icon

Ako začať s Abba terapiou doma?

michaela274
12. sep 2025

Abba terapia začíname, poradíte prosím vhodné aktivity na precvičovanie doma? Ďakujem.

kacena4
13. sep 2025

ak robis aba terapiu s odbornikom tak vam presne nastavi plan co budete robit ako to budete robit predsa on testoval dieta a vidi kde su oslabenia a ktore oblasti treba trenovat. ako to mame vediet mi doma? aba terapia sa neda robit online cez socialne siete

michaela274
autor
13. sep 2025
@kacena4

ak robis aba terapiu s odbornikom tak vam presne nastavi plan co budete robit ako to budete robit predsa on testoval dieta a vidi kde su oslabenia a ktore oblasti treba trenovat. ako to mame vediet mi doma? aba terapia sa neda robit online cez socialne siete

@kacena4 nie je to úplne tak, mam hľadať aktivity pri ktorych ma dieťa potrebuje a je pri nich priestor na podávanie. Napr. Nevie fuknut bubliny, tak musím ja...hcela som len nápady od iných rodičov.

kacena4
13. sep 2025
@michaela274

@kacena4 nie je to úplne tak, mam hľadať aktivity pri ktorych ma dieťa potrebuje a je pri nich priestor na podávanie. Napr. Nevie fuknut bubliny, tak musím ja...hcela som len nápady od iných rodičov.

@michaela274 ale toto co pises je ine, chces konkretne aktivity na konkretnu temu. to si predtym nenapisala a tiez som odbornik a viem ze mam pravdu😉

nikaeli
13. sep 2025
@michaela274

@michaela274 Katka má pravdu. Pracujete pod dohľadom terapeuta? tú úlohu ti zadal on? Predpokladám, že máš vytvárať situácie, kde si dieťa musí od teba niečo žiadať. Napr. chce pozerať telku, ovládač je vyložený na poličke. Chce jesť jogurt, lyžičku necháš v skrinke. Chce hovoriacu knihu, pero je na poličke. Chce skladať lego, je zatvorené v boxe, ktorý nevie otvoriť. A pod. Dieťa musí prísť za tebou a žiadať. Vytváraš komunikačné situácie.

A volá sa to ABA, nie abba. Je to skratka pre Aplikovanú behaviorálnu analýzu.