Cestovanie k rodičom so štvormesačným synom
Ahoj, so zenou zijeme na zapade, rodicia na vychode, myslite si, ze je pre vyvoj dietata problem, ak od troch mesiacov syna sme 2 tyzdne doma a 2 tyzdne u rodicov? Manzelka zostava, ja chodim na vikendy.
dakujem za reakcie 🙂
@willy007 čím viac budete s dieťaťom cestovať a meniť prostredie, tým viac bude prispôsobivejšie. Vôbec to nie je na škodu. My sme s oboma dcérami cestovali stovky km už ako s týždňovými a vôbec to neľutujem. Švagriná išla s malým prvý krát ako 3mesačným a skoro dva dni len preplakal..
ak to ma tak pokracovat, tak by mi to asi vadilo na Tvojom mieste, ak to spravne chapem, tak si kazde dva tyzdne bez dietata a manzelky?
@willy007 Podľa môjho názoru záleží od konkrétnych okolností a individuality dieťaťa.
Ale vo všeobecnosti som toho názoru, že dieťatko je ešte malé, čochvíľa príde do veku (zhruba 6 mesiacov), kedy si začne osvojovať niektoré návyky. Už začína vnímať striedanie dňa s nocou a pod. Aby som bola konkrétna, ak budete v čase, kedy ide obvykle jesť, práve na ceste, alebo má spať, a vy sa budete práve niekde presúvať (v aute nie je ten komfort čo doma), alebo ak má iné podmienky (časové a čo do bežného "hluku a šumu v domácnosti") doma a iné u svokrovcov, môže to narušiť alebo skôr ovplyvniť správanie dieťatka. Môže byť nepokojné, plačlivé, neskôr dokonca zlostné. Môže byť (nemusí) narušený jeho biorytmus. Ale ako som napísala hneď v úvode príspevku, záleží do akej miery sa na konkrétnom dieťatku zmeny v jeho dennom rytme podpíšu. A do akej miery mu viete zabezpečiť rovnaké prostredie a podmienky v oboch domácnostiach.
My nasho syna vlacime po pravidelnych cestach (150km) od jeho 3 tyzdnov. A mozem povedat, ze je prisposobivy, prespi hocikde, hocikedy... raz vyrazame na obed, raz poobede, inokedy az vecer a v pobode. V lete, zime dovolenka a maly od prvejsekundy sa s prostredim vzil 🙂 takze tomu dietatu to nijak neublizi 🙂
takemu dietatu je to suma fuk...hlavne ze ma mamu 🙂
neskor po pol roku sme badali, ze sa uz boji starych rodicov pri prvom kontakte ci ineho prostredia a neskor ked sme po tyzdni prisli domov, tak si to nepametal a plakal...ale po par dnoch to bolo ok.
Ja si myslim, ze keby to bolo aj neskor tak (po roku), tak si zvykne na taky system.
Ďakujem ešte raz za reakcie 🙂

@willy007
mam na mysli vplyv zmeny prostredia na zmenu spravania, ci je to podla vas pre dieta bezproblemova zalezitost alebo?
asi to bude skor o osobnych skusenostiach, kazdopadne potesi kazda reakcia, dakujem