icon

Cestovanie k rodičom so štvormesačným synom

willy007
3. feb 2014

Ahoj, so zenou zijeme na zapade, rodicia na vychode, myslite si, ze je pre vyvoj dietata problem, ak od troch mesiacov syna sme 2 tyzdne doma a 2 tyzdne u rodicov? Manzelka zostava, ja chodim na vikendy.
dakujem za reakcie 🙂

willy007
autor
3. feb 2014

@willy007
mam na mysli vplyv zmeny prostredia na zmenu spravania, ci je to podla vas pre dieta bezproblemova zalezitost alebo?
asi to bude skor o osobnych skusenostiach, kazdopadne potesi kazda reakcia, dakujem

luba28
3. feb 2014

@willy007 a preco by mal byt problem???nerozumiem,....

luba28
3. feb 2014

@willy007 je to len o zvyku,si myslim,...

habibi78
3. feb 2014

@willy007 moji rodičia bývajú 400 km od nás, mala zvládala cestu uuuuplne super ako malinké babo 🙂
Pokial je babo zdravé tak nevidím dôvod prečo necestovat.
A pokial u vašich nebude stále kazdy deň na návšteve 10 ľudí, tak si babo zmenu prostredia ani nevšimne 🙂

lucka011
3. feb 2014

@willy007 čím viac budete s dieťaťom cestovať a meniť prostredie, tým viac bude prispôsobivejšie. Vôbec to nie je na škodu. My sme s oboma dcérami cestovali stovky km už ako s týždňovými a vôbec to neľutujem. Švagriná išla s malým prvý krát ako 3mesačným a skoro dva dni len preplakal..

valy
3. feb 2014

ak to ma tak pokracovat, tak by mi to asi vadilo na Tvojom mieste, ak to spravne chapem, tak si kazde dva tyzdne bez dietata a manzelky?

lorela
3. feb 2014

@willy007 Podľa môjho názoru záleží od konkrétnych okolností a individuality dieťaťa.
Ale vo všeobecnosti som toho názoru, že dieťatko je ešte malé, čochvíľa príde do veku (zhruba 6 mesiacov), kedy si začne osvojovať niektoré návyky. Už začína vnímať striedanie dňa s nocou a pod. Aby som bola konkrétna, ak budete v čase, kedy ide obvykle jesť, práve na ceste, alebo má spať, a vy sa budete práve niekde presúvať (v aute nie je ten komfort čo doma), alebo ak má iné podmienky (časové a čo do bežného "hluku a šumu v domácnosti") doma a iné u svokrovcov, môže to narušiť alebo skôr ovplyvniť správanie dieťatka. Môže byť nepokojné, plačlivé, neskôr dokonca zlostné. Môže byť (nemusí) narušený jeho biorytmus. Ale ako som napísala hneď v úvode príspevku, záleží do akej miery sa na konkrétnom dieťatku zmeny v jeho dennom rytme podpíšu. A do akej miery mu viete zabezpečiť rovnaké prostredie a podmienky v oboch domácnostiach.

habibi78
3. feb 2014

@valy podla mna manželka ostáva na východe a on za ňou cez víkendy bude chodiť. Dva týždne tam, dva doma.

zita19
3. feb 2014

@willy007 male deti zmenu prostredia znasaju ovela lepsie ako si my predstavujeme. Pre nich je dolezite, ze mama je s nimy a je im jedno kde su s mamou spolu. To len my si predvymyslame nejake hypoteticke problemy

malapepka
3. feb 2014

My nasho syna vlacime po pravidelnych cestach (150km) od jeho 3 tyzdnov. A mozem povedat, ze je prisposobivy, prespi hocikde, hocikedy... raz vyrazame na obed, raz poobede, inokedy az vecer a v pobode. V lete, zime dovolenka a maly od prvejsekundy sa s prostredim vzil 🙂 takze tomu dietatu to nijak neublizi 🙂

euka210
3. feb 2014

takemu dietatu je to suma fuk...hlavne ze ma mamu 🙂
neskor po pol roku sme badali, ze sa uz boji starych rodicov pri prvom kontakte ci ineho prostredia a neskor ked sme po tyzdni prisli domov, tak si to nepametal a plakal...ale po par dnoch to bolo ok.
Ja si myslim, ze keby to bolo aj neskor tak (po roku), tak si zvykne na taky system.

willy007
autor
4. feb 2014

Ďakujem ešte raz za reakcie 🙂