Čo už vedia vaše dvojročné dievčatka?
Baby zaujimalo by ma vo vedia vase 2rocne dievcatka.moja nechce rozpravat takze basnicky a pesnicky odtancuje a vyblaboce svojou recou.bavia ju iba psy a sovickyine zvieratka nechce ani len napodobnit.kreslime pomaly uz vie ze si ma upratat sama hracky odlozi po sebe riad do dresu ked sa naje a napije vie sa vyzliect vliezt do vane a a zapnut vodu umyva zuby ruky a pomaha utierat prach(prejde handrou stol).vie sa obliect a uz ma ani nenapada co este by som ju mohla naucit a co by este zvladla.prakticky robime stale to iste dookola a mame obdobie s hysterickymi zachvatmi ked nieco chce alebo ked je unavena tak by som chcela skusit nieco dalsie aby som odputala pozornost nejakou dalsou cinnostou ktoru by zvladala postupne uz sama.
@mominka229 a skus prip.pozriet montessori aktivity.alebo montrssori hracky na montemama.sk ci vnimavehracky.sk,mozno najdes inspiraciu na rozvoj tvojho dievcatka.
Tak ja to nesilim nechavam ju kedze nechce rozpravat tak ju n3chavam nenutim ju nic opakovat ani nic podobne kedze ona vie rozpravat cele slova ale nechce sa jej tak povie len ked uzna za vhodne.ale to prevliekanie snurok nieje zly napad.skusim nieco take vymysliet
@mominka229 moja este strasne rada vari a pecie, ma sice len 19 mesiacov, ale cesto na keksiky krasne vymiesa, (samozrejme, ja jej chystam coho kolko, odvazim a dam do poharika... ona vysype do misy) pekne to vymiesa, spolu nalozime na plech a ked vychladnu, pekne ich posklada na tanier a potom nas nimi krmi 😉
@mominka229 mozes aj zips,nas maly milo al okolo 2r.rozpinat zips na ohradke (zapinat nie,to islo tazsie i mne).
A v lidli maju mat od pondelka take navliekavie drevene akoby kocky na snurka a krajacky ovocia,pizze- taky montessori sposob. Ja som nasla v jednom casaku a vystrihla ovocie a jeho polovicky. A deti to priraduju a dokonca i mala. A ucia sa. Je tam napr. Cely banan a prerezany banan,rovnako i kivi.
Z netu som si vystrihla i rozne ovocie-kostkove, bobulove a jadierkove. A to prideluju,ktore je ktore,ucia sa nazvy.
V lete sa to da i s ozajstnym.
No a citanie, rozpravanie sa o tom. Nech nieco ukaze na obrazku a tak.
A oni potrebuju napodobnovat i nas svet,co my robime,ako sa spravame,obcas to treba nechat na nich..
Domaca plastelina,nech si tvaruje,kreslenie-pastelky,vodovky temeperky..skumanie roznych typov povrchu.latok...niekto si vytvara ci kupi tkz. Vonave dozicky s vonami rozneho druhu. Prelievanie vody...
No to priradovanie obrazkov a podobne moja nevie lebo nepovie mi nic.plastelimy sa este dost bojim lebo aj vcera si dala kusok zuvacky do nosa☺ kreslime no iba farbickami a iba ked som pri nej a kreslim akoze aj ja inak mame na stenach nastenne frezky.pretoze nechce rozpravat neviem ju naucit ani farby ani basnicky a podobne cize musime skusat skor take manualne veci pri ktorych nemusi rozpravat a odpovedat.boli sme aj u neurologa na kontrole ci tam nieje nejaky problem ale vraj nieje iba sa jej nechce preto nam nic nepovie normalne.ale pristihli sme ju parkrat rozpravat.a hlavne so psami sa rozprava normalne
nasa ma 2.5 roka a rozbehla sa az posledny mesiac...aj rozpravat aj poznavat zvieratka, veci, cinnosti... ono je to velakrat nic, nic, nic a potom sa to spusti a jeden sa nestiha divit, kde sa to v tom dietati berie 🙂

@mominka229 a co este od nej chces? Nechaj ju robit,co ju bavi,moc nesil,ved toho vie vela,sikulka! Moja ma 2,5 r. A len teraz zacala rozpravat. Ucime sa farby a poznavat ovocie,zeleninu a zvieratka..kedze ma starsieho braceka,tak sa trosku zvezie aj popri nom a zapaja sa do nasich aktivit. Cize robime aj s pismenkami,kedze maleho vdaka knizke Malovana abeceda chytili uz pred 2.rokom a vlastne sa tak naucil abecedu (jasne,ze nie vsetky pismenka).
Uci sa sama papat,spievame a tancujeme. A napr.farby stale pletie,hoci ich robime dost casto. Zatial len ukazuje,lebo ich nevie.
Ale zapaja sa do vysavania,vybera so mnou umyvacku...
A necham ju aj hrat sa po svojom.
Okrem teda roznych vkladaciek -tvary sa popri tom uci..s legom sa hrame...paci s ajej prevliekat snurku ci zapinat tie spony na kocikoch,tak ma babka za ulohu spravit montessori pomocku.