icon

Ako ste prežívali škôlku?

ivulik2311
14. júl 2018

Ahojte..moj maly 2 rocny krpec mi ide v septembri do skolky. Ako ste to prezivali vy? Viem ze prve tyzdne to bude len plac plac a plac..pomohlo vasmu drobcovi nieco? Nejaky oblubeny plysak alebo hracka alebo nieco.. a prosim blbe komenty tipu naco tak skoro do skolky a bla bla si radsej nehajte pre seba..chcem sa poradit s mamickami ktore si tym uz presli. Dakujem 😉

Strana
z2
siska53
15. júl 2018

@yanni po skusenostiach,co mali moje kamosky,co mali starsie v skolke a babatka doma a tie babatka boli vkuse chore,som ja stastna,ze som take mimina nemusela vystavovat chorobam.
Mna nikto nepresvedci,ze rocne ci dvojrocne dieta musi ist nutne do kolektivu.

A ano,babka adedko nie su kolektiv,no ihriska existuju a deti sa vedia spoznat aj tam,ak o to stoja. A 2r.dieta sa vacsinou este kolektivne hrat nevie. Nasi chalani sa sice uz vnimali a ich hranie mozno nazvat spolocnym hranim,ale.. vacsina deti sa hra len vedla seba,nie spolu.

A stale pisem,mala sla ako 3r.,neadaptovala sa doteraz,maly siel starsi,kedze to inak neslo a prebehlo to omnoho lepsie. Je to vec povahy,nie vekom nastupu do skolskeho zariadenia.
Syn ide v pohode aj do tabora,neplakal tam.. hoco podla vwsich teorii,kedze siel tak neskoro do skolky, mal by mat problem s odlucenim. Nie nema. Hned si najde kamosov,lebo ma.taku povahu. To je cele.

A hlavne,ako au-pair,ked som.mala.na starosti rocne a trojrocne dieta a videla som,ako tym detom matka chyba,ked bola co len trochu doma,si ju chceli uzit,hoci mna i predosle i nasledujuce au-pair mali radi, boli zlatucke a uzasne,mama,je mama..a oni si jej vela neuzili..

siska53
15. júl 2018

@yanni a ano, mas pravdu,dieta,dieta moze reagovat uplne inak,ako matka predpoklada.. ja som.predpokladala,ze mala bude v skolke ok,ze sa lahsie adaptuje,ako brat,ze to nebude trvat tri mesiace,ze to bude rychlejsie. Nie nebolo.. sufam,ze tento posledny skolkarsky rok bude lepsi.. keby neochorela,bola by v tabore.cely tyzden. ten cas,co tam.ale stihla byt,zvladla lepsie,nez som si zas myslela ja..vzhladom.na skolku.. o tabore mi krasne rozprava a chce ist na rok opat. Takze choroba nebola zo psychiky,z coho sa tesim.. budeme rada,ked ona tabory bude mat rada. Ja som.ich neznasala. A neznasam ani skolenia. Asi to bude tym,ze ja som.do skolky vobec nemohla chodit 🙂

siska53
15. júl 2018

@yanni a k tej chorbnosti,ano nastupom.do skolky boli castejsie chori,predtym len obcas nadcha,ale hlavne,chori sme boli my dospeli a s omnoho horsim priebehom.. takze zial, som skoncila na mnohych PNkach.. maly bol strasne casto chory len po vybere nosnych mandli,tych 9mesiaxov po vybere to bola katastrofa.. predtym ani potom tak casto chory nebyval. 3-4x do roka byt chory u skolkara nepovazujem za take hrozne.. ine je kazdy tyzden-dva..

siska53
15. júl 2018

@ivulik2311 deti su ine doma,ine v skolke. Hlavne ak musis,nerob si vycitky,niekedy sa inak neda.. prirpava nie vzdy pomoze, nam teda nepomohla..
Skus tu fotku,ako som.ti pisala alebo ja neviem plysaka,ktoreho si bude moct vziat. U nas byva vzdy den hraciek,ale mozno by povolili aj na zaciatku stale.. a vela zavisi od uciteliek,ak to vedia, moze to prebehnut super hned.. na zaciatku aj tak vacsina deti place.. a ak tvoj je celkom. priatelsky typ, do 3m.to bude ok,to je bezna dlzka adaptacneho procesu.. ja som nasej dala zabrat,ma 6 a tretia skolka.. najskor musela do sukromnej,potom statna a tu sme.menili z urcitych dovodov za inu statnu.. teraz tam.pojde uz 2.rok,hadam si konecne zvykne..

siska53
15. júl 2018

@ivulik2311 ale sesterka deti chodila tiez asi od 2r.,lebo jej mama nastupila,aj ked len na kratsi uvazok.. no ona si to cele odrevala az do nastupu do skoly.. tam uz nerevala.. no my nie sme dobra vzorka,lebo u nas bud sa do skolky nechodilo (moj otec,muzova sestra,ja) alebo sa skolka neznasala ( moj muz,moja mama) a moja sestra zas trpela v jasliach, do skolky uz chodila rada,ona je taka vynimka..

kikuskar5
15. júl 2018

Starsia mala 3 roky a 3 mesiace, cele leto sme jej spominali skolku, milovala deticky, sla tam s usmevom, najzakladnejsi zaklad je podla mna o tom hovorit, rodic nesmie panikarit dopredu, musi sa s tym zmierit, lebo na dieta sa velmi vela prenasa a ani o tom nevieme. Nie nadarmo sa hovori, ze ked je ok rodic, je ok aj dieta... A aj povaha dietata je dolezita, kazde dieta je ine. Nasa nemala ani najmensi problem, ale plakala... A vela a dlho... Vtedy, ked mala ist domov 😂😂😂 doteraz miluje deti, este len v piatok jej zacali prazdniny a sa neustale pyta, kedy uz skoncia 😂 mladsi nastupuje v 2 a pol roku k nej do triedy, u neho som si neni taka ista, ci to bude bez placu, lebo je viac taky ten maminkovsky typ, ale ked ideme odprevadit sestricku, uteka za detmi sam do triedy a nechce ist domov 😂 tak verim, ze so sestrickou to zvladne aj on a skolkarskemu typickemu placu sa vyhneme aj na druhy krat 😉😉😉

nikelca
17. júl 2018

My sme ju do skolky zapisali je junova a nastupovala ako trojrocna... sme jej o skolke rozpravali ze bude chodit sa tam pohrat s detickami, bude tam zabava bude tam mat pani ucitelky fobre sa napapa a ked sa super pohra a vyspinka tak po nu pridem aby mi o tom porozpravala... plakala prvy den... lebo som po nu prisla poobede a teda nespinkala v skolke. Ona v satni spustila plac ved este nespala naco po nu idem... od druheho dna spala v skolke chodila tam vseto v poriadku vzdy som po nu prisla niekedy aj pred obedom a sli sme spolu niekam... teraz uz bude predskolacka. Ak sa jej aj rano nechcelo ist do skolky vzdy sme sa vedeli dohodnut, ved ja musim ist do skoly, nemohla by som sa s nou hrat nech ide do skolky kym som ja v skole a potom po nu pridem 🙂

ink
17. júl 2018

Ahoj je aj taká knižka od Báry Hamblin "Flandil v škôlke" super na adaptáciu na škôlku, ozaj odporúčam 🙂

Strana
z2