icon

Diskusia len pre ,,netabuľkové" mamičky

manika77
19. júl 2009

mile mamicky urcite sa medzi vami najdu aj take ktore sa neriadia knizkami ale srdcom 😉 ..poprosim neprispievat maminy ktore striktne vsetko dodrzuju takych tem tu mate dost 🙂 ...a ani 🙂 neprispievat vetami typom ublizujeme detom ak im dame jogurt a tak dalej...toto je pre maminy ktore nemaju radi skatulkovanie do tabuliek 😀

nikollette
2. jún 2010

Matka no my spávame fakt dlho, (vidíš dnes do pol tretej 😨 )
Ale kým spí papáme v spánku mlieko. Ciže nie je od noci do obeda bez stravy. Pijeme vtedy mlieko. Aspon 2-3x. Ale teraz v poslednej dobe nechce moc ani v spánku ☹ Asi posledný týždeň. 2-3 krát mu zarobím, a vždy vypije iba okolo 40ml 😒
Potom ked vstaneme, teda už je obed, tak obedujeme. Hodinku a pol, alebo 2 hodky po obede papá jogurtík, 2hodinky nato ovocná výživa - alebo čerstvé ovocie (niekedy aj s piškotkami namrvenými, aby to bolo sýtejšie) Medzi tým občas papáva detské chrumky alebo sušienky, alebo rohlíček suchý spapá. Potom večera okolo 19-20... nejaký chlebík s maslom šunkou, alebo zeleninkou. A ked večer jeme, tak s tatom malý ešte vždy jedáva, niekedy aj okolo 21tej 😅 Ked vidí jesť tata, tak aj on musí...
A potom mliečko v noci....

mukky
2. jún 2010

@nikollette už som dala do albumu,ale este nie je uplne hotová,bude tam este polička,/možno už dnes,casom nová lampa a také detaily...

postel este nemáme,nábytok nejaký vacsi budem kupovat az ked budeme mať raz aj druhé bábo a budem vedieť čo to je 😅 ,ale postel asi budeme musieť kupiť,alebo bude s nami v spálni este 2 roky 😀

nikollette
2. jún 2010

Pozrela som 🙂
Ten koberec je krásny 😵 😵 😵
Aj izbička celkovo, aj keď ešte tam nemáte nábytok a postel. Ked tam bude aj to, určite to bude dokonalé 😵 😵 😵
Inak super 😉
Malý sa tešil????

mukky
2. jún 2010

@nikollette dík,no malý ešte všetko nevidel poukladané lebo spinká ale tešil sa veľmi 😀
najviac mi dalo zabrať triedenie hračiek a smejem sa lebo ich máme dosť a takto v boxoch je to super,poriadoček a ani ich nevidno 😀
drobec sa ale bude musieť naučiť ich upratovať,ked vstane už tam poriadok iste nebude 😀 😀

idem kuk čo ste popísali a neviem ci si lahnuť ci sa ist chystať,že či pojdeme niekde von na chvilu a do NC,ešte niečo do izbičky popozerať
vcera malý vstal po 4 hodkách aj niečo po 18-tej a sme sli rychlo kupiť koberec,sme uz to dnes chceli dotiahnut do konca a potom sme boli v lidli a vecer sa mi uz nic nechcelo,aj som si pospala od 23.hod do polnoci 😀 ,dala som si budík 😀

nikollette
2. jún 2010

Tak sa určite poteší a bude chcieť preskúmať hračky 😅
hej tie boxy sú super na hračky, hlavne ked je ich vela 😉

N nás je stále škaredo. Aj s TM pôjdete von, či iba s drobčekom?

maatkka
2. jún 2010

Nikollette dakujem za odpoved. Hm... tak to toho spapate viac ako my a to ste o dost mladsi... Budem uz musiet nieco vymysliet... Ale nerada by som ju budila - je mi jej luto ked ju musim zobudit a je vzdy dlho potom taka otapkana. Inak s UM my problem nemame to by pila hocikedy a hocikolko. A kolko Chris vazi ak sa mozem spytat?
Mukky aj ja som si dovolila 😀 pozriet izbicku. Je super.
Baby mozem vam sem sem-tam kuk ked sa budem nudit??? (Co bolo v poslednej dazdivej dobe dooost casto 😠 ). "Poznam" z vas sice len tri - nikol (som si obcas vsimala asi kvoli tej daaavnej IP 🙂 ) mukky (kvoli nasim podobnym nazorom na stravovanie malych deti 😉 ) a vini (kvoli tomu vasmu hnusnemu ekzemu 😔 ).
Jeeej my sme kooonecne (po 3,5 hod.) hore 🙂 Ideme rychlo von kym je ako-tak pekne. Zatial papa 🙂

nikollette
2. jún 2010

@maatkka Jasné že môžeš... 😉
Ale zas nie vždy tolko spapáme. To je taký lepší den. Náš malý nie je velký jedák, a musím ho pritom zabávať, ukazovať mu obrázky v knižke a podobne....
Ani neviem kolko presne váži... V roku mal 10 050g. Ale mesiac na to mal hnačky, a týžden na to hnisavú angínu, takže vtedy nejedol,a určite schudol. Bolo to aj vidieť na nom. budúcu stredu pôjdeme k dokine na poradnu a aj na očkovanie. Tak uvidíme koľko bude drobec vážiť 😉 myslím že okolo 11kg, lebo teraz je ťažký ako vreco zemiakov 😅

mukky
2. jún 2010

@maatkka ahoj a dakujem a pridaj sa,budeme len radi 😉

my obedujeme tiež niekedy neskor,až po obednajšom spánku a to aj z toho dovodu,ze on velmi behá a poobede nech zje niečo hutnejšie,aby mal energiu 😀
možes dať napr.doobeda polievku a poobede hlavné jedlo

leelo
2. jún 2010

@mukky krasna izbicka! zaujali ma tie zavesy z ikei - to tam predavaju hotove? ci si dala sit? pytam sa len tak okrajovo, lebo my mame stresne okna v Benjiho detskej. tam mu kupime take stahovacie roletky s obrazkami. ked pride cas...
ale velmi su tie zaclonky krasne. my mame v tom vzore obliecky na periny a chcem mu dokupit aj plysaky k tomu, ked bude izbicka.

leelo
2. jún 2010

ja uz balim, teda co-to som stihla. rano chceme vyrazit...

nikollette
2. jún 2010

Idete do BA? 🙂

leelo
2. jún 2010

do studeneho cez ba 😉

nikollette
2. jún 2010

A ty tam bývaš? Ved si písala že tam máte kamaráta to tam idete? Ja že k vašim niekam 🙂

leelo
2. jún 2010

niki, ved sme si pisali ip. kamarata mame u vas, tam, kde byvas ty.
ja som z ba, nasi tam byvaju, ale my s manzelom byvame v S.

leelo
2. jún 2010

...a sucasne teda v nemecku. sibe nam 😀

nikollette
2. jún 2010

Jááááj...ja som to zle pochopila vtedy 😅
A váš dom je prázdny kým ste v nemecku???

leelo
2. jún 2010

ano, je prazdny. nasi tam chodia robit nevyhnutne veci. ale cca kazde 2 mesiace sme tam

nikollette
2. jún 2010

No vy sa máte 🙂 Dva domy.. Dobre vám je 😀 😵

leelo
2. jún 2010

2 domacnosti su o drzku. som zvedava dokedy to vydrzime. nastastie mame nasich. a nebyvame tak daleko. ked som bola este teho, tak obaja alebo potom neskor moj muz, sme stale pendlovali tam a na druhy den naspat, ked bolo treba vybavovacky zvladnut

nikollette
2. jún 2010

To ti verím že to nie je sranda ťahať dve domácnosti, ale zase to musí byť aj super.
🙂 🙂 🙂

leelo
2. jún 2010

je to super v tom, ze sa mame vzdy kam vratit. neviem si predstavit, ze by sme teraz isli do ba s benjaminom do mojej detskej k nasim. ale tak aj to ludia zvladnu, ked idu na navstevu k rodicom/svokrovcom. to je pravda.
asi to este stale beriem na slovensku ako doma a nie ako navstevu. niet divu, ved som tu kratko a mam tam stale rodinu, kamosov. este je to cerstve. este som sa odtial neodstahovala nadobro

nikollette
2. jún 2010

@maatkka ja som to dnes s tým jedením ako keby zakríkla 😖
Napr. dnes mi malý okrem trošky mlieka jedol iba špentik zo zemiakmi, 5lyžíc jogurtu, 1syrový korbáčik, a 2x si kusol z lokše ☹
Čiže nič moc..... a nechce...

zuziiiicek17
2. jún 2010

😢 😔 ☹
kysak +cesta velku lodinu

nikollette
2. jún 2010

Ja som pozerala správy, strašné záplavy naozaj 😔

vinifera
2. jún 2010

Ahojte. No to počasie katastrofa. ☹ ☹ ☹
Celé poobedie sme prespali. Malý bol uťahaný a vynervačený. Tak spal. Teraz mal večeru. Som zvedava kedy zaspí. Pofotila som nejaké nové vzory obliečok - malý stálechodil do záberu - fotomodel jeden 😀
Dnes som aj kukala nejaké apartmany v Croatii. Kamoška mi má dať vedieť. Hovorila že by nemal byť problém zohnať jednu izbu kde budem mať možnosť si variť, kde bude k dispozícii práčka a nebude majiteľovi vadiť že po nociach tam škrieka malé dieťa. Najlepší by bol teraz jún. V auguste je dovolenka vraj istá. V júli snád bude teplo aj tu.

maatkka
2. jún 2010

Nikol mne zase pre zmenu mala dnes jedla ukazkovo 🙂 keby tak chcela takto papat kazdy den...
Ranajky - skoro cely kroasan a 200ml UM
desiata - biela activia + presnidavka
obed - morc. masko + cestoviny
olovrant - roztek s maslom + 200ml UM
vecera - uz len 200ml UM
Inak ja som sa dnes vytesovala ako svieti slnko kooonecne a kym sme sa vybrali von - boli sme len u kamosky tam po nas prisiel mm a isli sme do cukrarne - a na spiatocnej ceste sme uz zmokli 😠
Hrozneee s tym dazdom!!! A tie zaplavy ani nehovorim ☹
Mm robi veceru - moje oblubene jedlo 🙂 Neskoro ale skor nestihal kedze bol dnes dlhsie v robote a potom s nami von.
Mukky ty sa tiez snazis chudnut ze??? Ja som to dnes total pokaslala - v cukrarni cokoladovy milkshake a teraz mi tu uz rozvoniava maskooo 😝

nikollette
2. jún 2010

Matka, tak tvoja jedla fakt ukážkovo...
To moj 200ml UM nevypil nikdy.

Vini, len chodťe aj 2x.. Kvôli malému.. tak snád vám to všetko víde 😉

nikollette
2. jún 2010

Ide MZN, budem jedným očkom pozerať...
Malý už je okúpkaný... ale jesť ani za svet... 😒

vinifera
2. jún 2010

@nikollette NO keď to tak zoberiem tak môj malý nemôže jesť dokopy nič - ale je viac. Som to minule písala v jednej téme aký paradox - detičky ktoré by chceli jesť nemôžu a deti čo môžu nechcú 😒

Máme nové:

vinifera
2. jún 2010

a este toto