icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

mirka7582
17. dec 2012

@zuzi0911 xi Dnes sme piekloi medovníky bol užasný ako pučil do seba 😀

zuzi0911
17. dec 2012

@mirka7582 to aj moje aj surove cesto.nepochopim 🙂 my sme piekli minuly tyzden a dnes suhajdy no sona im napravila fasadu 😀

157misicka
autor
17. dec 2012

@mimave no veru, on uz dobre aj presibany, sa na nom strasne nasmejem..a ked nieco vyvedie tak je z neho strasna vtierka, hned sa zacne túlit ..a tie jeho ksichtiky 😀 no odpadavam z neho 🙂 hrozne je ale niekedy mi aj luto, ze je taky popredu vo vyvine...mam uz uplneho skolkara doma..mam pocit velkaca a male babenko som si ani neuzila ☹

Juj vsak ale ked uz chodil pekne cikat, tak by jej necikal po koberci, a ked ,vsak je to dietatko..no niekedy je starsej generacii tazko vysvetlovat...

157misicka
autor
5. jan 2013

@mirka7582
@zuzi0911
@mimave no co kocky co nove deturence?

zuzi0911
5. jan 2013

@157misicka ahoooj.no mi nic.cosi pobrblrme ale inac nic.boze aj tvoj maly je taky bitkar? Sonicka len tuce kazdeho a najhorsie ze si to sofi odnese.nevirm ako ju mam v tom to riesit.a vy co nove ?

157misicka
autor
5. jan 2013

@zuzi0911 no ja zacinam mat obavy, ci mi vezmu maleho v septembri do skolky, lebo vraj beru malo deti, a prednost maju 5 rocny a taky co tam maju uz surodenca ☹ inak vsetko po starom, len Nico zacal byt hrozne lakomy, striedaju sa dobre dni a dni plne vzdoru ked na vsetko hovori len NIE a JA, MOJE..ach no musime to nejako zvladnut...bit zatial nebije cudzich okrem mna a tatinka 😀 no myslim ze nema od toho daleko...neviem vobec co s tym 🙂

zuzi0911
5. jan 2013

@157misicka sona tiez ne cudzich.len nas ale aj tak to neni dobre.a s tou skolkou to viem ze je tazke.je vela predskolskych deti.ja dam asi fo toch skolok naraz ziadosti a dufam ze aspon do jednej nas vyberu 😉 baby sa zas hadaju medzi sebou o hracky a veci ale druhym poxicaju.

mimave
5. jan 2013

@157misicka ahoj, my tiez dokopy nic🙂 akurat mam pocit ze maly je den ododna mudrejsi, az mi je do placu aky je uz velky, ale tak ja si ani nepamatam ze by som mala doma babatko klasicke.. ja pomaly balim veci, za 10dni letime- teda uz za 9 😅 tak maly sa chvalabohu uz prehra aj sam teraz, alebo mi pomaha s balenim- ja balim on vybaluje a kontroluje 😵 rozhodol sa ze bude kuchar, vsade to uz ozamil, tak uvidime ci mu to vydrzi 😀 ako ste silvestrovali?

157misicka
autor
5. jan 2013

@zuzi0911 my mame na sidlisku 2 statne skolky tak davam do oboch prihlasku, no uvidime, tazko je to , lebo ked ho nevezmu tak ja ho nemam kde mat, lebo nemame rodicov poblizku, takze uvidime .... ☹ budem drzat palce aj vam, a co s nocnikom ako pokracujete?Nicolasa uz nechavam aj na poobedny spanok bez plienky a ok vydrzi 🙂

157misicka
autor
5. jan 2013

@mimave no presne tak to mam aj ja s mojim, on ma uz od babenka daleko velmi dlho..je to velky chlapisko 😀 az mi je to luto ako to rychlo leti....no moj teraz hlavne montuje s vrtackou, bo dostal novy montersky stolik tak ho to bavi 🙂 Silvester ok, mali sme uz od 19tej ohnostroj za barakom, tak maly videl, tesil sa.... 🙂

zuzi0911
5. jan 2013

@157misicka super.len niekedy to kakanie je na prd.ona sa scupi a vykadi do gati a pozoruje jak jej to vypadava 😀 ☹ .
ja jej davam na noc lebo mne poobede nespava,ale zvacsa ma suchu plienku.a vy ako ?

157misicka
autor
5. jan 2013

@zuzi0911 moj kaka na nocnik, len musi mat sukromie 🙂 (asi sa hanbi) alebo si vypyta plienku, ked sa mu chce ist kaky...
podla nalady zatial..no a v noci plienku este mava, on vela pije pred spanim, mliecko v posteli, aj cajik kym zaspi...niekedy sa vypyta aj cikat ked uz zaspava, no aj tak mu dam plienku a ked spi tak cika do nej....no mrnci ked cika, len ho nechcem budit a davat na nocnik lebo neviem ci by mi potom zaspal

zuzi0911
5. jan 2013

@157misicka ved prave.mala sa tiez vie na to budievat ked ccika do plienky. ale v pohode.no co maju kedy sa ucit 🙂 ako dopadli vianoce jezisko? Aako to maly vnimal?

157misicka
autor
5. jan 2013

@zuzi0911 dobre maly sa vytesoval, prva reakcia ked zbadal darceky bola JEEEj KRABICE 😀 vy co?inak Nico uz vie rozdelit kocky podla farieb zltu, cervenu, no modra a zelena sa mu nejako pletie 😀

zuzi0911
5. jan 2013

@157misicka no tan moj hniliak neja nie.ale par krat sa jej podarilo trafit farbu.no nase reaicie sofi hladala jeziska pod darcekmi a sonku zaujimal len kocar ktory ani nebol pre nu 😀 ale inac ok.a co silvester?

sasajanaj
5. jan 2013

@ined77 to máš celkom dobré, že ti spala aspoň doteraz. Naša bola hore celý deň už ako 2 mesačná. v troch som to povedala doktorke a ona, že každé dieťa je iné. Tak čo už. Teraz sme radi ak nám cez deň zaspí aspoň na 45 min. a to nie je každý deň. ak spí dlhšie už ju kontrolujeme,lebo sa nám to nezdá. má 22 mes. V noci nám,ale spinká pekne.

sasajanaj
5. jan 2013

@157misicka nevidím nič zlé na radení si, ani chválení sa ak je dieťatko šikovné. Predsa každú mamičku tešia pokroky jej dieťatka. Naša nehovorí. Teda používa pár slov, ale nie je to žiadna sláva. Ukecaná je za to poriadne. Melie v jednom kuse. Sa smejeme, že vyrastá so slovenčinou a anglinou a hovorí po japonsky. Neako sa tým, ale netrápim, lebo od malička rozumie úplne všetkému v oboch jazykoch, až ma to niekedy samú prekvapí. Je, ale pravda, že má málo podnetov na rozprávanie. Doma je s ňou tato a ja pracujem. On však nie je ukecaný a babky a dedkovia bývajú od nás 500 km. Motoricky je na tom dobre. Už len na luster nám nevyliezla. Rada tancuje, knihy zbožňuje od 8 mesiacov. Keď sa zobudí chce knižky, cez deň knižky, spinkať ideme s knižkou. Od mala ma úžasnú pamäť. Vie si nastolovať, keď ideme papať. Je samostatne. čo rozleje alebo natrúsi upratá a vyhodí. Zatiaľ nič nerozbila, pekne prenáša. Odkladá za sebou hračky - až na isté výnimky súvisiace s obdobím vzdoru. je vnímavá. Vie sa vyzliecť - okrem svetríka. Je vynaliezavá. je tiež, ale strašne živá, zvedavá. Rada kreslí. Prechádzky za ručičku - utópia. aj ked sa jej schováme, žiaden strach nemá, ide si za tým čo ju zaujíma. Nákupy sú nočnou morou - v košíku nehrozí, na rukách chvíľu - potom naháňačka po obchode. Na nočník sadne len ak má aspoň 3 knižky a 2 kozmetické taštičky. Skúšali sme aj bez plienky, vôbec jej nevadlo, že je mokrá. Keď sa vykaká, aspoň dá vedieť. Inak sme montessori.

mirka7582
13. jan 2013

Ahojte Všetko dobre v novom roku 🙂 mame vonka už 3 stoličky kedže zubky nam rastu pomali nevyšli nam spodne dvojky 😲 Samino začína spievat pesničky tak sa nasmejeme a rozprava rozpravky kde bolo tam bolo žila ježibaba jasne že mu rozpravame rozpravky tak opakuje 😀 Oooo mame obdobie neviem čoto je všetko hadže na zem aj jedlo 😖 tak ho nírujem že si musí po sebe upratat ked si rozhadže 😀 plienky nosíme stale nočník je studení preto nechce cikat ani kakat do nočníka a dnes večer ked sme sa okupali tak ma ocikal 😕 😀

rose1988
10. feb 2013

@sasajanaj akoby som čítala o mojej dcére tiež sme na tom podobne.my už sice rozprávame viac no my máme zase naopak ako vy veľa podnetov.
Celkom by ma zaujímalo mamičky čím zabavate svoje deti v poslednú dobu sa mi zdá akoby sa nudila akoby ju nudili veci ktoré ju pred tým zabavili mali ste aj vy take obdobie.stale by sa len hojdala.así by potrebovala deti okolo seba no ked. V tfj chripkovej epidemii ju velmi nechcem vziat do velkeho kolektivu.nemate dajake rady?aj ked pochybujem že mi poradíte niečo nové no možno predsa

simca06022011
10. feb 2013

@rose1988 no moja mala sa tiez nudi... nosim ju do materskeho centra v zv.. byva tam malo deti, chodime aj s kamaratkou a tam sa vyblazdnia na preliezkach... doma ked je tak je to sodoma gomora s nicim sa necce hrat iba lieta po byte ako sarkan a vyhadzuje co vidi... :🙂 na jedenie ju dobreze nemusim priviazat a spinave sme nakoniec obe, jedlo vsade... 🙂))

rose1988
10. feb 2013

@simca06022011 Hej poznam to velmi dobre, ked sa nehojda, tak sa nahaname, skryvame alebo lezie vsade kde sa len da. Pred nejakým casom sa zahrala so svojimi hrackami no teraz ju dajak prestalo bavit akoby sa vyhrala alebo neviem dufam ze to je len take obdobie. Raz sme boli v jednom deckom centre a 2 týzdne sme lezali cela rodina, daco sme pochytali, takze teraz sa v tomto obdobi bojim aj ked viem ze to by sa jej pacilo.

simca06022011
10. feb 2013

@rose1988 no my tiez raz tak, ale aj tak chodim, nech si zvykne... 🙂 a mame tam malo deti, len ked sa tam nahrnu ideme prec.. nevetra sa tam, teplo.. potom von do zimy... 🙂 usper na choroby 🙂

157misicka
autor
11. feb 2013

@rose1988 no tak moj je uz starsi, ale tipy na hry: rozne vkladacky, puzzle, knizky, lego, kocky..my kupujeme hlavne taketo hracky a je dost druhov, maly kym vsetko posklada tak sa isto nenudi, tiez plastelina, kreslenie,a v tomto blbom pocasi aj kratka prechadzka dietatko zabavi

demeeri
10. máj 2013

Ahoj.tak ja si myslím že ak 20 mesačné die´ta raozpráva,netreba ho hneď za génia považovať.Môj rozpráva od 1 roka ,aj ja som rozprávala od 1 roka a génius nie som.Môj používa už celé vety,otázky.Aj si odpovedá na otázky aj pre seba.Pozná a vymenuje všetky zvierará,pozná farby,číslice.Dnes ráno zbadal číslovku na krabici a povedal mi a ukázal že je 1-ka.Počíta do 10 od 1 roka.Napriek tomu si nemyslím že by bol génius.To by už dokázal oveľa viac.

tehulka2011
10. máj 2013

@demeeri no wau, moj syn mal teraz 2 roky a rozprava len par slovicok, o ratani mozem snivat 🙂

157misicka
autor
12. máj 2013

@demeeri niekto tu pisal o tom ze ma doma genia???lebo som si nevsimla 🙂

demeeri
12. máj 2013

@157misicka úplne na začiatku diskusie sa o tom písalo.A aj mne to písali že čo sa tu stále vyťahujem čo si myslím o sebe?

xxx123
13. máj 2013

@tehulka2011 ale nebud smutna. Moj ma tiez cez 2 roky a nevie ratat, tiez par slov. Take male dieta co vie akoze ratat sa uci ratat len mechanicky, ratat vie dieta az vtedy ked spocita 2 +2. Ja maleho neucim ratat, skor ho ucim povedat casti tela ako noha,ruka, atd.... Hlavu hore, dieta ktore je sikovne v 20 alebo v 22 mesiacoch neznamena ze aj sikovne zostane a bude este sikovnejsie ako bolo, casto krat to vidno az v predskolskom veku, alebo nastupom do skoly ake je dieta sikovne....

tehulka2011
13. máj 2013

@xxx123 ja preto nie som smutna, viem ze raz zacne rozpravat 🙂 len by to bolo jednoduchsie a asi aj krajsie, keby vedel uz teraz... moja sestra zacala hovorit az ako skoro trojrocna, a teraz je velmi sikovna, prijimacky na zubarinu urobila tak, ze bola uplne prva v rebricku 🙂

157misicka
autor
13. máj 2013

@xxx123
@tehulka2011 tema neni velmi o tom aby sa tu mamicky predbiehali kto co dokaze ale o tom ake nasi deticky proste v istom obdobi zivota su..a kazdy kto ma deti vie ze vsetky deturence su ine. 🙂