Ako zvládnuť náročné a živé batoľa?
Ahojte, potrebujem sa ujistit, že aj také deti sú… lebo sa už zbláznim
Mám dcéru 14m a je extremne živá. Bdele okna ma 6-7 hodín (niekedy sa nedá uspať ani vtedy tak až 8)… dojčím, odmieta papať- proste je strašne vnímavá, keď je tak ňu všetko zaujíma, vrti sa neposedí v klude. Takisto pri hre lieta z jednej hračky k druhej (či sú to knižky, alebo nejaká aktívna hra.. jasne že ju aj niečo zaujme na dlhšie ale celkovo minúta to potom to…)
Zuby… vkuse len zuby zuby, viburcol inak nič nezaberá.. už som zúfalá, že nevie zaspať inak len s tým, že ju treba dopovat všetkým možným :(((((
Spánok.. na prsníku ale musím s ňou stat a chodiť po izbe, v lepšom prípade sedim a hojdam sa s ňou, v horšom do autá a voziť sa … cumlík nemá ani nemala a aj keď sme skúšali tak sa s ním hrala. V noci máva aj obdobia že je hore nie hodinu dve ako všade citam 😀😀 krása… vydrží aj 4-5 h… proste keď sa uspáva doslova mi vyskakuje z rúk chce sa hrať, je unavená a odmieta spať proste ….
Na svoj vek vie už asi 30 slov, ma extremne dobrý sluch v sekunde sa otočí za zvukom, takisto pamäť… proste je naozaj moc moc vnímavá
Nedávam to, nevladzem jej energiu. Nedokážem to pochopiť, nedá sa ukľudniť .. nedá sa pekne uspať…
Nechcem rady, tých som dostala už X a verte že sme aj všetko skúšali… chcem len počuť, že aj toto je normálne …
Taktiež mám takého syna a ano je to makačka zvládnuť celý deň s takýmto živým dieťaťom a ešte aj ked za cely den pospi hodinku tak večer sice je unavene no nie a nie spať..ani môj neposedi,odkedy vie chodiť no horor za cely den si nesadne ani na minutu. No neostava nam nič ine len to zvladnut😄
áno, existujú aj takéto deti 🙈 podľa našej pediatričky má také cca +2 ks ročne... ohromne sme sa "potešili" že sme to práve my 😁😂 ale neexistuje žiadne anestetické kladivko 🤷 ver mi, pýtala som sa 😂 musíš proste len vydržať
Ja aj toto beriem za normalne. Lebo co mam 4deti tak skoro kazde malo aj toto... bolo to stale tak ci az postupne?
Hlavne moj prvy. On bol od narodenia nespavec. Vies si predstavit novorodenca co spi 40min denne?
Po nociach samozrejme tiez to nebol suvisly spanok...
az teraz stvrte dieta dokazalo pospat napr 2-3hodiny a ja som neverila ze babatko vie tolko spat. Mne ked kamosky povedali ze dieta spi 4-5-6hodin. Ja by som sa azda aj bala preco tolko spi 😂😂😂
A to co pises som mala hlavne s dcerou. Prilis vnimava. Vsetko ju zaujimalo. Vsetko bolo dolezitejsie nez spanok.
ano, aj moja mala bola taka ista, vyse roka trvalo kym skoncia tie noci ze bola hore 4 az 5 hodin .... od 1 roka mala jeden spanok, ktory nikdy netrval dlhsie ako 45 minut, spavat chodila o 9 vecer a vstavala o pol 6 :D od 2 rokov nespi cez den, a vydrzi behat od 6 do vecera do 8 :D teraz v januari nastupila do skolky, zatial je tam 2 tyzdne a teda ucitelky si tiez zvykaju na ten prival energie ktory ona ma :D prvy tyzden sa ma ucitelka pytala ci sa mala boji lezat alebo sediet, lebo ze za cele 4 dni ju videli sedet akurat tak na zachode :D inak je ale v pohode 🙂
Môj syn má už dva roky. Spánok mi mame našťastie v poriadku (prespi noc ale od narodenia je hore od 06.00 hod.) ale tiež je extremne živý od malička. Von sme doobeda aj poobede nech sa vylieta a vybije energiu aby spal ale doma je to na zblaznenie 🫣 tiež čakám kedy sa trosku zvolni tempo 😀
Chvíľku som rozmýšľala či nepíšeš o mojej malej 😄 no neporadím, ale posielam ti objatie a veeeeeeľa trpezlivosti😌

aj my sme take dieta mali, rano o stvrtej som kocikovala von a kyvala soferom v prvej elekricke.... vzdy bola hyperaktivna (syn sa krasne dal uspat). Dnes ma 7 rokov, je v druhej triede... a rozprava 3 jazykmi 🙂 cize len vydrzat, ine rady nepomozu 🙂 my sme to riesili tak, ze chodila na jazyk od 9 mesiacov a tam aj vybila energiu, chodili sme vela von... ale je pravda, ze to bolo narocne.