icon

Čo vie vaše 6-mesačné bábo?

effy777
19. sep 2022

Ahojte

Aký míľnik ste zaznamenali u vášho bábätka? Náš má 6 mesiacov (začiatok) a zatiaľ sa vie guľat zo strany na stranu,podľa nálady aj na chrbát aj naspäť a akoby sa zdvíha do boku neviem či je to na šikmy sed. Na brušku vydržíme ale ruky vystrete nemáme je to chýba ?
Pani kde chodíme cvičiť hovorila že už by to mal vedieť

minenkas
19. sep 2022

@effy777 môj muž hovorí,že lietať

evica17
19. sep 2022

@effy777 prvý sa v 6m začal pretáčať a postupne všetko to čo píšeš pridal,aj vystreté ruky a aj iné. Chodíš k fyzioterapeutke ? Ak áno,mala by ti poradiť nejaké cviky na to. My sme nechodili, všetko pekne sám začal robiť .

effy777
autor
19. sep 2022

@evica17 bolo povedané že má torticollis ale cvičíme vojtovu metódu len teraz sme chodili k súkromnemu fyzioterapeutovi a ten povedal že úplne iné cviky treba a a čo chodíme cvičiť ešte štátnej tak že už by mal toto q toto robiť a mne to príde veľký nátlak že musí všetko tabulkovo vedieť

effy777
autor
19. sep 2022

@minenkas 🙂🤭😄 áno áno u nás jak had

ls56
20. sep 2022

Ty mysliš asi, že by mal vedieť druhe vzpriamenie. Takže to, že urobi lietadielko,odrazí sa a dá sa na vstreté rúčky to nerobí?
Inak ale podľa mňa je aj tak šikovný… moja keď mala začiatok 6m tak sa len pretáčala na bruško a sem tam na vystrete ručky myslim.
Pokial ste pod dohľadom fyzioterapeutky a pediatričky tak sa nemaš čoho bať. Synček skôr či neskôr na to príde.

hlubik
20. sep 2022

@effy777 moj uz repuje

effy777
autor
20. sep 2022

@ls56 ja si tiež myslím že každé dieťa je individuálne a nedá sa byť podľa tabuľky. A my máme do toho stále problém s bruškom aeste nám aj zúbky udiy

ls56
21. sep 2022

@effy777 ale veď čo nerobí podľa tabuľky? Podľa tabuľky sa začínajú deti plaziť od 7 mesiaca a štvornožkovať medzi 8-10 mesiacom a samostatne sedieť medzi 8-9 mesiacom. Takže máte veľa času.

effy777
autor
21. sep 2022

@ls56 no keď je na brušku tak ževraj by mal úplne vystierat rúčky ale mne sa to zdá všetko pritiahnute za vlasy veď každé má svoj čas

anetata
24. sep 2022

@effy777 nas mal v stredu 6m. Otaca sa na brusko na obe strany, otaca sa okolo svojej osi za hrackami s nakrokom. Druhe vzpriamenie tiez zatial nezvlada, ale fyzio nam ukazala ako to s nim cvicit a je v tomto troska pozadu, ale fyzio povedala, ze to nevadi, nie kazde dieta je podla tabulky. A inak je symetricky, prve vzpriamenie ma super, brusko ok - ziadna diastaza, tak potrebuje este cas aby zaposiloval aj rucky a pojde aj druhe vzpriamenie 😊