icon

Diskusia: Máme doma veľké bábätko

erika153
31. máj 2007

ahoj dievčatá 🙂
ak máte niektorá doma velke babo, ktore sa vymyka zo vsetkych tabuliek a lekarskych vypoctov tato tema je pre vas ako stvorena 😀 😀

moj Timi ma 10140g a cez 70cm a len pred nedavnom prekrocil 5 mesiacov! Tiez nie som nadsena ze musim nosit taku vahu, ale proste mi takto rastie tak co mi ine ostava. Vela ludi , ked sa zverim kolko maly vazi a tak na mna pozera ako na navstevnika marsu pripadne si povedia, nemala si ho prekrmovat... nie je to pravda...maly papa 2 z denne mlieko, 1x kasu, 2 prikrmy jeden zleninovy a druhy ovocny a to je vsetko. 😨 nemyslim ze je to prilisne prekrmovanie.lekarka mi na to nepovedala nic len ze maly ma pravo na mlieko a vyzera ako rocne dieta..a to bolo z jej strany na vahu vsetko..
ak mate niekto skusenosti s velkymi detmi prosim pripojte sa ku mne nech si vymenime dojmy, pripadne poprosim mamicky o svoje skusenosti s priberanim babatka po pol roku. ci sa to zastavi, alebo spomali... 😅 dakujem 😵

trasko
2. jan 2013

marianka usmievam sa,lebo aj Matusik mal pri narodeni obvod hlavky 38cm,4170g a 53cm.nar.v 39tyzdni.neviem kolko by mal v 42hom ale zavidim ti dokinu lebo nasa nas drbe furt,ze vela priberame.podla mna akurat.maly je silne babatko.lenze akoby ona NORMOVALA podla seba-je malicka a stupla.ja mam 185cm.kua a norma pre mna?vsak ja sa vymykam s tych chorych tabuliek od detstva.14rocna som mala 179cm.este pockam pohar sa zbiera.vymenim ju mozno.nasa Stara dokina sla na duchod.tato je po nej ale..ach jaj

marianka0101
2. jan 2013

@trasko ahoj, no ja som malinká 165, ale manžel je vysoký 190cm a máme to aj v rodine takéto veľké detičky. A ty kojíš, ak sa smiem spýtať? Mne naša doktorka hovorila, že pokial je čisto kojená a takto priberá, tak je to ok, veľká sa narodila, tak aj potrebuje papkať. Ale tiež hovorila, že ak by bola na umelom mlieko, tak by to až tak v pohode nebolo, lebo tam sú vraj iné tuky,škodlivejšie a to by sme sa vraj už snažili to trošku stopnúť... 🙂 a vraj sa to teda postupne vyrovná a že vôbec nemusí byť z nej ešte veliká baba...Ty si veľa pribrala v tehotenstve? lebo ja tak 10-12kg, tak som bola v šoku, že je malá až taká veľká, ani sladké mi nechutilo, vlastne celkovo mi nechutilo, iba ovocie a zelenina, toho som sa nevedela dojesť. Asi to teda ale u nás bude dedičné, lebo ani cukrovku som nemala, iba mám proste veľké detičky

trasko
3. jan 2013

marianka uz dokrmujeme.nemam tolko.to s tym umelym mliekom...viem ze toto hovoria dokiny,ale tak podla mna nie sme v dobe ladovej a urcite nie je slodlive UM ved by nebolo k mani.nie?aj prvy syn bol velky a aj priberal riadne teda.11mes mal 14,5kg.teraz je dlhy velmi a chudy.ako zakazat detom papat?ked ja dam vtedy ked uz REVE hladu?chore je nedat mu predsa.a zas nut malicke babo jest viac.to sa neda predsa.

sarah02
6. jan 2013

ahojte mamicky 🙂 nas maly ma 3mesiace a 3tyzdne a vazi 8130g a meria 72cm ,🙂))taky maly valibucik .boli sme teraz na poradni kvoli ockovaniu a hned sme si ho povazili. 🙂 Moj manzel ma 2metre a ja len 168cm a obe nase deti su velikanske 🙂 moja 5rocna dcera meria 130cm a vazi 28kg a,vyzera na 3tiacku a nas maly na 7mesacne babo 🙂 nas Adam papa 5xdenne od 120-150ml mlieko beba a vecer o 02,30hod mi spapa len 120ml takze si myslim ze je to ok.Genetika nepusti 🙂 len nech su zdrave tie nase deturence 🙂

uberfrau
6. jan 2013

jeeeej, teší ma, že tu vidím, že existujú väčšie detičky od môjho Miška.. 😀 keď sa narodil mal 4190g a 54cm, pôrod bol prirodzený a úplne super 🙂 .. teraz máme 4 mesiace - cca 7kg a 70cm 🙂 ..a papáme mliečko babylove po 150ml .. 😀

marianka0101
10. jan 2013

tak mi dnes 2 mesiace a 24 dní, naša váha 8160g, pomoooc 🙂 🙂 🙂 vraj si nemám robiť starosti, keď je plne dojčená...

dzankamizu
10. jan 2013

@marianka0101 nas mal 3 mesacny + 10 dni 8500 g a teraz ked mal 7 mes tak mal 10,1 kg takze u nas sa to spomalilo tak po 4. mesiaci a tiez bol plne kojeny

zeta123
11. jan 2013

@dzankamizu môj ako 6 mesačný mal 9,5kg a teraz ako 9 mesacný 10,5kg...konecne sa to zatavilo...v kuse je v pohybe...a ako rýchlo priberal...som sa bála, ze ako ročný bude mat 20kg 😀

marianka0101
14. jan 2013

@dzankamizu
@zeta123 dievčatá, ste ma potešili 🙂 dúfam, že sa to ozaj aj nám takto pekne upraví

leeena_4
17. jan 2013

ahoj holky, jsem ráda, že jsem našla tuhle debatu, aspoň si nepřipadám jako exot. Náš Tomík měl teď ve 3 měsících 7 kilo a 67cm. Narodil se s váhou 4410g a 54 cm. Plně ho kojím a on pořád takhle šíleně roste. Říkala jsem si, že se narodil velliký, že se to trochu časem srovná a zatím teda drží zběsilé tempo. Každý mu tipuje aspoň 2x tolik, kolik mu je a vyrůstá nám h hlubokého kočáru 🙂.
Ale tady koukám, že v tom nejsme sami a že jsou tu i větší miminka 😀

miskaska
18. jan 2013

@leeena_4 my sme z hlbokeho kocika do sportaku (samozrejme upraveneho do lahu) presli po ukoncenom 4 mesiaci 🙂 ..okolo 5 mesiaca sa to priberanie trosku zastavilo. Pretoze cez den uz nema cas sa kojit..vsetko ho zaujima 🙂 teraz mame 6 mesiacov a asi 9,5 kg..a cca 74 cm 🙂

lv
18. jan 2013

@leeena_4 taky jsme už na sporťáku, do hlubokého kočárku se s pytlem nevešla v 6m..teď už nejí tak často, jak se začali dávat příkrmy, takže ty 2,5h vydrží, dřív kojení po 1,5h stále..teď má v 7měs 9,2kg a 75cm /narozená 3640g, 52cm/.

leeena_4
18. jan 2013

@miskaska tak to mě uklidńuje, že se to zastavilo 🙂.

leeena_4
18. jan 2013

@lv hm, taky hezký 🙂. Tomášek takhle přibírá a to jí jen 7x denně. V noci spinká klidně 6-8 hodin v kuse.

lv
18. jan 2013

@leeena_4 mě jedla 11x teď jsme na 7-8, v noci 3x papuuu

leeena_4
18. jan 2013

@lv Ty bláho, takhle ho krmit, tak nemá ve 3 měsích 7 kilo, ale 10 😀. Ale co naděláme, kdyby si takhle často říkal, taky mu dám 😉

miskaska
18. jan 2013

@leeena_4
@lv my sme sa cez den ustalili na 5 krat a v noci ani neratam, ale to asi nie je o hlade....a uz 12 dni papame zeleninku 🙂

lv
18. jan 2013

@leeena_4 ale ona zase pila vždycky míň, vypije tak 120-150mlíka, a porci taky ne tu 180-200g co má být, ale tak 150g maximálně..jo je to otesánka../to počítám i s nocí, to krmení 11x/..na příkrmech je měsíc.

kykka
26. jan 2013

Moj maly ma 19 mesiacov 98 cm a 13,7 kg, je riadne velky. 🙂

boba85
27. jan 2013

Ahojte baby, citam vasu diskusiu a musime sa zapojit. Tiez mam doma maleho valibuka. Porodna vaha 3780 a teraz mame 2 mesiace a vaha 7100kg. A to pritom papame 5 krat za den... lekarka uz na mna pozerala ze to nie je mozne aby tak priberal... kokos a co mu nema dat papat? som rada, ze je nas viacej 🙂 je plne kojeny a jedno kojenie trva aj 25 min a to intenzivne taha.

boba85
27. jan 2013
boba85
27. jan 2013

nasa buchticka 🙂

emma2510
28. jan 2013

my sa pripajame mame 3 mesiace a 7.5 kg

alenkapau
28. jan 2013

my tiez 20 mesiacov a 15,5 kg vsetci hovoria ze je velky.

kykka
28. jan 2013

@boba85 Krasne, ale je to hlavne tvoja zasluha, lebo je plne kojeny, takze on nieje taky z umelych mliek, ale z tvojho. Cize on ma v sebe zdrave tuky a ziviny a vitaminy. Moj maly mal v dvoch mesiacich 6130 g a kazdy tiez hovoril, ze je velky. A kojila som ho 8 mesiacov plne a s dokrmovanim sme zacali az v 9.mesiaci!!! O nic sme neprisli a kojim ho raz denne az doteraz...

emma2510
28. jan 2013

my nie sme kojeni sme na umelom mlieku a tiez tak vela pribera

boba85
28. jan 2013

@kykka wow to je super, ze mu tak dlho stacilo tvoje mlicko, super.

ivule13
29. jan 2013

@leeena_4 Hihi, taky pořádnej macík 🙂 Náš malej (velkej) měl v 2,5 měsících 7030g a 63cm. Při porodu 3650g a 50cm. Plně kojím. V 6tinedělí přibíral půl kila za týden. Ale nezdá se mi, že by malej byl nějakej tlouštík. Jsme větší nebo stejní jako půlroční děti. Ale kluci to tak mají. V noci a už i většinou přes den chce po 3 hodinkách, pije asi 15minut. Když jsem po návratu z porodnice počítala počet počůraných a pokakaných plín, tak měl dvojnásobek toho, co udávají, že má být u prospívajícího miminka :D

leeena_4
29. jan 2013

@boba85 pane jo, to je cvalík 🙂. Hlavně, že je zdravý 😉
@ivule13 taky dobře ten tvůj "prcek" 😀. U kluka je to myslím úplně v pohodě, jsou to prostě pořádní chlapáci 🙂. A taky má tak velkouhlavu? Náš měl při porodu 38,5 (masakr) a ve 3 měsícíh na prohlídce 44,1. To jednou bude něco sehnat přilbu na kolo 😀. Tomík přes den pije taky v průměru po 3 hodinách, někdy po dvou, ale v noci spí v kuse 6-8 hodin. Říkala jsem si, jestli to není moc, doktorka ze začátku radila budit, ale už ho nebudím, prospívá parádně, tak proč ho nenechat spát a sama se vyspat, že? 🙂 Jinak pije tak 10 minut.

trasko
30. jan 2013

ahojte nas tiez tak sekala doktorka.kym som kojila priberal viac.teraz papa 150ml 7krat denne.niekedy len 120g.vcera poradna 3 a 1/2 mesiaca a 7800g a 67cm