icon

Čo vie vaše 4,5 mesačné bábätko?

cypercanka1
25. jan 2014

mam 4,5mesacneho synceka a stale nechce byt na brusku a este neviem ci by uz nemal reagovat na zavolanie menom a ked mu povieme kde je mama a kde je tata?

cawes
25. jan 2014

@cypercanka1 hej mal by ti ukazat kde je kto, taktiez by mal uz aj ukazat na vsetky farby a zvieratka o taky mesiac bude varit, zehlit, chodit na nakupy.

katka1981
25. jan 2014

@cypercanka1, moja neznasala byt na brusku do 9 mesiacov, lebo mala reflux a ajked to na reflux doporucovali, neznasala to, kopec veci co boli v tabulke odmietala. Casom pochopis, ze tabulky su len orientacne a ze deti ich necitaju, kazde dieta je ine, ani knihy o vychove sa nedaju presne aplikovat na kazde dieta. Darmo sa chces dietatu venovat podla knih, vymyslas aktivity, ked je dieta unavene, neciti sa dobre, vsetko bojkotuje. Neporovnavaj svoje dieta s inymi, tak ako sa ani ty neporovnavaj. Tes sa z kazdeho dna, ajked su tie dni narocne, za chvilku vam vyrastie a ostanu len spomienky.

saska.t
25. jan 2014

@cypercanka1 taketo malicke babo nevie a nemusi vediet absolutne nic,jedine co by malo robit je usmievat sa ked sa mu prihovoris,trafit si rucickou do pusy, dzavotat a mozu byt zaciatky popripade obcasne pretocenia z bruska na chrbat, to co ty popisujes pomaly nerobia ani 9 mes. deti....

mamainprogress
25. jan 2014

Moj sa v 4m pretacal a stvornozkoval, kamoskin neznasal byt na bruchu, nepretacal a nestvornozkoval. Teraz maju rok a pol, dobehli sa a su rovnako sikovni mali nezbednici. Takze to netreba riesit, je este malicky. Davaj ho na brusko a hraj sa s nim ty na zemi aby sa tam necitil sam.

gubcikova
25. jan 2014

to kto ti povedal takú volovinu že musí vedieť reagovať na meno a ukázať kde ste?nechcete od neho ešte aby jedlo samo už lyžičkou,odplienkovalo sa a tak? 😕 😕 😔

amee
25. jan 2014

@cypercanka1 to si robis srandu? aka otazka 😀 😀

saurian
25. jan 2014

@cypercanka1
na meno ako take este nemusi reagovat, dietatko v tomto veku vsak reaguje na hlas - jednak jeho ton, ale vie rozoznat koho je hlas, a podla toho mozno rozpoznat aj jeho reakcie. vsima si ta, usmieva sa na teba, tesi sa ked si s nim. ked nie je spokojne ohlasi sa placom, zdvihne rucky smerom k mame.
co sa tyka hry, este je v obdobi kedy radsej pozoruje tvoju tvar, co robis ty s hrackami, popripade uhopi nejaku hracku a trepe nou, nacahuje sa za nou....

emily76
25. jan 2014

@cypercanka1 pozri, ja mam 37 a neviem premet, salto a ani sa lyzovat..... myslis, ze som v poriadku? ano, som, lebo viem spustu inych veci... tak isto je v poriadku tvoje babo.. ved chodite na prehliadky, ak by sa dr cosi nezdalo, uvidel by to tiez. V 4,5 mesiaci veru naozaj neukaze kde je mama a tato... na to si este par tyzdnov pockas. A nie kazde babo miluje byt na brusku.... ako, je to krasne, ked pasie konicky... ale napr. moj syn to nikdy s nadsenim nerobil.... a teraz je z neho sportovec. 😉 A ako baby predo mnou povedali.. neporovnavaj. To co jedno dieta zvladne v pol roku, ine nevie ani ako rocne... zase vie ine veci. A kedze na stastie tvoje babo nevie citat, tak nema ako zistit, ze by to vediet malo a zije si svoj pokojny a spokojny zivot. 😵 😵

sense
25. jan 2014

jaaaaj v 4.5 mesiaci z toho nerobila nic ani moja a ked mala takmer osem zacala chodit popri nabytku, a na bruchu neznasala byt kym sa sama neotocila a ked sa uz otocila uz sme ju na chrbat spat nedostali....ale ak sa na teba usmieva ked sa s nou vypravas tak vie toho uz vela...

kazde dieta je individualne a vyvija sa inak....hlavne ho do nic netlaci ked pride jeho cas tak spravi vsetky potrebne kroky kt. ma t. j. pretoci sa na brucho naspat, postvornozkuje, posadi sa, postavi sa atd atd...

garajovci
26. jan 2014

My ideme mať o dva dni päť mesiacov. Malá sa pred týždňom začala pretáčať z chrbátika na bruško. Naopak je "lenivá" držať si hračky, najradšej má keď jej ich hrkám pred očami a ona si občas niečo na pár sekúnd chytí. Sestrina sedemmesačná dcérka sa naopak vie veľmi krásne hrať aj na brušku aj na chrbátiku, ale vôbec sa nepretáča a nelozí. Takže každé dieťatko sa naozaj samé rozhodne čo bude, a čo nebude robiť. Prajem veľa nových úspechov! 🙂

carrie4
26. jan 2014

Kazda mamina sa obava, aby jej dietatko prilis nezaostavalo za inymi, je to predsa prirodzene. A tak vela citame casopisy, internet, konika a porovnavame. Neboj drobec je v poriadku, riad sa hlavne svojim instinktom a zdravym rozumom. Ved urcite rozpoznava rodicovske tvare a tesi sa z vas...
Inak mna viac ako otazka irituju niektore odpovede o vareni, zehleni, odplienkovani...radsej mat 100x hlupu otazku ako niecozanedbat...