icon

Angličtina pre dojčatá?

kuceravasue30
25. júl 2018

Skusate vyucovat anglictinu dojcata? Ake mate skusenosti?

pokerface5843
25. júl 2018

@kuceravasue30 Treba skúsiť aj jadrovú fyziku 🙂

margaretka75
25. júl 2018

Ruština by mu nešla skôr?? 🙂

sasesoe
25. júl 2018

@kuceravasue30 pokial nie si native speaker,tak pozor,aby si ho nenaucila aj svoje chyby,zly akcent atd... mozes ist na to cez you tube, ale dieta chce opakovat,pouzivat jazyk... tak aby nemalo z toho chaos a nemotalo sj/aj v jednej vete...tiez sa vraj moze stat,ze zacne aktivne rozpravat neskor

taami
25. júl 2018

@kuceravasue30
😂
Ja viem že to myslíš zrejme dobre, ale....uvolni sa, normálne si chod naliať 2dc vina, v klude porozmyslaj a uvidis, že sa začneš strašne smiať ...

najinka
25. júl 2018

My sme sa anglictinu zacali ucit uz v skolke, takze myslim, ze tak 5 rokov som mohla mat vtedy? Pamatam si doteraz tie pesnicky a slovicka 😊 ja si myslim, ze cim skor sa zacne, tym lepsie. Len ano, pozor na tu vyslovnost..ja zijem v uk, a ked pocujem tie skomoleniny, co na slovensku pouzivaju, mam dost..

taami
25. júl 2018

@najinka
Tak v škôlke už to môže mat nejaké opodstatnenie: básnicky, pesničky, farby atd, ale tu sa riešiť vyučovanie dojčat, čo je teda vek do 1 roku...

elzika
25. júl 2018

Tusim Helen Doron ma kurzy pre deti od 9 mesiacov

tova
26. júl 2018

Ludia, mate predstavu ako deti vyrastaju v dvojjazycnej domacnosti? Samozrejme s detmi sa da rozpravat 2 jazykmi od narodenia. Ak nebyvaj v anj hovoriacej krajine, ale ste obaja slovaci hovoriaci po sk, tak od narodenia radsej zacni s pesnickami, rozpravakmi v TV po anj. To sa dietatu aspon do usi dostane potom ked zacne chodit na sukromne lekcie bude mat anj. aspon v usiach a vediet zaklady.

sonicka19983
26. júl 2018

Áno ja som 4 roky učila malinké bábätka cez ich maminy angličtinu metódou Helen Doron Early English a bolo to úžasné. Učili sa maminky a cez ne sa to dostalo aj ku babätkám. NIe všetky bábätka sú vhodnými adeptmi či už kôli kolikám alebo času kojenia (jedna maminka všetky hodiny prekojila) ale skúsiť to treba. Pesničky majú veľmi melodické a milé...

sasesoe
26. júl 2018

@sonicka19983 pls mohla by si to trosku detailnejsie problizit? Ja sa "ucim" aj cez 20 rokov, ale stale mam otrasny prizvuk a neviem plynule, takze nemam odvahu ucit deti, lebo by sa naucili nejaku skomoleninu... a zas aby dieta cele dni stravilo pri you tube a rozpravkach asi tiez nie je najvhodnejsie.... dakujem

lujza123
26. júl 2018

@kuceravasue30 poznam Slovenku zijucu v SR co sa rozprava s detmi len anglicky, dala ich aj do anglicky hovoriacej skoly a decka vedia plynule, s mamou len anglicky. Ale zase ona ma top anglictinu, takmer naurovni native speaker. Ináč ked sa človek naučí jazyk v zahraničí ten prízvuk nemusí byt taka hrôza ako odchov z našich škôl, kde častokrát učí človek čo nikdy zo SR prec nebol.

kuceravasue30
autor
26. júl 2018

@sonicka19983 tiez by ma to zaujimalo ako ste vedeli ze aj deti sa nieco naucili?

najinka
26. júl 2018

@lujza123 a vedia tie deti aj po slovensky? Ma manzela anglicana, alebo preco ma potrebu sa s nimi rozpravat len po anglicky 😀 inak sestra s detmi sa prestahovala do uk ked boli mali, nevedeli ani slovko po anglicky, a teraz by ste nerozoznali, ze nie su anglicania..

sonicka19983
26. júl 2018

@sasesoe no vlastne učili sa prioritne maminky a cez ne aj detičky ale ano tým že jazyk ovládali zatiaľ iba na pasívnej úrovni, čo sa naučili som videla až po roku dvoch...Oni mi pokračovali v kurze až do veku 5-6 rokov...A úžasny na tom bol hlavne prízvuk...Oni pochytali z tých nahrávok british accent... Len tam treba zachovať kontinuitu... Nechodiť mesiac dva ale aj 5 rokov a tá metóda je super v tomto že kurzy má aj vo vyššom veku...My s vlastnou dcérkou pôjdeme od septembra.do Dúbravky... 😁

vevesh
26. júl 2018

@sonicka19983 moment - ak si ucila , tak naco idete na kurz s vlastnym dietatom?

ibrunova
26. júl 2018

Myslím, že začínať anglinu s dojčaťom je už neskoro..

svetlana35
26. júl 2018

@kuceravasue30 v jaslickach maju, vysledok som zatial nespozorovala 🙂

sisaka
26. júl 2018

@ibrunova tiež si myslím. Treba začať hneď od počatia

bielavila
1. aug 2018

@kuceravasue30 co myslis dojcatom? Neviem aky vek si predstavujes, moj syn chodil myslim od dvoch rokov ( alebo este pred druhym rokom nejak tak sa mi zda) a pacilo sa mu a ma 3,5 a paci sa mu stale, pozna vela slovicok, ale samozrejme vety tvorit nevie, rozumie celkom fajn...je to kurz kde sa chodi raz do tyzdna cite to sa neda naucit na plynulu anglictinu, ale slovnu zasobu ma dobru...

robin30
1. aug 2018

Moja mala vyrasta v dvojjazycnom prostredi začína rozprávať ale veru pletie to a ja som jej to este stazila rustinou 😁rozpravky po rusky pozerame a kalinku tancuje ako prava ruska😂😂😂

romiada
1. aug 2018

podla mňa treba začať už v tehotenstve. Treba si púšťať anglické pesničky a básničky cez reproduktor do vaginy 😅