Bitie detí rodičmi: Aký je váš názor?
V poslednej dobe velmi casto vidim, ako rodicia biju svoje deti. Za posledny tyzden - na vnutornom ihrisku vycapala matka dieta, v potravinach riadne matka tresla svoje dieta po zadku. A extrem pre mna bol, ked uz na pohlad autistickemu chlapcekovi (mozno ina diagnoza, taky chlapcek nevedel o svete) daval jeho otec riadne facky. Ja sa do cudzich ludi nestaram. Ale mne je tie deti tak luto. Ja mam 4 rocneho synceka, a takto by som sa k nemu nespravala. Aky je vas nazor na taketo bitie deti rodicmi?
inak autorka si dobrá 🙂 , sama si v anonymite ale o druhých si tu vyhľadávaš a vyťahuješ veci , ktoré ani do témy nepatria.
Som rada že ma tak dobre poznáš 😊 dúfam že ti to dobre padlo a máš zo seba ten najlepší pocit
Nie nie je to bitka. Potom dopadneme ako vo svedsku , ked dieta povie rodicovi ty mi nemozes nic urobit lebo zavolam policiu? Nehrozi dat cez zadok , nerobte z jedneho cez zadok z rodica preboha tyrana. Svedkom som bola nie raz, rozmaznane , nevychovane, benev.vychova tam vsade otras, tam maju dovolene deti vsetko aj svedske stoly na ranajky , kde papaju len zeleninu , detu si tam diktuju vychovu takmer sami
Nie som za bitku, ani za capnutie po zadku. A len na zamyslenie. Ak nezvladnem doma dieta inak ako capnutim po zadku, potom ho dam do materskej skoly. Ocakavam, ze ho 1 clovek, hoci profesional, zvladne takych 20 deti, bez capnutia? Ci ten uz musi a ja ako rodic to skratka neviem? On ma to skoly? So splodenim dietata by som rozdavala knihy o vychove. Aj ked si kupite pracku, tak studujete navod. Preco nie pri narodeni dietata?
@vevapeto ale keď vie, že doma ho čaká pokojné prostredie, že na neho nebudú kričať, že sa môže zdôveriť, keď má problém a nedostane bitku, že môže vyjadriť svoj názor bez zosmiešňovania, to všetko sa na tom dieťati pozitívne ukáže. V dospelosti bude podľa mňa lepšie zvládať problémy. Jaaaaaj, čo by som ja dala za harmonické pokojné prostredie bez kriku a bitky. To bolo moje jediné želanie, keď som bola dieťa. Teraz by som nemusela riešiť rôzne psychické problémy, ktoré si nesiem.
@jakubrianka “Inak cez pandémiu rapídne stúpol počet žien, ktoré bijú svoje deti práve kvôli stratám príjmu a stresu.”
🤣🤣🤣to sa robila štatistika? Fíha. Vieš, deti, ktoré boli bité počas pandémie boli bité aj pred ňou ?
@vreckovka2 vieš prečo ? Lebo nie je pračka , kde vieš predvídať jej fungovanie , ktoré je naprogramované . A aké knihy by si rozdávala ? Lebo je mnoho smerov ktoré sa zaoberajú výchovou dieťaťa.
@subartic prosím ta takýchto historiek ako si mi napísala ja poznám desiatky. Učila som chlanov, ktorých vyhodili rodicia z domu, jeden spôsobil dopravnú nehodu s ťažkým ublizenim za zdraví a tiež bol z usporiadanej rodiny. Nakoniec, aj ten, čo zastrelil dvoch ludi pred Teplární bol z usporiadanej rodiny. Usporiadaná rodina je čo? Ze mama + otec žijú spolu? Lebo to ešte vôbec nemusí byť ideálne prostredie. Ty nevieš aký mal tvoj pediater vzťah s tým synom. Áno, sú aj decka so zlozitejsimi povahami. Ale hlavne sú milióny rodičov, ktorí svoje deti vobec nepočúvajú, nemajú na ne čas alebo s nimi vôbec nekomunikuju Neverim, že z toho syna tvojho pediatra sa vykľul niečo problémové zo dňa na deň. Chyba býva aj že rodicia keď majú viac detí ich porovnávajú a vychovávajú podľa jednej šablóny. Ten najmladší asi potreboval iný prístup.
A tínedžer nie je žiadna príšerka (to povysenectvo voči nim je z teba citelne) tínedžer je človek prezivajuci zložité obdobie, ver, že to veľakrát majú zložitejšie ako si myslíš. Btw. strelil tomu synovi ten pediater facku? Pomohlo?
@kris_tin257 neexistuje dieťa ktoré si zaslúži bitku. Maximálne si ju teda zaslúži rodič, lebo zlyhal
@klip0 to s tebou prvýkrát súhlasím 😊
@subartic Aj dana osoba je v anonymite, nema tu foto. Len tie jej nazory boli tak hrozne, ze som si jej nick dala vyhladat. A taka necitliva osoba, co si dala vyskrabat dieta, a druhe dieta, ktore ma zdravotne problemy bije, je pre mna odpad. A viac na nu ani nebudem reagovat. Len aspon som zistila co je to za osobu.
@kris_tin257 tak potom zaujímavé že tvoje dieťa bijes aj keď s týmto súhlasíš
@chiarisimo krasne napisane!
@scorpionflower1 pozri ja mám na to iný názor a tam to aj skončí. Pre mňa je teeneger príšerka a tam to aj skončí a je mi úplne jedno ako to znie 🙂 .
@klip0 stačí sa zamyslieť pochopíš
@subartic uplny zaklad, vyvinova psychologia. A ano, je mnoho smerov, ale aspon trochu pochopit ako funguje dieta v tom ktorom obdobi.
autor , nie je v takej anonymite, inak by si si o nej nevyhladávala veci , lebo si mohla podľa jej mena. O tebe sa dohľadať nič nedá . To je naozaj hrdinstvo. Interupcia je každého osobné rozhodnutie a nikto nemá právo toho druhého z toho súdiť , ani ty. Pokiaľ nemáš také dieťa a nevychovávš také dieta, tak sa drž spiatky s tvojimi pomenovaniami .
Neznasam bitky z amoku. Tiez som bola nedavno bola svedkom ako matka uz na pohlad nepricetna vytrieskala dieta. Ja chápem,ze deti su unavne aj ta mama moze mat zly den,ale je rozdiel capnut a capnut. Rodicia su nervozni a svoju zlost si vybijaju na detoch. Nevravim,ze vsetci.
Ja som myslím podobnú situáciu nikdy nezažila.. neviem ako by som reagovala.. raz som počúvala nejaky podcast s psychológom a vravel že je vhodné slušne upozorniť dospelého že prekračuje hranice.. neviem ale či by som bola natoľko asertivna.. do výchovy sa zásadne nemiešam, avsak fackovanie je ubližovanie.. hrozne..
Ja som len raz videla z auta ako v aute čo šlo okolo chlap za volantom vrazil svojej partnerke, dosť ma to šokovalo vidieť niečo také.. ake to musí byť zažívať to denne si nechcem ani predstavit..
@vreckovka2 len každý ten smer tú vývinovú psychológiu chápe inak , aj tie základy. Každý má iný prístup . Ktorú používaš vo výchove ty ?
Neviem PREČO v podobnych situáciách aké opisuješ, jednoducho NESTAČÍ dieťa odniekiaľ zobrať preč, zabrániť mu v konaní, chytiť ruku, vziať predmet, dať ho nabok? Snáď to niekedy pochopím, ale hlava mi to neberie.
Ano capnut po riti a ked sa nabuduce nebude dietatu nieco pacit na tebe tak ta tiez capne po riti,ale moze este capnut ine deti,lebo vsak ked mama mna moze bit,preco nie ja inych? Najlepsie sa vychovava prikladom,ja nebijem,ty nebijes.

@kris_tin257 Napisala som v skratke o tvojich 3 detoch. Na spoved by si mala ist ty. Ale neviem si ani predstavit co by ti na to povedal farar.