icon

Čo dokážu naše 20 mesačné detičky?

157misicka
18. okt 2012

🙂 Ahojky mamicky neviem ci tu je podobne tema..ale podme sa sem pochvalit, poradit co vedia nase ratolesti. Moj syncek ma 20 m kazdy den mi robi radost, no zaroven je aj velmi zivy a neposedny, niekedy vzdorovity hlavne ked nie je po jeho voli ☹
Velmi pekne nam hovori, uz sklada aj vety, pocita do 3, vie sa uz aj sam vyzliect, pije z poharika ....a kopa inych veci. Budem rada ked sa tu zideme a spolocne pokecame o detickach, pripadne si pomozeme radami ako zvladnut vzdor. 🙂

zuzi0911
21. okt 2012

renata5 ahoj tvoj syncek je sikovny. aj mi teraz na tom spievankove ficime. tiez si tancuje ale nespieva. mne nepovie nic okrem mama a kachrka(kacka)

renata5
21. okt 2012

@zuzi0911 mne vcera maly ked sme boli vonku hovori na motorku motokaka 😎 😎

zuzi0911
21. okt 2012

@renata5 mne ta prva v jej veku celkom slusne rozpravala ale tejto sa nece ona na vozi krici brrrrrm

renata5
21. okt 2012

@zuzi0911 aj moj tan na auto a ked vidi hava tak hned hav hav take smiesne ale zlate a ked mu nieco vravim a chce opakovat hovorim mu povedz auto a maly dáda a stale dookola

zuzi0911
22. okt 2012

@renata5 mo mi na vava a na kazde zviera chrrr. ale patkrat sa jej podarilo hav ale je leniva nac by to hovorula

ewca
22. okt 2012

@luciferkax no aj mne chodila na nocnik dlho, my sme ju tam zacali davat ked vedela sediet, ale takto bolo len tak aby si nan zvykla aby sa nebala a tak...ale samozrejme cikala aj do plienka a tak...no a teraz v lete sme si povedali ze ju odnaucime od plienok...no ani za svet, dokonca odmietala uplne sadnut si na nocnik, tak ze ju nebudeme stresovat, ze asi ma take obdobie a nechali sme ju tak...a asi mesiac na to som si vsimla, ze aj ked ideme on na 2hodiny, vratime sa domov so scuhou plienkou...tak mi kamoska povedala aby sme jej ju uz nedavali, ze ona vydrzi...a vydrzala, zacala sa sama pytat a aj ked niekam ideme a plienku jej dam, nevycika sa, vydrzi az domov...takze sama od seba asi zistila, ze jeto lepie, ked sme sa o to snazili tak nic...al ona je celkoo vo vsetkom takato, od narodenia, aj vojtovku sme museli cvicit, aleona uplna ignoracia...setko az ked ona chce

157misicka
autor
22. okt 2012

@ewca jeeej ahoj vitam ta medzi nami 🙂 som rada ze sa najde dalsia mamicka chvalenkarka..lebo tuto je to velmi odsudzovane 😀 gratulujem k dcerke som rada ze je takata sikulka aj napriek problemom co ste mali pri porode...super do 6??no to moj Nico zaostava..on len do 3... najkrajsie veta co hovori od minuleho tyzdna je : Po seeeem, ubi mama kazdy den..no tak to znamena pod sem, lubim mamu kazdy den..tak isto hovori aj tatinkovi a za tym pod seeem nasleduje velikanske objatie 🙂 🙂 a uz nam zacina davat aj otazky typu : Kam ides?a podobne 🙂
renata5 ....super je pre nas inak teraz knizka Zahrajme sa 2 roky..to si citame pomaly cele dni, da sa tam uz aj lepit nalepky vystrihovat a je aj velmi lacna..len okolo 2€ je to nieco ako pracovny zozit pre drobcekov.
@renata5 ahojcek aj teba velmi vitam...som rada ze si nasla nasu temu 🙂 kludni len pis ja som aj chcela zmenit nazov temy namiesto len o 20 mes.detoch kludne o vsetkych mozme pisat 🙂 ved o detickach je vzdy co povedat, nie??? toto aj ja stale vravim ze Spievankovo je super aj moj maly ovlada tie pesnicky a je to velmi podarene mame u nas v TT aj kruzok pre taketo male deticky a tam chodime tancovat a spievat 🙂
s nocnikom sme my zacali az v auguste..predtym sa tam vycikal ked bol malicky ale potom nic.on odjakziva nerad nosil plienky a tak ho predsa nebudem nahanat po byte ...vyskusali sme bolo par nehod prve dni ale potom uz cikal pekne na nocnik, kaky zacal troska neskor ale uz vie vsetko..na von plienky este davam ked ideme na dlhy vylet kvoli tomu ze je zima sa bojim aby nenachladol a aj na noc..no postupne prideme aj na to 🙂
@slnieckokati som velmi rada ze je vam uz lepsie 🙂 a k nasej vecernej debate so @suzi911 boli sme u tej lekarky a maly je uz zdravucky 🙂 moč sme jej odovzdali ale dnes uz maly pije lepsie nenutim ho aj vdaka tomu ze si ma ukludnila a pije aj sam 🙂

zuzi0911
22. okt 2012

@157misicka ahoj tak ako ste dopadli u lekara?

157misicka
autor
22. okt 2012

@zuzi0911 ahojcek dobre maly uz ma hlasivky v poriadku, uz sa ani tolko nebal doktorky lebo on pravidelne u nej place ani do ordinacie ho nemozeme dostat 🙂 dostal obrazok a uz s nou aj vykecaval 😀 o tom ze malo pil sme tiez povedali netvarila sa ze to vadi nejako..nechali sme jej moč a zajtra volame na vysledky..vy aky mate dnes den??

renata5
22. okt 2012

ahojte dievcata inak tato tema je dobra aj na to ze ked ta mamina uz nevie co to babo ma naucit tak berie inspiracie inak sa musim priznat ze ked vidim nejake druhe krpca co vie a moj napriklad to nevie tak ma ide roztrhat ale vyspim sa toho nechcem byt narocna mamina stale si poviem moj je super vie az az a druhe nevedia ani to co moj milacik..ale kazdy mame svoje musky no nie???aspon si priznam dneska sme boli vonku a tak kopkal do lopty a niesol si za sebou auticko taky bol roztomily na spapkanie ozaj sorry za chyby ved naucim sa pisat ked mi pojde syn do prvej 🙂 🙂 🙂 🙂 chcela som sa este spytat predsa uz mate vacsie deticky na nas jedalny listok no ranajky mlieko,desiata jogurt pribinacik alebo nieco take potom este ovocie,obed no niekedy spapa iba zeleninkovu polievku ale je tam vela cestovin a maska niekedy aj druhe no a toto ma trapi myslite ze ked spapa iba tu polievku sice bohatu ze mu to staci???toto ma trapi,,,potom olovrant bud nieco mliecne alebo banan piskotky nejaky croasant a vecera niekedy co ostalo z obeda alebo krupicna kasa a potom este mliecko chlebik mi zatial nechce vypluje ale sunku bez chlebika ma rad ved kto nie 😎 😎 😎

zuzi0911
22. okt 2012

@157misicka tak mi vpohode.pol dna vypustene na dvore a tak nic mimoriadne.ziadne nove slovo vsetko po starom.

zuzi0911
22. okt 2012

@renata5 moja starsia od roka piriadne neje. niekedy za cely den do nej nic nedostanam.tak jej davam nakrajany roztek zeleninu ovocie syr atd a to jej dam na stol a ked ce si zobere. pokial sa maly vyvija dobre nema problemy je to v poriadku.niektore deti jedua furt ako moja prva a niektorym staci malicko (moja druha).

renata5
22. okt 2012

@zuzi0911 ako on papa len ten obed ze ked spapa iba tu polievku ci mu staci ::??

renata5
22. okt 2012

@157misicka a kde kupim tu knizku zahrajme sa dva roky

zuzi0911
22. okt 2012

@renata5 jasne. ked bude nieco chciet ozve sa nebpj.

157misicka
autor
22. okt 2012

@zuzi0911 neboj hlavne ze si rozumiete..ty stale cakas na to slovko ☹ ved ale 2 uz ovlada ako si pisala a mozno ti zacne hned vety skladat..ved rozumie vsetko..moj bratranec bol taky ked bol dieta 🙂

157misicka
autor
22. okt 2012

@renata5 ja som kupila v knikkupectve Maly princ...ale asi maju aj inde.. 🙂 leporela sme uz vedeli naspamat, aj dalsiu knizku o zvieratkach..a tato nas velmi bavi 😀 normalne zasnem comu vsetkemu maly uz rozumie..odporucam kazdemu aj
@zuzi0911 mozno by vas to tiez bavilo 😀

157misicka
autor
22. okt 2012

@renata5 co ja viem vsak podla mna papa tvoj pekne..ono mozno nema chut na syty obed kvoli tomu pribinaciku 😀 ale nie srandujem 😀 moj tiez nepapa naraz aj polievku aj druchy chod... 🙂 ten si da az neskor..no a na ranajky mliecko nemava len na veceru, inak papa zhruba tak isto, vsak dietatko ked je hladne tak si vypyta pokial uz vie hovorit ..tak neboj

zuzi0911
22. okt 2012

@157misicka cakam jak na zazrak. ale ved ete ma kedy. my tiez radi citame ale len tvrde knizky inac automaticky su potrhane. ja neviem ale sona je hrozny lajdak. 😒

157misicka
autor
22. okt 2012

@zuzi0911 no my uz sme nevedeli ako ho zabavit tak sme skusili toto kupit, je to ako praacovny zozit, tvrde knizky zvieratkove uz vedel naspamat 😀...inak dnesok bol v pohodicke..maly mal dobru naladu, uz spinka..sice hodinu zaspaval, ja inak zase musim chodit si lahnut s nim do postele aby zaspal 🙂 zacal sa bat tmy.. 😒
a musim sa pochvalit, ze uz druhy den sme bez cumla..😀 maly ho maval vzdycky len ked isiel spinkat a vcera ho tatinko akoze hodil prec pre PIPI..to su vtaciky maly zboznuje zvieratka 😀 no a on nic, je spokojny ze PIPA dostala dudku aby neplakala a aj spomenul pred spanim ale vobec neplace..a ako som sa ja len bala 🙂

zuzi0911
22. okt 2012

@157misicka mne mala ete ma cumel aj ked parkrat zaspala aj bez neho ale ked zaspi jej ho vytiahnem. Aj ja musim byt pri nic insac placu. sofi ma aj izbicku ale tam spat nece tak ju uspim u nas v spalni a pre nesem ju do jej 😉 aj ked v noci vzdy nakluse a uz nas vytlaca ☹ rano som vzdy ako by ma parny valec presiel.ale uz aj sonicku tak zacnem. 😀 davat do izby.

157misicka
autor
22. okt 2012

@zuzi0911 jeeej no to som rada ze nie len my takto spavame..aj ja maleho prenasam vacsinou do jeho postielky lebo sa dost roztahuje.. 🙂 ale on sa vzdy vrati k nam....napriek tomu ze ma postielku prisunutu pri nasej...
uz som si myslela ze som divna lebo kamoska ma malu o dost mladsiu a ta spava sama v postielky..lenze ona preferuje vychovu ze ju nechava aj si poplakat a na to ja nemam srdce

zuzi0911
23. okt 2012

@157misicka ja tiez ich necham poplakat ale asi kratko lebo vedia ze maminka ustipi
.ale inac tiez mi to neda.iba ked trucuje revom tak to mi jedno 😀

zuzi0911
23. okt 2012

@157misicka ahoj ako ste sa dnes melki? A vysledky ako dopadli.

157misicka
autor
23. okt 2012

@zuzi0911 ahojcek..vysledky dopadli dobre..som sa velmi tesila..a inak normalne ako vzdycky..len teraz maly protestuje..este nespi a to chodieva na 8, 🙂ale povedal uz ked lezal v posteli ze sa mu chce kaky no stale nic a uz pol hodku je na nocniku ...podla mna si vymysla....

zuzi0911
23. okt 2012

@157misicka no vidis som ti hovorila ze to bude v poriadku. no mozne to je mne toto robi ta starsia aj vcera sinicka zaspala hned okoli pol osmej a sofi do desiatehore. sona ta strajkuje poobede vever vie ze sa tomu nevihne tak zaspi. a dnes ze zazrak budicek o 8:15no som zvedava na zajtra.

157misicka
autor
23. okt 2012

@zuzi0911 no vyzera to tak ze si vymyslal lebo kaky neprislo ale zato vycikal sa asi 4 razy 🙂 no a tak som ho nechala nech sa este pohra aspon som kukla troska farmu na sekundu 🙂 a inak kedy vstavate?moj maly vstaval vzdycky presne o 8 ale tak teraz sem tam aj dlhsie spi...

zuzi0911
23. okt 2012

@157misicka no mi do roka okolo 5~5.35 hod. tetz okolo 6~7 hod a dnes toto.joj vsak oni su taky nespaci. ☹

157misicka
autor
23. okt 2012

@zuzi0911 juj no to hrozne skoro..moj do roka vyspaval skoro vzdy do 10tej..ale je fakt ze zaspaval tiez okolo 22tej on ako vsimam potrebuje 12hodinovy nocny spanok..v noci spava pekne....ale cez den od narodenia toho vela nenaspal... 🙂
a vecer kedy idu spat male?v noci sa mensia este budi?

zuzi0911
23. okt 2012

@157misicka vrcer ich ukladam do pol oej nakolko mi starsia vobec poobede nespava uz dlho a mladsia zacina tak isto. Sonicka v noci nesvtava i pokial vypije iba mliko ako nieco ete zje tak sa budi aj kazdu hodinu.