Domáce vzdelávanie

misiki
4. nov 2022

Má niekto záujem o vzdelávanie detí doma alebo už vzdelava

marci77
4. nov 2022

skuste sa v tejto skupinke opytat
https://www.modrykonik.sk/group/8263/

evica17
4. nov 2022

@misiki ja nad tým čoraz viac uvažujem,keď vidím čo sa v školách deje. Hľadám informácie a všetko,aj keď zatiaľ mám malé deti. Len neviem ako finančné,to by bolo dosť náročné po tejto stránke.

dagmarovita
4. nov 2022

Su o tom blogy tých mamiciek aj mapa kde sa vzdelavaju doma.

ivangeline
4. nov 2022

Som v skupinach a premyslam o tom.

lulaby1982
5. nov 2022

Nie nemá a pokiaľ nemá dieťa indikovany vážny dôvod na vzdelávanie doma ,je to absolútne neprípustné,aby sa dieťa vzdelávalo doma.Necitajte články Zdenky Prednej ,ani Shakiry, ani PinK, drzte sa toho ,čo hovoria odborníci, domáce vzdelávanie podporuje dieťa v izolácii, sociálne fóbie a neschopnosť fungovať v spolocnosti.Toto je sektárske uvažovanie,nie je to dobré pre žiadnu stranu ,ani dieťa ani rodiča.Ma to veľké úskalia a kopec negatívnych stránok.

Dieťa má byť na klasickom vyučovaní a nie vymýšľať ságy o Tom,že ako nechodiť do školy. Vaše detváky sa raz budú chcieť zamestnať a nebudú mať know how,lebo budú sedieť doma s rodičmi ,hrozí riziko vyššej závislosti na rodičoch ako je zdravé, nebudú vedieť ako funguje svet,ako sa branit,slon v porceláne, traumatizujete deti. Rodičia kt. toto schvaľujú by mať odobratý vodičák na rodičovstvo, totálne zbojnictvo a vandalizmus voči zákonom SR.

ivangeline
5. nov 2022

https://www.domacaskola.sk/,aj na FB skupiny ;
:Domskolaci,Domaca skola,Domace vzdelavanie... a aj tu ako pisali je skupina

evica17
5. nov 2022

@lulaby1982 v tomto máš aj pravdu. Ale napr tak uvažujem,že ak by bolo zas náhodou niekedy v budúcnosti online vzdelávanie,tak určite to dám na domáce vzdelávanie, lebo online vzdelávanie mi príde väčšia hrozbu pre deti, už len kvôli tým technológiám čo tam musia x hodín presedieť.

evica17
5. nov 2022

@lulaby1982 a ešte sa spýtam lebo tá tú vnímam dlhšie,že asi máš aj nejakú psychológiu vyštudovanú, že či považuješ aj škôlku za to že lepšie v škôlke ako doma ? Lebo vzdelávať doma je myslím také ok do prvého stupňa, druhý stupeň už máloktorý rodič má taký rozhľad aby to vedel aj dieťaťu poskytnúť.

maciatkolulu
5. nov 2022

@lulaby1982 sa musím úprimne smiať, fakt úprimne. Ja som mala dve deti na Waldorf, toto som počúvala roky rokuce a vieš čo, baby sú dospelé, zdravé, vyštudovaný, normálne. Fakt. 😉Sektarska som bola dosť často. Neviem prečo, ale bola.doteraz s láskou spomínam na všetky besiedky, ktoré boli rodinné s atmosférou, najmä vianočné a neuveriteľne mi to chyba. Malý teraz je na štátnej zahraničnej škole. Dlho mi trvalo, kým som si zvykla, boli sme skúšať aj Waldorf, ale jemu absolútne nesadol a vieš čo z tohto vyplýva?
Nooooo???? Nič, tma, čo? 🤣🤣🤣🤣Že každé jedno dieťa je individualita, každé má iné potreby, každé jedno, jedno potrebuje byť denne v kolektíve, druhé radšej doma. Takže vodičak by si si mala ty zopakovať, ver mi. Jaaaj a všetky tri deti pardon, okrem prostrednej nechodili do škôlky. Do 5 skoro 6 rokov. A vidíš, Baby sú ok, malý na total a ten išiel ako vyše 5 ročný do cudzojazyčné škôlky, úplne v pohode, bez Hysterie, vyzrety a spokojný. A ajhla, ani nemuseli cez choroby prejsť a imunitu si budovať systémom týždeň v škôlke, tri týždne doma, deň v škôlke, mesiac doma a ATB a doplnky atď. Zaujímavé. No nič. Peknú sobotu😉

dagmarovita
5. nov 2022

@lulaby1982 to je zastaralý nazor co pises a este aj nepravdivý.

kabinka11
6. nov 2022

@misiki Neviem ako toto funguje. V škole sa vyučuje cca 6 hodín denne. Mam dve deti. A co práca? Nehovorím o ucive. Druhý stupeň už je náročnejší.