icon

Aký váhový prírastok by malo mať 10 týždňové bábätko?

adriss13
3. feb 2014

Malá sa začala budit čo dve hodiny hlavne v noci.Nie je potrebné začat s príkrmom aspon v noci?

brumka
3. feb 2014

ak pribera, urcite nie. babo si zvyka na rezim, a cucat cicik moze aj od smadu, alebo che byt s tebou, kebysom zacala dokrmovat od vtedy co sa mi deti zacali budit tak sme od porodnice na UM

havana_frost
3. feb 2014

Moje 10 týždňové bábätko má prírastok k pôrodnej váhe 2070 gramov. Celkový prírastok je 2600 gramov, keďže po pôrode zhodil 530 g.

zuzkat1
3. feb 2014

Neries gramy. Ak ma dost pocikanych plienok a pribera tak papa dost. Kojis? Moja sa budila 10x za noc do 2 rokov. Su to deti,nie stroje. Mozno len chce mamicku. 10tyzdnov a prikrmy?!?!

vroni
3. feb 2014

Babo by malo priberat minimalne 120 g za tyzden, takze ak mate presne kilo nahor, tak pribera naozaj primalo (bezne deti priberaju 150 - 250 g za tyzden). Prikrm u 10-tyzdnoveho rozhodne nie a v noci uz vobec nie 😕 Skusila by som najprv laktacnu poradkynu, ci sa dieta dobre prisava a mas dost mlieka a ked nepomoze, tak zacat prirmovat UM. A s lekarom pri poradni skontrolovat, ci dieta nema nejaky iny fyzicky problem.

siska53
3. feb 2014

No,10 tyzdnov,nemoze ist o rastovy spurt? Vtedy to prechodne vyzera,ze mas malo mlieka,po par dnoch sa to ma upravit.
ak je inak spokojna,ma dost pocikanych plienok,pocet prisati by som neriesila.moja priberala na dolnej hranici a dr.mi nekazala davat um,hoci som sa na to pytala.tak som,sa upokojila.
jabsom,mala opacny problem,ja som,ju zas mala v noci budit,kedze menej priberala. Lebo ona bola schopna prespat celu noc. Po 3.m som sa na,to vykaslala a nechala to uz na,nu.
ale ak mas pochybnosti,opytaj sa dr,alebo oslov laktacnu.

euka210
3. feb 2014

no moj chudol prvy tyzden a v noci sa budil len 1x...musela som ho budit, aby sa nastartoval. Teraz je to v pohode, budi sa 1-2x. tak na rozdiel od prveho sa pri tomto vyspim 🙂 Su deti a deti a spanok a papanie babetiek sa rychlo meni....co platilo vcera, dnes uz nemusi.
Este mu moze byt horuco v noci napr. tak chce pit.
A mozno to je aj rastovy skok, ked zrazu potrebuje viac papat a prsiam trva 2-3dni, kym zvysia tvorbu.