Chôdza v štyroch mesiacoch
Dobrý deň, moja dcérka má 4mesiace, ešte sama nesedí, no keď jej dám moje ruky, použije ich ako oporu, dvihne sa a ak sa rúk drží, tak pekne sedí..aj v sedačke bimbo pekne hopá.
Mám pocit, že chce chodiť. Keď ju postavíme na nôžky automaticky stíchne ak plače a začne chodiť. Držíme ju pod pazuškami a ona bez problémov kráča.
Vie mi niekto poradiť, či je vhodné posadiť ju do chodáka?
Za odpovede vopred ďakujem =).
@andrea1420 nepisala som to tym smerom aby si sa urazila preto som dala aj hned to nazaciatok co som dala ale co uz ked kazda sa na vsetko uraza prepac ak som ta urazila ospravedlnujem sa a zase tie predpotopne nazory starych mam su stale take iste ako terajsie ,dieta do pol roka pokial same nesedi nema co sediet ani chodit a tak to bolo aj v predpotopných rokoch
Len tak pre info. vy odborníčky na bábätká...Môj priateľ chodil ako 5.mesačný a práve kvôli tomu som sa chcela informovať..je dosť zarážajúce, ako sa VY matky detí vyjadrujete a útočite..ľutujem vaše deti ak budú takto vychovávané =)...
Mamičkám, ktoré úprimne poradili ďakujem =).
Nehnevaj sa ale je tazke normalne odpovedat na takuto rozum zastavajucu absurdnu otazku.
@mawka priateľ chodil v 5.mesiacoch...je preto nemožné aby to malá mala v génoch? Alebo je to len somarina, ktorú si jeho rodina vymyslela lebo chcela mať jedinečného syna? =D..uvedomte sa ženy..každé dieťa je iné..=)
@katrin21 ozvala sa odborníčka, ktorá v 6.mesiacoch už nepotrebovala plienky a necikala počas spánku =D...ďakujem =)
Si poriadne neprijemna a neviem co sa cudujes reakciam dievcat ked polozis takuto otazku.ty sama hned utocis na ich nazory.okrem toho ale kamaratka ma syna ktory sa staval na nohy od 7 mesiacov,dali ho do chodaka.teraz ma rok a 3 mesiaca a naozaj chodi krivo a capce.mnoho deti sa taha na nohy skor ako by "mali" ale kazda jedna lekarka ti povie ze to treba velmi krotit lebo si tak moze vazne poskodit chrbticu.v tomto smere mu nema co ujst,len uskodit.
@andrea1420 ahoj ja sa ti nejdem ani vysmievat ako ine ani nič podobne, poviem ti len moj nazor, radšej by som ju ( jeho?? ) nedavala ešte do chodítka, mohla by si zbytočne ublížit , to že sa stava na nôžky to je prirodzena reakcia dietata ktore je trošku šikovnejšie od iných, ale to neznamená že chodzu sama v choditku zvladne, preedsa len choditko je tažšie musi ho posuvat celou silou, počkaj , kým bude mat tak pol roka minimálne
@andrea1420 a mas aj dokaz , ze chodil samostatne bez podpory v 5 mesiacoch? lebo starsie generacie maju vyvoj vlastnych deti kus skresleny...u nas preslo 27 rokov a nasi sa nevedia dohodnut, kedy som zacala prvykrat chodit...nie to pri starsich jedincoch, co maju 60+. Nebrala by som vazne vsetky mudre rady, co robil a nerobil tvoj muz ked bol maly...
@andrea1420 ja si myslím, ze dieta bude v dospelosti bezec na dlhe trate, alebo olympionik v rychlej chodzi 🙂. Je to výnimocne dieta. Skus sa spytat Jozka Pribilinca ako bol na tom on, ked mal 4 mesiace 🙂
ahoj. moja dcerka sa staviala na nozicky priblizne nieco cez 5m, co je samozrejme skoro, ale jednoducho, ona ked nestala na nozickach, to boli sceny 🙂)) od cca polroka, kedy deti zacinaju samostatne sediet, my sme uz chodili za rucky. Susedia sa pohorsovali atd, ale my sme to neriesili, pretoze sme dceru nenutili do nicoho. Snaha vysla z nej samej a myslim, ze ona sama, tak ako kazde dieta vie, co zvladne. Moja neter mala cez rok a vrieskala na raty, ked sme ju postavili na nozicky. Kazde dieta je ine a zvladne ine veci v roznom vekovom rozpati. Dcerka nema ziadne problemy s nozickami, nema ich krive, ploche, nic nic Ak to takto citi aj Tvoj drobec, tak jej to umozni. Do chodaka by som asi nedavala, ale ked uz veeelmi veeelmi chce, nech chodi za rucicky. Vsetko dobre zelam 🙂
@andrea1420 urcite, ved je genialna po mame 😀 😀 😀
@andrea1420 tvoju uvodnu otazku som pripisovala neznalosti. ano, niektore zeny reagovali posmesne, no vsetky sa zhodli - 4 mesiace na chodzu aj sedenie a choditko je priskoro. ano, dieta vies "umelo" posadit, aj postavit, aj nozickami preklada ako pri chodzi (je to reflex!!! - ako sanie, ako zadrzanie dychu pod vodou) ale ked tak robis, kazis mu chrbticu. ta estenie je na to pripravema.
zarazili ma vsak tvoje reakcie - ostatne deti su zaspate a ostatne nazory su predpotopne. ze tvoj priatel chodil ako 5 mesacny? mozno tak po gumidzuse a tvojej svokre vo sne,moja. nie, nemas doma maleho chodiaceho genia, mas zdrave dieta so zdravymi reflexmi, to je vsetko.
a preto, prosim ta, nezamienaj si vrodeny a prirodzeny reflex, ktory maju uz novorodenci, so snahou dietata chodit. (alebo si myslis, ze uz 2 mesacne dieta takto chce chodit?) pokazis mu chrbticu, ublizis ... neurazaj sa, ked tu zenam neveris, porad sa v poradni, alebo u ortopeda,
@andrea1420 o spanku som nepisala , pisala som o kocikovani po zobudeni sa a vycikami... cca. do 2 hodin vychadzky.. preto nechapem tvoj sarkazmus..napisala som len, ze moze 6mes dieta byt chvilu aj bez plienok, ze sa vie vycikať do nocnika.. ( robila som to aj ja s dcerou, cca od 5 mes sme ju davali na nocnik... ale kazde dieta je ine, chvilku cikala ako hodinky a potom sa zaprela a mohla si ju aj zlomit a na nocnik si ani nechcela sadnut a taak dookola... )
Kazdopadne spajas dva nespojitelne prispevky do jedneho... ale nevadi 🙂
chodi v 4 mesiaacoch nemozne a nepripustne a mamicka s tym riskuje zdravie dietata... porovnavat to s cikanim je ako porovnavať nebezpecenstvo akne vyrazky s morovou vyrazkou, alebo ebolou....
ale aj tak ti prajem pekny den 🙂
pouzivat choditka je neziaduce, davat dieta na nohy ak to nezvlada same, neziaduce, dokonca aj vodit za ruky je uplne zbytocna neprirodzena cinnost... dieta ma chodit vtedy ked sa samo postavi a samo sa pusti chodit.... nie ked si niekto zmysli, nie ked s nim robite psie kusky a jemu sa to paci...jasne ze sa to babatku paci, ale je to neprirodzene, a moze to byt skodlive...
takisto je pre dobro dietata fajn ak matka a rodicia vobec, prestanu pocuvat hluposti ako "moje dieta zacalo...ked malo...."...nie je to na nic dobre..len na chvalenie sa a v milionoch pripadov je genialita dietata hooodne zvelicena...
fajn, ak sa otec dietata v 5tich mesiacoch SAM posadil, lozil, postavil, pustil sa nabytku a SAM pochodoval po obyvacke..tak gratulujem, ale uverim, az ked uvidim na videu
@andrea1420 Ja som si myslela, že si ustrachana mamička, ktorá sa potrebuje poradiť. Nuž ale tvoja reakcia je posmesna, nazývať cudzie deti prispate, názory matiek predpotopne. Moja mama vychovala 4 deti, ja dve, ale čestné slovo, že ani jedno ako 5 mesačné nechodilo. A to máme všetci súrodenci vysoké školy, čiže retardi nie sme. Prepáč, ale keby som sa svojho pediatra opýtala, či môžem dať 4 mesacne dieťa do pavúka, pošle ma na psychiatriu. Ja mám doma veľa knižiek o vývine dieťaťa, sú to nové knihy vydané po roku 2000 a všade sa píše, že sedieť začínajú okolo pol roka a chodiť chodiť v roku. A svokre never, jej synacik určite nechodil ako 5 mesačný. Ak mi pošle dôkaz, foto alebo video, pošlem jej namojdusu kyticu kvetov a vybavim zápis do knihy rekordov.
Ja sa ani necudujem ze tak reagovala...ked niekedy citam tie odpovede tak sa riadne nasmejem aka arogancia tu vladne 🙂Napriklad moja segra zacala ako 9 mesacna chodit a ako 11 mesacna uz nemala plienky...sikovne dieta a nema VŠ 🙂Dcera ma zase 11 mesiacov a uz cupita sama..
@ibo To, kedy prestane dieťa kakat do plienky neovplyvní jeho uplatnenie v živote. Deti si asi budú do žiadosti o prijatie do zamestnania písať, že chodili ako 5 mesačné a nekadili do plienky ako ročné. Fakt dôležitá vec pre život. Aj moja dcéra začala chodiť ako 11 mesačná a ako ročná vedela krásne rozprávať a spievať, dokonca aj povedať r a nejdem sa z toho...
Oprava ako dvojročná
@ibo ale to nie je nic vynimocne, behať v 9-10mesiacoch.. aj moja tak chodila... ale sama sa postavila v 8mes. v postielke..... ale v 4 ??? to je nerealne...
bezne napr. 1,5r deti rozpravaju, spievaju, basnickuju... niektore... ale nebehaju v 4 mesiaacoch, to je rozdiel.
ked si precitas knizky a fyziologiu, vyvin - je normalne ze male babo sa zapiera nozickami a akoze chodi.. to je dokonca presne skumany reflex, aj vysetrenie u neurologa napr. obsahuje, ci toto dieta robi...
Ale mysliet si, ze to znamena, ze dieta ma silne nozicky na to, aby behalo, to si asi mysliet normalne zmyslajuca zena ani nemoze, alebo podla teba ano?
@junova ved ty si zacala s tym ze mate vsetci VŠ 🙂a ja sa tiez nejdem s toho potento....mne to prisli iba blbe....ved ja sa nenarazam do nikoho...mne to iba prislo blbe s tymi VŠ 🙂
@katrin21 Keby ze si citas,tak som pred tym pisala,ze nech to nieje normalne aby 4 mesacne dieta bolo v choditku...a ja nepotrebujem nic citat...viem ako sa mam starat o svohe dieta...by ma zaujimala kde som napisala to co si ty napisala 🙂
@ibo Ja som vysokú spomenula v tej súvislosti, že mamička píše, že ostatné deti sú prispate, len ona má geniálne. Že aj keď sme začali chodiť neskôr, nie sme retardi. Ja si na škole nezakladam, predstav si, že titul nemám zapísaný ani v občianskom preukaze. Ale nechápem, ako si niekto môže myslieť, že 5 - mesačné dieťa chodí same.
@lucinocka ak mas zaujem poslem ti fotky...a nie 60+..ale 45 =)

@ivuska6
to ze moje dieťa nie je také zaspaté ako deti väčšiny z vás ešte neznamená, že som dieťa aj ja =)..myslím si, že ak človek položí otázku slušne..mal by sa dočkať aj takej odpovede a nie trápnych atakov. Ak by som mala záujem o predpotopné názory starých mám, opýtam sa ich. To sa týka názorov väčšiny z vás a tým, normálnym za rady veľmi pekne ďakujem =).