icon

Ako zvládnuť denný harmonogram s polročným bábätkom?

30. okt 2024

Ahojte baby. Prosím Vás ako vyzerá Váš deň s bábätkom 6 mesačným? Ja mam dosť chaos. Mala mi spi celu noc, takže cez deň už nemá spánok a keď tak na max 10minut. Fľašku mlieka mi pije aj na 3 až 4x, cumel mame 3 na 6m+. Čiže len dokým jej dám ráno mlieko tak to trvá 2 až 3 hod. O prikrme ani nevravím, to je tiež práca na 2 hod. Problém je v tom, že tých 24h mi je málo, nestíham domácnosť. Neviem ci je chyba vo mne, že nemám harmonogram ale deň plynie a ja nemám navarene, upratané a sú dni kedy nestihnem ísť ani len s kocikom. Hnevá ma to. Keď som si dala že dajme tomu o 9h pôjdem s kocikom vtedy zasa nevypila mlieko, mrzutá, zla. Neviem co a ako urobiť. Cez deň mi nedovolí ísť si po svojom, že by som aspoň stihla upratať. Nemám žiaľ ani kedy sa v kľude najest, ani neprežuvam len rýchlo rýchlo. Na seba tiež nemám čas, mam 12kg po porode, rada by som ich zhodiť ale ako keď nestíham ani len toto. Prosím poraďte

Strana
z2
autor
2. nov 2024

A taktiež nedávam UM 3hofiny to iste, ja som sa nikde o tom nezmienila a už sa robia závery. Takže NIE NEDAVAM TO ISTE UM A ANO VIEM CO SU PRIKRMY. ROBIM KAŽDÝ DEN CERSTVE. ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE

jenni_p
Autor odpoveď zmazal
jhalena
7. nov 2024

Ja som mala tiez nepolozitelne dieta, take ze lehatko, nosic, oblozit hrackami nech sa zahra nezaberalo.
Velmi mi pomohol elekticky tlakovy hrniec. Vecer som si nachystala maso, ocistila zeleninu. Ked som robila vyvar, rano som donho hodila najprv maso este predtym ako dieta vstalo a len zapla a vedela som, ze mam 40 min pokoj, potom som dala zeleninu. Cely cas som sa mohla venovat dietatu. Nasa tiez najprv nespavala, ale manzel ju naucil na kocik, tak, ze ju dvakrat zobral. Boli prilis daleko ked mu zacala plakat a kym dosli domov zaspala. A odvtedy spavala v kociku. Takze po dvoch hodinach od zobudenia sa slo von. Mlieko som jej dala po zobudeni a este predtym, ked sa slo von. Mlieka vypila kolko vypila, vonku zaspala a nechala som ju vonku spat, vtedy pospala aj hodinu. Ja som zatial rychlo zmixovala maso a zeleninu, rozne kombinacie. Jej este teple som dala do termosky, aby ked vstane mohla hned jest, jednu porciu som dala do chladnicky na dalsi den a niekolko porcii som zmrazila. Zvysok vyvaru som dochutila, dovarila nitovky a rychlo sa najedla. To uz pomaly vstavala. Kuchynu som velakrat upratovala az ked manzel dosiel domov. Dalsi den ked som jej nemusela pripravovat, tak som robila napriklad perkelt, gulas, rizoto v tlakovom hrnci. Tiez tak, ze som si vsetky suroviny pripravila. A vtedy kym tu hodinu spala som mala cas aj nieco poupratovat.

Strana
z2