Čo ovládajú vaše 20-mesačné deti?
11. apr 2023
Dobry deň
Čo všetko vedia vaše 20 mesačne detičky a koľko vedia slov povedať
Normalne, prave mi robi danove priznanie za minuly rok. 🙂
@elizabet173 strasna matka som ja, socialku na mna 😁😁
Uplne perfektne vie rozhadzat jedlo cca 2 metre od stola. Hracky hodi aj na 4 metre a o zem sa plasne ako profik. Vyprace celu spodnu cast kuchynskej linky za cas, kym si odbehnem na wecko. Oblubene slovo je calla (sklapni) - to ani neviem, od koho ma, kedze ja ho nepouzivam. Kreslenie jogurtom mu ide tiez vyborne.
Ale vcera sa naucil povedat dakujem a nemas za co.

co vie/nevie tazko povedat, netusim totiz, co by vlastne mal vediet s tabulkami som to vzdala, nemam pocit, ze v niecom vyrazne zaostava alebo je nadpriemerny, okrem toho rozpravania, tam je celkom sikovny na chlapca 🙂 a co sa tyka aktivnych slov, tak momentalne ma fazu opakovania, takze opakuje vlastne takmer vsetko a je mu aj celkom pekne rozumiet a potom ma par svojich vymyslenych slov, ktore vieme prelozit len my a stari rodicia, okrem ineho vie povedat ako sa vola, ako sa volaju vsetci v rodine, sklada 2-3 slovne vety/spojenia (zatial samozrejme nesklonuje), oblubene aktualne je velka mlaka 😂 to k tomu paradnemu pocasiu - co sa tyka rozpravania to mu asi ide fajn ale zasa ani za svet sa nechce posadit na nocnik ani na wc, takze odplienkovanie v nedohohladne, nechce stavat veze, radsej pol dna sledujeme auta a potom doma naklada bagrom cosi do nakladneho auta
ja uprimne verim, ze vacsina dieti ma svoje tempo, nieco im ide lepsie a nieco "horsie" ale skor ci neskor sa to niekde stretne - len teda niekto bude ukecany, iny nie a tak podobne 🙂