icon

Čo vedia vaše ročné detičky?

23. máj 2023

Čo vedia vaše ročné detičky? Alebo čo sa ich snažíte naučíte? Myslím či vedia napríklad ukázať kde je nos, ústa.... Či už chodia, vedia pripadne povedať nejaké prvé slová a tak podobne....
Čisto len zo zvedavosti, určite nebudem porovnávať. 😊

terezka2911
23. máj 2023

Zakyvat, povedat mnam mnam (najcastejsia a najoblubenejsia cinnost), varila mysicka kasicku, ukazat, kde ma vlasy...chodi, beha...ukazat, aka velka vyrastie...hadze kocky do krabice, dava pusu...a chape vsetko, co sa od nej chce, napriklad, ze ideme do kupelne, ze ma zavriet suflik a tak podobne. Ucit ju neucim, vsetko odpozoruje

autor
23. máj 2023

@terezka2911 máte šikovné dievčatko 😊 ďakujem

terezka2911
23. máj 2023

Dakujem. Hej, je, ale zase uplne inak to vnimam, ako pri prvom dietati🙂 a vase co vie?

autor
23. máj 2023

@terezka2911 moja bude mať o 3 týždne 1 rok. A vie zamávať, tlieskať, kocky tiež vie hádzať do krabice, navliekat také krúžky od najväčšieho po najmenší aa chodiť ešte nechodí, bojí sa 😄😊

rhodesian
23. máj 2023

Moja ma za týždeň rok . Včera sa rozhodla začať chodiť 😁
Rozpráva: Pápa, ham, buva , kde je, mama, baba , hav hav.
Pozná naše zvieratká keď sa jej opýtam kde je havo, pozrie a ukáže na hava, kde je cica (pripadne sa opýtam menom zvieratka) ukáže, pozrie sa.
Vie dať psíkovi a cincile dobrotu.
Zakýva papa, dá pusu, urobí tuli tuli. Vie sa orientovať v dome, keď jej poviem ideme sa kúpať ide ku kúpelke, to isté keď poviem búvať, papať. Dáva veci do kýblika, tancuje, vonia kvietky a kričí jeeej 😁 Vie že gumička patrí do vlasov, topánka na nohu etc. Myslím že také základy zvláda 😊

autor
23. máj 2023

@rhodesian super, tiež máte šikovné dievčatko 😊moja ešte nevie nič také rozprávať, ale verím, že to čoskoro príde 😊 a ďakujem. :=

rhodesian
23. máj 2023

Určite, detičky sú šikovné a ich mozog je ako špongia, všetko nasavaju 😊 snažíme sa všetko robiť tak ako by sme chceli aby to robila aj ona . A ona nás napodobňuje. Slovíčka jej často opakujem , všetko čo robím komentujem. A ona sa snaží o to isté 😊
Len keby chcela aj spánok po nás opakovať 🤣

autor
23. máj 2023

@rhodesian áno tiež to robím nejak podobne, nejak ju neučím nejaké veci, len komentujem a vravím jej čo je čo 🙂.. No tak verím, že sa vám čím skôr zlepší spánok 😊

katarinamiskovova
24. máj 2023

Moj syn v roku nerobil, rozumej nechcel robit takmer nic co jeho rovesnici, jedine velke lego kocky a byt furt vonku... oproti starsej som samozrejme porovnavala, ta vsetko vedela skoro, niekedy az priskoro... ked prisiel mladsi synovec co chodi do montesori kruzkov ten vedel vsetko mozne a moj syn to ani nechcel skusit, rozhadzal to a nasiel si kladivo a bola zabava... dnes ma 3r. A podla psychologicky aj neurologicky je vyspelejsi a sikovnejsi ako jeho rovesnici .... to len na margo toho ze su deti ktore mozu zdanlivo zaostavat a potom sa rozbehnut a naucia take veci ze predcia aj svojich rovesnikov...