 😃 Ja sa snažím s nim veľa tvoriť, čítať, idem mu teraz vyrobiť rôzne edukačné aktivity, hráme sa … len je mi ľúto, že sme tak trochu izolovaní.
@anonym_autor kruzky sa dali absolvovat iba pre to zr manzel mohol hocikedy z prace. Inak by sme tiez nemohli. Inak normalne. Hrali sme sa spolu doma, vonku ihrisko kazdy den. Mame surodenecky kocik tak sa dalo ist aj dalej prejst aj na cele doobedie
@anonym_autor nie ste vôbec izolovaní, veď ste rodina, Naopak, spolužitie v rodine s mladším súrodencom mu dá oveľa viac, ako nejaký krúžok. To, že mu vymýšľaš aktivity, je perfektné, nechaj ho aj samého, nech sa pohrá, je to pre neho dôležité. O pár týždňov bude zase všetko ináč, oteplí sa, menší drobec podrastie
@anonym_autor keď si mala iba jedno dieťa, si nebola na dedine? A ako chceš neskôr existovať bez auta?
@belllinka a bez auta sa neda existovat??
@anonym_autor ved tak ako doteraz sa mu venuj, knihy, hracky, samolepky, kreslenie, plastelina, “role play” s babikou, kuchynkou alebo autickami, lego, stavebnice. Teraz je toho tolkooooooo. Nemusi mat vyslovene kruzok ved na kruzky sa este nachodi teraz potrebuje teba a 2 rocne nepotrebuje este ani kolektiv deti.
@anonym_autor nie ste vôbec izolovaní, veď ste rodina, Naopak, spolužitie v rodine s mladším súrodencom mu dá oveľa viac, ako nejaký krúžok. To, že mu vymýšľaš aktivity, je perfektné, nechaj ho aj samého, nech sa pohrá, je to pre neho dôležité. O pár týždňov bude zase všetko ináč, oteplí sa, menší drobec podrastie
@anonym_e94933 ďakujem za povzbudivé slová tiež si to takto hovorím..
@anonym_autor keď si mala iba jedno dieťa, si nebola na dedine? A ako chceš neskôr existovať bez auta?
@belllinka bolo to trosku jednoduchšie v tom že partner cestou do prace ma hodil k mojej mame do mesta, kde sme trávili dni …
@anonym_bcaf4d dá, ale ak je niekde odrezaná na dedine a už teraz sa nevie dostať ani na krúžok s dieťaťom, tak ako chce neskôr riešiť školy, škôlky, lekárov, robotu, výlety?
@belllinka no normalne autobusom. Ved tak ako ostatni ludia. Ja som chodila do roboty vlakom, asi 3 kolegyne autobusom.
Nemusi kazdy fungovat tak ze len polku zivota rozvaza deti.
Na dedine vie byt aj lekar, obchod, posta, ihriska, na vylet sa da ist aj na bicykli.
@anonym_bcaf4d dá, ale ak je niekde odrezaná na dedine a už teraz sa nevie dostať ani na krúžok s dieťaťom, tak ako chce neskôr riešiť školy, škôlky, lekárov, robotu, výlety?
@belllinka samozrejme plánujeme to v budúcnosti doriešiť
@anonym_autor ved tak ako doteraz sa mu venuj, knihy, hracky, samolepky, kreslenie, plastelina, “role play” s babikou, kuchynkou alebo autickami, lego, stavebnice. Teraz je toho tolkooooooo. Nemusi mat vyslovene kruzok ved na kruzky sa este nachodi teraz potrebuje teba a 2 rocne nepotrebuje este ani kolektiv deti.
@anonym_bcaf4d ďakujem 🙂
@belllinka no normalne autobusom. Ved tak ako ostatni ludia. Ja som chodila do roboty vlakom, asi 3 kolegyne autobusom.
Na dedine vie byt aj lekar, obchod, posta, ihriska, na vylet sa da ist aj na bicykli.
@anonym_bcaf4d u nás žiaľ nie 😀 autobus tak dvakrát za deň … ale plánujem cestovať aj spojmi len asi až keď starší pôjde do škôlky
@anonym_bcaf4d keby bol pre ňu ten autobus OK, tak s ním ide a nerieši tu, že je odrezaná. Takže asi tie spoje z jej dediny nie sú až také v pohode.
Tiež nefandím celoživotnému rozvážaniu detí, preto bývame v meste.
@anonym_bcaf4d keby bol pre ňu ten autobus OK, tak s ním ide a nerieši tu, že je odrezaná. Takže asi tie spoje z jej dediny nie sú až také v pohode.
Tiež nefandím celoživotnému rozvážaniu detí, preto bývame v meste.
@belllinka tak s 5 mesacnym a 2 rocnym to nie je pre nikoho ok.
Ale ani trepat deti do autosedacky a potom ich zas obliekat len preto ze sme v MESTE tiez nie je pohodlne. Ale za napriklad 2 roky to bude pre deti dobrodruzstvo. Len mam pocit ze polka ludi pisti preste za tym co nema. Som na dedine mam klud mensi ruch tak chcem mesto. Som v meste vsetko mam po ruke ale vsade milion ludi a aut tak pistim po klude na dedine.

@anonym_autor prečo izolovaní? Veď to nie je vada mať malé dieťa, kľudne ho daj do kočíka, do nosiča a choďte spolu. Kým bude staršie skákať. Behať, tvoriť, malé bude v kočíku.