Ako volať Alexandru inak ako deti v okolí?
Ahojte,
mame dcerku Alexandru. Hned na uvod chcem povedat, ze meno sme vybrali spolocne, lebo sa nam paci. Ale mam tak trochu problem s tym ako ju volat, aby to bolo ine ako deti okolo nas s tym istym menom. tak som sa rozhodla, ze vas poziadam o radu, ako by ste vy volali svoju dcerku, ktora ma taketo meno. Poprosim o nejake napady okrem:
Alex
Alexa
Sasa
Sasena
Sandra
Lexi
Viac hlav viac rozumu, tak dufam, ze poradite.. dakujem velmi pekne.
Moja sestra je Alexandra my sme ju doma stale volali aj volame sandra a na zakladnej skole ju volali saja/ sajka aj teraz na strednej, spoluziaci aj ucitelia.
Priznam sa, ze nie celkom rozumiem tomu, ked niekto vola svoje dieta takymi "nahradami" jeho mena, ze potom uz sa ani celkom neda identifikovat, ako sa to dieta vlastne vola. V mojom okoli je jedna kocka, ktoru kazdy vola Dada...tak som si odjakziva logicky myslela, ze je to Dagmar...ale ake bolo moje prekvapenie, ked som zistila, ze to ziadna Dagmar nie je. :D
Alexandra je pekne meno, aj ked trosku dlhe...Alex, Saška este pochopim ako zdrobneninku, lebo ved my Slovaci to mame radi :D ...ale uz napriklad taka Sandra je predsa ine samostatne meno v kalendari.
Mna volaju Sasa/Saska ale cely.zivot som to neznasala.cize spoluziaci a kamosi ma,.dlhe, roky volali Ajka
@usiko známi majú Alexandru, keď začínala hovoriť, predstavovala sa ako Lele 🙂 teraz už ju všetci volajú Saška. 🙂 Inú Alexandru, už dospelú, volajú Sanyka. Mimochodom, tiež som mala byť Alexandra, len mojim starým rodičom sa nepáčilo, že by ma ľudia volali Saša... Tak mi nakoniec dala mamka meno podľa Michala Dočolomanského, ktorého všetci v rodine milovali... A dnes ma aj tak moji blízki a priatelia veľmi často volajú všetkými možnými tvarmi mena Mária, ktoré je súčasťou môjho birmovného mena. :D :D
Ja mam sestru Mariu a mami a trvala na tkm, aby ju tak vsetci volali...ziadne napodobeniny a nahrady...je Maria a hotovo....vsetci respektovali a nikto jej inak nepovie 😉
Aja
Dám ti bomby.
@usiko Spolužiak má Alexandru, volajú ju Sasa, bez mäkčeňa.

Sisa (Lelkes Sklovska) 🙂