Ako zvládnuť nevychovaného trojročného syna?
Idem si trošku vyliať srdce, možno tu nenájdem pochopenie, skôr odcudzenie, ale skúsim.
Mám trojročného syna. Ktorý je ale by som povedala veľmi zlý. Neviem či som zlyhala vo výchove, alebo prečo. Často ma bije, ťahá za vlasy, škrabe, kuše. Na ulici mi urobí hanbu, keď mu nieco nedovolím, že sa hodí na zem a reve. Dnes mi praskli nervy a rovno na ulici som mu dala jednu slabšiu facku a nakricala na neho, lebo sa nevedel v autobuse ovládať. Plný autobus ľudí, ja ho posadím, nech si sadne, ale nechcel, hodil sa na zem a reval jak besnyy, že som radšej vystúpila s ním. Jeho otec sa mi smeje, že ho nezvládam, že ho neviem vychovať, že nemá predomnou rešpekt, že raz mi bude po hlave skákať. Keď mi robí niečo zle, sa z toho smeje. Každý deň počúvam, že je nevychovaný. Ja už nevládzem. Do toho nám ešte popôrodnú depresiu, ktorá mi po 3 rokoch ešte neprešla, a fakt mi nerobí dobre to neustále kritizovanie ako som zlyhala vo výchove. Mám chuť sa zbaliť, odísť, zabiť sa, alebo už fakt neviem čo. Alebo syna dať do DD. Alebo je to nejaká porucha? Už mi napadlo či nemá autizmus. Mám sa poradiť s pediatrickou?
Poporodnu depresiu zacni riesit, aj kvoli nej mas asi taketo pocity.
A potom, musis si verit-si dospela zena a tvoj zivot a zivot tvojho syna je v tvojich rukach. Ty musis byt pevny pilier a doveryhodny lider, nemozes sa opustat. Nakoniec, je to len teojrocne dieta, ziaden pterodaktyl, to zvladnes 🙂
Mne sa páči ten diametrálny rozdiel medzi týmto príspevkom a tým ktorý je presne pod ním, tu na ženu idete kydať že je to jej vina že sa nevie ovládať a tam na otca ktorý vyťal dcére 3r za obdobné správanie zase že dobre spravil. 🧐 Toto je ale že aký dvojitý meter.
Počas depresie nie je veľa energie na bežné veci, takze asi veľa veci neriešis až kým nie je veľmi zle. To nemyslím ako výčitku. Ries seba, pretože tvoj stav má vplyv na dieta
A nevyčítaj si keď mu to vrátiš. Tak ti rupli nervy. Už mu nedávaj facku na tvár a ani neplesni po chrbte. Keď ho buchnes po zadku nič sa nestane, take sme všetci prežili 😅

dieta je v poriadku.. ty si nevyrovnana, nevyzreta zena.. zijes s muzom, co ta ponizuje.. porad sa s terapeutom