icon

Ako ste zistili, že vaše dieťa je intelektuálne nadané?

gabika4
17. jan 2021

Ahojte, minule sa tu niečo riešilo o nadaných deťoch a mňa by zaujímalo, ako ste zistili, že vaše dieťa je intelektuálne nadané a kedy ste začali niečo pozorovať? Otázka je nasmerovaná na matky, ktoré majú takéto detičky.

Strana
z9
ktochytavzite
4. máj 2024

@alex1212 Inak moja dcera tiez ako mala pocuvala rozpravky a tiez tak okolo 2 r z pocuvania vedela celu naspamat.Ale nasa nie je nadana,aspon sme nic neriesili v skole normalka je prvacka akurat urobila dobre skusky na skolu Juraja Hronca anglicky program ZS ale inak Iq ma asi normalne Ale

alex1212
4. máj 2024

@ktochytavzite my sme šli do cppp, lebo je septembrova, učiteľky sa sťažovali, že nechce v škôlke spávať, tak sme išli na testy, či nemôže do školy.. tam vyšiel ten test fajn a psychol navrhla, aby sme jej urobili ešte IQ test, ten vyšiel tiež dobre a odporučili ešte jeden na utvrdenie a tam vyšlo, že môže ísť do Aprogenu. Potom som ju dala otestovať ešte v inom cppp v inom meste a tiež jej to vyšlo. Lebo vážne sme rozmýšľali nad aprogenom, nakoniec sme to vzdali kvôli dochádzke..

dana1728
5. máj 2024

@alex1212 ano, je. Ja sa priznam, ze som ju raz nevedela dokoncit a dala som ju dcerke, par tahov a mala to za par sekund :D

dana1728
5. máj 2024

@alex1212 teraz som sa pobavila, lebo moja dcerka milovala presne cca v tom veku tu basnicku a tiez ju vedela naspamat. Pesnicky, rozpravky tiez vela vedela spamati uz velmi skoro, tiez sme si skoro vsimli, ze pamat ma vybornu. Akurat to sústredenie, casto jej mysel niekam uleti napr v skole ked robia nieco co ju nebavi (nieco vyfarbuju a podobne) ale ucitelka povedala, ze zaujimave ze aj tak vzdy vie pohotovo reagovat ked sa jej nieco opyta. Ale my to cele berieme tak, ze ci je nadana alebo nie, hlavne nech robi to, z coho ma radost a nech ma vesele detstvo. Popravde velmi to uz neriesime.

Strana
z9