Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?
🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂
@157misicka ahoj. ale tak vseliajak.sem tam sa podari sem tam nie. no a cely den sme bez plienky len na noc jej davam a von ked ideme. a doma uz bez nehody.tak sim pysna. je to riadny certik ale tak chce rozpravat.vsimla som di ze ona nevie ziadne pismenko okrem A,MB,L nic vyslovit. ☹
poradte ako odnaučiť mojho 22mesačného syna od plienok ☹
vyciká sa sem tam ked ho dám na nočník tak 4x za den ale vobec sa nepýta ani mi nijako nenaznačí že mu treba cikať už som skušala aj nechať ho pár krát bez plienky a nič neviem či ho ešte nechať že nieje ešte na to zrelý či aký máte nápad 😨
@vierkasteffi ahoj no mne tiez nie. parkrat dom to skusala ale zvacssa bez uspechu. Minuly tyzden si dala dole plienku a ukazovala ze chce nocnik sama od seba. a vlastne uz niekolko dni je bez plienocky a s uspechom. Zoznámuj ho. s nocnikom.On uz v podstate vie na co to je. Nechaj to zatial tak. aj s prvou to bolo takto az na to ze ona mala 2 roky.Ale ked bude pripraveny spravi to co ma. A ja mam serbel v obyvacke a aj predtym som jej hovorila, sonicka cikat kakat tam a vobec si ma nevsimala.ale ked to prislo mala ho po ruke a vedela ze tam to urobit ma. neboj sa niekedy treba cakat dlhsie ako ja pri prvej
@zuzi0911 super gratulujem sikovna je malinka, ja my sme na tom teraz este tak ze na spanok, a na von ma maly plienku bo je zima a bojim sa ze sa mi pocika tak mu davam aj na von ak ideme na dlhsie autom a tak...ta vyslovnost pride casom neboj 😀
@vierkasteffi vsetko chce cas, mi sme maleho oboznamovali skoro a doma je bez plienok od konca augusta t,iez mame 22mesiacov, no na noc este plienky ma aj na dlshiu prechadzku kvoli tomu ze je zima nechcem ho nechat bez plienky..nam to blbo vyslo...
@157misicka ved aj mi na noc aj von plienku. A inac ako. mkulas kupeny a co jezisko?
@zuzi0911 no Jezisko uz skoro hej...len este nejaku tabulu na pisanie musime kupit, a tatinko sa rozhodol ze este predsa len aj dalsie odrazadlo, ci trojkolku to neviem 😀 mikulas kupeny neni zatial no bude klasika ovocie, nejaka cokoladka, hracka ,...
@157misicka no mikulasa uz mame. teda partner ho schoval tak ani neviem kde je.ja by som ho asi zjedla 😀 a na jeziska absolutne nic a najhorsie ze ani predstava neni 🙂 starsia chce kocar a chou chou.kocar dostala minuly rok lenze tak o nom tuzi ze neviem co mam robit necem ju sklamat. ☹
ahojte možem sa kvam pridat ja vobec neviem čo by malo 20mesačne dieta robit .dako som to prestala riešit 😀ako som vydela že napreduje , ale pokecam otom čo dnes napr .stvarali a vyparatili čím nahnevali atd.
@mirka7582 ahojcek jasne ze sa mozes pridat, mozes pisat hocico co ta len napadne.stranku som zalozila lebo vo fotoblogoch niekedy pocity mamiciek o tom aky mali den, alebo ako sa tesia z dietatka inym prekazaju 😒 moj syncek ma uz 22 mesiacikov, ubehlo casu odkedy som toto zalozila 🙂
a co by malo robit dietatko v tomto veku?no to je otazne ako sme s kockami zistili kazde dietatko je ine a napreduje svojim vlastnym stylom..moj sa uz naucil pekne cisto povedat MAMICKA tak dnes som hrda hlavne na toto
@zuzi0911 juj no neboj to este domyslite este je cas..no a mladsia co, ta si este nic nevybrala?moj malinky stale hovori o jeziskovi ze donesie darceky..a pokladik moj uz aj vie ze ich donesie pod stromcek 🙂 no a minule na prechadzke sme isli okolo parku tam boli stromy a on mi zahlasil: mami somcek, dalceky, jeditko 😀
no zlaticko male on si asi myslel ze pod taky stromcek na ulici nam donesie tie darceky 🙂
@157misicka no asi hej. ale zlatunky ako krasne rozprava.no sonicka si cosi uz tiez s katalogu. povyberala hracky ale pochybujem ze rozumela co to je 😀
@zuzi0911 dakujem 😉 no veru to potesi tieto male deturence.. 🙂 ale aj sa vie pekne jedovat dnes poobede ho zase pochytili blbe nalady...mozno rozumela co ty vies 😎 ked aj este celkom nehovori chape urcite
@157misicka ved jasne ja si robim fory 😀 ale aj tak je bohovska ked si nieco vybera. joj ako sa ja zz tesim na svatky.akovsa male budu tvarit atd.... 🙂
mám otázku ked odučate dieťa od plienok v ktorej časti bytu máte nočník je lepšie ho nechať na očiach napr. v obývačke alebo ho mám necháť na wecku nech ciká len tam ...
@vierkasteffi my ho mame v obyvacke.kedze byvame v dome a z obyvacky ssa ide do vsetkych izieb.ale ak byvas v byte tak kludne na chodbu.ukaz kde ma nocnik co sa tam robi a ono to pojde samo 🙂
ahojte aj my mame nočník po ruke
@vierkasteffi ahoj zozaciatku sme ho mali vzdy v miestnosti kde sme boli s malym. a postupne si nasiel miesto na chodbe pri WC, no maly uz nema problem ide na nocnik alebo aj na wc ked potrebuje 😀
@157misicka aka super tema🙂 necitala som vsetko len prvu stranu ked sa do teba zacali pustat baby ze sa ides chvalit🙂 ja to tiez beriem trochu inak, to ze poviem ze moj maly nieco vie, alebo pod., neznamena ze sa vychvalujem, proste to vie a nebudem sa za to hambit, nie? kazde dietatko je ine, moj vie veci v ktorych je pol roka pred rovesnikmi, u niektorych viac, ale zasa su veci kde je pozadu, to je normalne. ale tiez vie rozpravat vo vetach, sam si vymysla ked sa hra, spieva si pesnicky sam a tancuje si pri tom, je uplne uzasny a som na nho hrda🙂ma rok a 7mesiacov a myslim ze je na svoj vek mudry az-az, tak podla toho sme riesili aj vianoce🙂 a co na vianoce u vas? vidim ze ste rozoberali aj nocnik, musim si to precitat ked budem mat vecer cas trosku🙂 pekny den
ahojte a ked sa mozem opýtat ako dlho trvalo kým sa odnaucil od plienky a v akom veku?Moja bude mat tera 18 a zopar dni sa o to snazime raz sa podari raz nie, neviem ci som nezacala skoro, no ked ona sa extremne nerada prebaluje.
@rose1988 ahoj za 3 dni to bolo bez nehody, no odvtedy sme mali obdobie kedy si par dni plienocku aj sam pytal..s odplienkovanim sme zacali koncom agusta, to mal 18m...tiez sme zacali preto, lebo syn priam neznasal plienky a prebalovanie, najlepsie mu je bez plienky, preto vzdy vravim, ze sa odplienkoval v podstate sam 🙂
@mimave ahojcek som rada, ze si sa k nam pridala 🙂 mas tiez ozaj sikovneho synceka..a potom , ze chlapci su pozadu 🙂 dalsi priklad toho , ze kazde dietatko je ine...moj hovori stale viac a viac, pekne vety, dokonca uz zacal vymyslat aj rymy : Anička -panicka, Babka- šlapka... 😉 no tak som sa nom nasmiala, uz aj pesnicky si stale pospevuje a pekne si pamata slovka 🙂
ano riesi sa tu aj nocnik, moj maly je bez plienok tak od 18m, ale len cez den, a ked bolo teplejsie tak aj na prechadzku, teraz mu davam na von plienky,sa bojim aby neprechladol...no ked sme niekdy vnutri tak sa pekne vypyta na WC 🙂
No na Vianoce si pekne uz hracky vyberal z letaka, inak stale len o jeziskovi rozprava, ze mu donesie darceky..tak sa velmi tesime 🙂
@157misicka hahaha ze babka slapka som sa dobre nasmiala. 😀 no moj maly bol od roka bez plienky, len sa nam skomplikovalo byvanie a museli sme sa nastahovat k mojej sibnutej babke a tu bohuzial zahlasila ze ak tu chceme byt tak maly bude mat plienku lebo ona nebude riskovat ze sa jej vycura na koberec... 😠 tak po tyzdni hadok som ustupila, maly ma zas plienku a je to obrovsky skok dozadu pre nas. ale za mesiac odchadzame a hned ide plienka dole, on sa vie vypytat na zachod tak sa to nauci znovu.
deticky su sikovne vsetky , len im treba dat sancu, ze? 😵

@zuzi0911 ahojcek no co nejake novinky?