Bacil Haemophilus Influenzae - skúsenosti
Ahojte maminky...neviem ci už tu takáto téma existuje,ale chcela by som sa opýtať,na bacil haemophilus influzae...mojej 5 mesačnej dcérke robili výter z krku a má tam toho bacila...doktorka povedala,že na tento druh bacilu sa ATB nemusia podávať ak dieťa nemá teploty,hnačky atď...nemáte s tým niektorá skúsenosť...ďakujem
@annyamisko ahoj u nás napríklad pomohol len biseptol, podľa vyterov bol citlivý len na biseptol a nic iné, ale teraz napríklad tiež mám dojem že zo mame nejak v sebe a vytery ciste, skús ss spýtať lekárky ns citlivosť atb lebo nám keď takto štyrikrát dali atb ako keby naslepo to ako keby len trosku uspali a potom postupne sa to vždy zhoršovalo plus stačilo že deti šli do kolektivu a už k tomu preskocilo niečo iné, dcéra potom mala aj zväčšenú mandľu keď tam vkuse mala toho hemofila a fakt po preliečení konečne pokoj, ale dlho sme bojovali, ja som potom dávala detom kapucinku a rinogerminu a bactoral probiotika nech sa to hneď nevráti, len je to ťažko kd v školách škôlkach niektorí neriesia a keď sa aj preliecime potom to je ľahko spat
@luusyyyyyyy dakujem velmi pekne za skusenosti 😉
@annyamisko neviem či ho ešte v sebe mám, alebo je len potlačený, ale mne pomohla kapucinka 3x denne vo zvýšenej dávke. Kapucinku môže aj dieťa.
Ahojte ,prosim co vam pomohlo , som na tom podobne a nic mi nezabera, antibiotika mnou prejdu , ale učinok ziadny, uz som ich vybrala niekolko, tá bolest hrdla a na hrudi neustupuje . DAKUJEM
@kokkin mne napríklad pomohlo 3x denne po 20 kvapiek kapucinky na moju vahu 60kg (odporúčanie od bylinkarky). Brala som to minulý rok nejako na jar a videla som zlepšenie, preventívne som ho nasadila aj na jeseň. A tento rok som bola na steroch kvôli niečomu inému a stery boli čisté....
@kokkin a ešte toto mi odporucila, používala som aj propolis aj koloidne striebro ale nie tak pravidelne a dlho ako kapucinku
Ahojte, malej zistili z vyterov tohto bacila. Nic jej nie je, len kasle. Suchy kasel. Nie ze sa dusi, ale len take pokasliavanie. Dostala atb, vybrala ich ale stale kasle. Je objednana aj na orl vyseteenie kamerou cez nos, mandle netreba vyberat. Kolko ste sa z toho dostavali?
@lluucckkaa265 prosím ťa, tak môže sa užívať Kapucinka keď kojim? Všade mi píšu hovoria že nie a ja teda neviem.dakujem
@evulienka23 ja som uzivala
@evulienka23 ja som tiež užívala počas kojenia. Malý už mal 1,5 roka
Poraďte čo vám pomohlo, beriem štvrté ATB, vždy to len potlačí, ale po dobratí do troch dní som chorá znovu. Úplná únava, pocit choroby, zatekanie hlienov, škrabanie v hrdle. Momentálne beriem azytromicyn, broncho-vaxom, striekam coldisept do hrdla aj nosa.... už som zúfalá
@planeta1 ahoj , bola som na tom podobne vybrala som asi 5 antibiotik, problemy som mala cca 3 mesiace , neustála bolest hrdla , nedokazala som sa napit vody, iba vlažnej. Začala som uživať probiotika Bactoral 2x denne, vtedy sa mi polepšilo, neviem či to bolo tým alebo to ustúpilo samé , ale začala som sa cítiť lepšie.
Zienky, poradte, som tehotná a trapim sa s tymto bacilom uz mesiac. Atb nezabrali...mam plne dutiny, nos, opuchnute sliznice aj dolnych dychacich ciest a pocit, ze sa zadusim 🙈... Co robit? Plazmovy generator ma niekto vyskusany?

@annyamisko ako stare dietatko je?ja by som skusila preplachy nosa.ja som to zacala detom robit,okedy sme mali tuto potvoru.a davam im ak kapucinku vnutorne,ked maju tazkosti.treba tie sople dat von a nam najviac preplachy zaberaju